1948 Londra Olimpiyat Oyunları'nda altın madalyaya uzanarak, Türkiye'nin adını dünyaya duyuran ve Türk spor tarihinde önemli bir yeri olan eski milli güreşçi Yaşar Doğu ölümünün 49. yıldönümünde, Cebeci Asri Mezarlığı'ndaki kabri başında yakınları ve sevenleri tarafından anıldı.

Törene Doğu'nun ailesi, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Personel-Eğitim Daire Başkanı Ahmet Ak, Spor Kontrolleri Daire Başkanı Fevzi Çelik, Güreş Federasyonu Başkanvekili Ercan Yıldız, Türk Güreş Vakfı Başkanı Ahmet Ayık, Şampiyon Güreşçiler Derneği Başkanı Ensar Kurt ile Ankara kulüplerinin temsilcileri katıldı.

Anma töreni saat 10.00'da saygı duruşuyla başlarken, Kuran-ı Kerim okunması ve yapılan konuşmalarla devam etti.

Güreş Federasyonu Başkanvekili Ercan Yıldız törende yaptığı konuşmada, Yaşar Doğu'nun 1948 Londra Olimpiyat Oyunları'nda altın madalyaya uzanarak, Türkiye'nin adını dünyaya duyurduğunu belirterek, Yaşar Doğu'yu unutmayacaklarını söyledi.

Yıldız, bugüne kadar her yıl farklı illerde, vefat eden güreşçiler anısına yapılan Uluslararası Şampiyon Güreşçiler Turnuvası'nın federasyonun aldığı karar neticesinde bu yıl Mayıs ayında Ankara'da yapılacağını da sözlerine ekledi.