Əsas məzmuna keç
3 sonuçtan 1 ile 3 arası

İstiqlal Savaşının həyatda qalan sonuncu qazisi...

Moderator

İstiqlal Savaşının həyatda qalan sonuncu qazisi...

İstiqlal Savaşının həyatda qalan sonuncu qazisi reanimasiya otağında

Həkimlər Satarın vəziyyətinin o qədər də kritik olmadığını və yaxşılaşacağına ümid etdiklərini bildirirlər.

İstiqlal Savaşının həyatda qalan sonuncu qazisi 109 yaşlı Yaqub Satar bir neçə gün əvvəl ürək nahiyəsində narahatlıq keçirdiyi üçün yaşadığı Eskişehirdə xəstəxananın reanimasiya şöbəsinə qəbul edilmişdir.
    Krımda doğulan, uşaq yaşlarında ailəsi ilə Eskişehirə köçən Yaqub Satar Osmanlı dövlətinin I Dünya müharibəsinə qatılmasından sonra Bəsrə ətrafında gedən döyüşlərdə iştirak etmişdir. 6 övlad, 48 nəvə sahibi olan Satar həmişə sağlam yaşamış və son günlərə qədər özünü gümrah hiss etmişdir.
    [
    Ya da
    [

Junior Member
    Yer
    istanbul

son tanık

sevgili elif
    bir azerbeycanlı olarak türkiyedeki son gazi hakkındaki malumatınız beni çok mutlu etmiştir bir gaziye verilen deyerin en güzel örneyisiniz ülkemde yaşayan insanların büyük çoğunluğu ne yazıkki bu insanın varlığından bile haberdar deyildir sizi hayranlıkla kutluyorum
    gülümse

Senior Member
    Yer
    Frankfurt /D

Allah onlardan Razi olsun...

Benim de Babamin dedesi Canakkale Savasinda sehit düsmüs, kendisini babam bile tanimaz ama ben yinede Sehit torunu oldugum icin sevincliyim. Cünki sehitlik mertebesi cok yüksek bir mertbedir Allah katinda. Gazilik te öyle.
    Hayat üc bucuk ile dört arasindadir; Ya ücbucuk atarsin, Ya da dört dörtlük yasarsin!!
    " Inandigin gibi yasamazsan; yasadigin gibi inanmaya baslarsin ! "
    *Kurtul tesirinden sahte sözlerin,
    Cag idrakinize hasret sizlerin,
    HAQQA kafa tutan beyinsizlerin,
    Ákibeti neymis görme vaktidir !...*

Yer imleri