Bir sistem düşünün sürekli olarak kan sofrasından beslenen ve her fırsatta bu sofrada yediğinin iki katını sizden istesin. Dünya barışı, Demokrasi, İnsan hakları, …vb masum cümleler ile Gladyolarını kurarak sömürgeler zincirine bir yenisini daha eklesin Bu nedenle Ortadoğu coğrafyasında müttefikiniz ABD ise kapınızdan terör yani çakallar eksik olmaz. ABD’yi müttefik olarak görmek demek onun sofrasında ziyafet anlamına gelen kanı altın tepsi içerisinde sunmanız demektir. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın son zamanlarda basında verdiği mesajlarda; müttefik olarak gördüğümüz ABD’nin Orta doğudaki foyaları bir, bir ortaya çıkıyor. Ülkemizde gerçekleşen terör eylemlerinde Türk milletine başsağlığı, taziye dileklerinde bulunan müttefikimizin maalesef bu eylemlerde rol alması da düşündürücüdür.


ABD: ‘BİZİM TERÖRİSTLERİMİZE DOKUN MAYIN,YARDIM EDELİM

İran haber ajansı Fars News de yayınlanan bir haberde Pentagonun şartlarıdayatılmaya çalışılıyor..Pentagon, Türkiye’nin PYD’ye dokunmaması için vaat ettiği yardım listesindekilere ihtiyaç yok. Hâl böyle olunca Türkiye reddediyor.FHA- ABD’nin Türkiye’ye PYD/PKK’ya dokunulmaması şartıyla El Bab’da yapmak istediği yardımların içeriğine bakıldığında aslında reddedilmek üzere bir teklif sunulduğu anlaşılıyor.ABD’NİN TEKLİFLERİ

Pentagon yetkilisinin, Anadolu Ajansı’na yaptığı itiraflara göre ABD’nin yardım listesinde silahlı insansız hava araçları, hava desteği ve DEAŞ’a karşı savaşan ılımlı muhaliflere mühimmat sağlanması gibi teklifler yer alıyor.“MÜNBİÇ’E GİDİLMESİN”

Türk yetkililerin bu koşulları uzun süredir reddettiğini ifade eden yetkili, “Mesela El Bab’dan sonra Münbiç’e gidilmesin. DEAŞ ile mücadelede koalisyon ile tek bir koordinasyon merkezi üzerinden operasyon gerçekleştiril sin.” diyor.TÜRKİYE’DE İHA VAR, HAVA DESTEĞİNİ RUSYA VERİYOR

Türkiye’nin bunları uzun süredir reddetmesi ise şaşılacak bir durum değil. Çünkü Türk Silahlı Kuvvetleri silahlı insansız hava araçlarıyla operasyon kapasitesine sahip. Ayrıca Rusya hava desteği vermeye başladı ve DEAŞ’a karşı savaşan ılımlı muhalifler de Türk subaylarının önderliğinde belirlenen hedeflere operasyonlar düzenliyor.ABD’ nin şartlarına bakıldığında; Müttefiklikten çok koşulları zorlayarak Türkiye’nin bölgedeki rolüne son verme çabalarına yöneldikleri görülüyor. Eeeeee! Nede olsa bin bir emekle yetiştirdiği gladyo ve onların maşalarının bölgedeki varlığına son verilmesi kan sofrasındaki nemalarının da kesileceği anlamını taşımaktadır. PKK/PYD terörörgütüne dokunulmasın karşılığında Elbab’a yönelik insansız hava aracı ve hava desteği vereceğini belirtiyor. Türkiye’nin artık bunlara ihtiyacı yok, hani derler ya gölge etme başka ihsana gerek yok Pentagon’un yaptığı bu ucuz teklif kendilerinin dahi cesaret ederek giremedikleri coğrafyada Gladyo maşaları PKK/PYD terör örgütlerini koruma isteklerinden kaynaklanıyor. Ancak halen müttefiklerinin kim olduğunu öğrenememiş olmaları da hoca misali bindiği dalı kesmeye çalıştıklarını göstermektedir. Türkiye bu şartı kabul ettiğinde; PKK/PYD terör örgütlerine yönelik silah ve mühimmat yardımı yapacaklarını talep etmeleri de, abesle iştigaldir.Türkiye Münbiç’i geçmesin tek bir koordinasyon merkezi oluşturulsun ….vb dikkat edildiğinde Pentagon’un tek derdi PKK/PYD terör örgütünü desteklemek ve burada oluşturulacak olan Kantonlardan koridoru açmak Ancak şunu dahi anlamak istemiyorlar açılan bu koridor Türkiye ye yönelik olarak PKK/PYD nin terör eylemleriyle varlığını koruması anlamına geliyor. Ancak Türkiye buna kararlı. Zira Ulusal sınırlarımızın güvenliği varlığımızın ön koşuludur. Pentagon ucuz bakkal hesabında direnmekte ancak Ne eski Türkiye var, Nede sizlerin ucuz tekliflerine el uzatacak muhtaçlar var Halkımızın mesajı Terörle mücadelede devletine ve ordusuna tam destektir.
kaynak : [