2 sonuçtan 1 ile 2 arası

KUMAR FELAKETTIR

  1. #1
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Mesajlar
    20

    KUMAR FELAKETTIR

    Kisi ve toplumu felakete surukleyen zararli aliskanliklardan birisi de kumardir.Kumar, toplumun temel tasi olan aileyi yikan, oynayan kisiyi birtakim psikolojik sikintilara sokan bir aliskanliktir.
    Yuce Allah,Kuran-i Kerimde;”Ey inananlar!Icki,kumar,dikili taslar(yani putlar),fal ve sans oklari suphesiz seytan isi birer pisliklerdir.Bunlardan uzak durum ki,kurtulusa eresiniz.”(maide,5\90) buyurarak kumari seytan isi bir pislik olarak nitelemisdir.Ancak kumardan uzak durarak kutulusa erebilecegimizi vurgulamaktadir.
    Calismak ve uretmekten uzak olan bir toplumda ilerleme ve gelismeden soz edilemez..Kumar , insani tembellige sevk eden bir aliskanlik olmasi sebebiyle, toplumlarin gelismesi ve buyumesine en buyuk engel olarak goze carpmaktadir.Ayrica kisi aklini, vaktini ve enerjisini kumarda harcayarak ruhen ve bedenen zarara ugramakta; kazansin veya kaybetsin, kin ve nefret duygularini korukleyerek toplumda husursuzluklara neden olmaktadir. Bu itibarla, Yuce Allahin Ayet-I kerimede vurgulamis oldugu”…bunlardan uzak durum ki, kurtulusa eresiniz.”ifadesinin sirri aciga cikmaktadir.
    Dinimizde kumar oynamak haram oldugu gibi , kumarn oynanmasina zemin hazirlamak, yardimci olmak da haramdir.
    O halde,Allahin insanogluna vermis oldugu akil, saglik ve zamanin birer buyuk nimet oldugunu aklimizdan cikarmamali, bu bilincle Onun emir dogrultusunda haraker etmeliyiz. Gercek bir mumine ancak bu istikamette haraket etmek yarasir.

  2. #2
    Azeri.net Sevdalısı
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Yer
    Türkiye/Adana
    Mesajlar
    1.587
    Kumarda uyuşturucu gibi insan beynini zehirleyen birşey
    başlayan bırakamıyor
    o yüzden hiç bulaşmamak gerek
    BiRi BeNi DurDurDrsNNN ! !!

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.