Əsas məzmuna keç
4 sonuçtan 1 ile 4 arası

Maraqlıdı :)

  1. #1
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jul 2009
    Mesajlar
    1.149

    Maraqlıdı :)

    Bir neche esr bundan evvel, Roma Papasi yehudilerin Romani terk etmesine qerar verir. Tebii ki bu Romada yashayan Yehudilerin etirazina sebeb olur. Axirda Roma Papasi, yehudilere onlarin liderlerinden biri ile dini muzakire etmesini teklif edir. Eger Papa qalib gelse yehudiler sheheri terk edecek, Yehudi lider qalib gelse qalacaglar. Charesiz qalan yehudiler Papanin teklifini qebul edirler ve muzakireye oz bashchilari olan Moiz'in getmeyine qerar verirler. Amma Moiz ve Papa ayri dillerde danishdigi uchun muzakirenin sessiz, isharetlerle aparilmasi qerarlashdirilir.


    Muzakire gunu gelib chatir. Iki lider- Moiz ve Roma Papasi- qarshiligli olaraq yerlerine otururlar. Bir muddet baxishdiqdan sonra Papa elini qaldirib 3 barmagini gosterir. Qarshiliginda Moiz bir barmagini qaldirib gosterir. Papa barmaglarini sallayaraq bashinin etrafinda chevirir. Cavabinda Moiz barmagini ashagi chevirib oturdugu yeri gosterir. Roma Papasi yanindaki cantasindan bir tike chorek ve sherab chixardir. Moiz de o deyqe chantasinnan bir alma chixardir. Hemin deyqe Papa ayaga qalxib bele deyir: "Men artiq teslim oluram. Yehudiler Roma'da qala biler!"

    Muzakireden sonra Papanin etrafina toplashan xristianlar ne bash verdiyini sorushurlar. Papa bele deyir: "Men evvel 3 barmagimi gosterib, muqeddes 3-luyu, yeni Ata-Ogul-Muqeddes Ruhu, xatirlatdim. Cavabinda o bir barmagini gosterib hem xristianlarin hem de yehudilerin bir tek Allah'a inandigini ifade eledi. Men elimi bashimin etrafinda chevirerek Allahin bizim- xristianlarin etrafinda oldugunu demek istedim, o ise barmagi ile oturdugu yeri gosterib- "Allah bizim yanimizda da var!" dedi. Sonra men chorekle sherabi chixarib, Allah'in bizim gunahlarimizi bagishladigini basha saldim. O ise alma chixarib mene ilk insanlar- Adem ve Hevvanin ishlediyi gunahi xatirlatdi. Eclaf her sheye cavab tapir, men neyleyim?"

    Eyni zamanda yehudi camaati da Moiz'in etrafina toplashib ne bash verdiyini oyrenmeye chalishir. Moiz deyir: "Evvel papa 3 barmagini gosterib mene dedi ki "3 gun ichinde Romadan redd olub gedin!", men de bir barmagimi gosterib dedim ki "Birce dene yehudi de burdan geden deyil!". Sonra o elini bashinin etrafinda chevirib, Roma sheherini yehudilerden temizleyeceyini dedi. Men de barmagimla yeri gosterib dedim ki, "Hech yere geden doyuluy, ele burdaca qalacayiq!" Moiz'in etrafindakilar heyecanla: "Hee, sonra? Sonra ne oldu bes?" sorushurlar. Moiz qayidir: "Allah haqqi, sora ne oldusa men de basha dushmedim. O diyesen esebleshdi, gunorta yemeyini chixartdi, men de oz yemeyimi chixartdim!"
    ...

  2. #2
    Moderator
    Üyelik tarihi
    Dec 2006
    Mesajlar
    2.721

    Re: Maraqlıdı :)

    Bu revayeti sanki bir yerden eshitmishdim ,
    her halda çox sagolun

  3. #3
    Moderlər GLAMOURKA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    May 2009
    Yer
    Germany/Berlin
    Mesajlar
    3.843

    Re: Maraqlıdı :)

    Eshitmishdim yenede cox sagol.
    Yollar uzak, mevsim soğuk, hava kar...
    Yüzyüze gelmeden ölmek de mi var..?




  4. #4
    Azeri.net Sevdalısı
    Üyelik tarihi
    Oct 2009
    Mesajlar
    1.955

    Re: Maraqlıdı :)

    tsk cnm

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.