BiR DENEY VE BIZ

Amerika’daki Woods Hole Osinografi Enstitusunde bir deney yapilmis. Bir akvaryumu camla ortadan ikiye bolmusler. Olmus iki akvaryum. Peki ya sonra?
Sonra bir tarafa yirtici BARRAKUDA baligini koymuslar, diger tarafa da gariban DUBAR baligini yerlestirmisler. Bu arada hemen belirteyim, Barrakuda bizim denizlerimizde pek rastlanan bir cins degil. Daha ziyade okyanuslarda yasiyor. Ve bence kopek baligindan daha tehlikeli ve vahsi. Nedenine gelince avini bir lokmada yutmuyor, kucuk kucuk lokmalar halinde tadina varark yiyor.
Neyse konuyu daha fazla dagitmayalim. Dubar’i goren bizim barakuda agzinin sulari akarak o yone dogru hamle yapmis. Tabiki kafayi aynen cama vurmus. Birac denemede daha bulunan barrakuda sonunda kafayi gozu dagitmis. Ne yapmissa dubara ulasip afiyetle yemeyi bir turlu basaramamis. Sonunda bakmis bu is olmayacak, ava gittikce avlanacak, birakmis macerayi. Arastirmacilar daha sonra aradaki cam engelini ortadan kaldirmislar. Bizim Barrakudaengel kalktigi halde dubara hic saldirmamis.
Bu hadiseden sonra barrakuda sinirlarini ogrenmis ve haddini bilmis.
Aslinda kendimizi arastirmadaki barrakuda baligina benzetebiliriz. Birseye karar veririz, istihamiz kabarir ve onu elde etmek isteriz. Ilk denemelerimizde basarisiz olabiliriz. Belki daha sonraki denemelerde de...
Ama bir gun o arzuladigimiz seye ulasacak gucumuz ve imkanimiz oldugu halde ve belki engellerde ortadan kalktigi halde sadece umutlarimizi yitirdigimiz ve hayal kirikligina ugradigimiz icin vazgeceriz. Ne kotu degilmi?
Kucuk bir cocukken bize cok kotu resim yaptigimiz, asla ressam olamayacagimiz soylendi belki... Resim yapmayi sevdigimiz halde bu sevdadan vazgeceriz. Yada sarki soylemeyi denesek sesimizin ne kadar bet oldugundan soz eder, umutlarimizi kirar bazilari.... Boylece sinirlanir kaliriz... Ben resim yapamam, sarki soyleyemem, basket atamam, iyi yuzemem, kibar olamam, guzel konusamam, romantik olamam diye dusunuruz... Tipki o barrakuda baligi gibi oluruz yani.
Gelin simdi bunu degistirelim..!!! Aradaki cam kalkti belkide.....