Ak Parti Konya İl Başkan Vekili Seyit Mehmet Sümer, AK Parti Konya İl Yönetiminin istifa kararıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Sümer, "ülkemizi, Konyamızı ve partimizin geleceğini düşündük' dedi. Sümer açıklamasında, “İl Yönetim kurulumuz 24 Aralık Perşembe günü genel merkez teşkilat başkanlığından bir heyetle il yönetim kurulu toplantısı yapmıştır. Toplantının konusu, 17 Temmuz Kongresi, kongreden bu yana geçen 5 aylık süre ve Sayın Mustafa Çevik’in İl Başkanlığından istifası ile önümüzdeki yaşanacak süreç olmuştur. Toplantıda karşılıklı görüşler dinlenerek, 25 Aralık Cuma günü tekrar toplanmak için ortak karar verilmiştir. Yapılan ikinci toplantıda; başta Konya’mıza, ülkemize ve AK Partimize zarar vermemek hassasiyeti, bu kararı almada en önemli etken olmuştur. Aksi tutum ve davranış şekli; yeni arkadaşlarla birlikte, bir kısmı kurucu, büyük bir bölümü iki dönemdir görevde olan arkadaşlarımızın bunca süredir verdiği emek, duruş, özveri ve samimiyetinin inkârı anlamına gelirdi. Başlangıçtaki kararının doğruluğunu asla tartışmayan il yönetim kurulu üyelerimiz, aynı şekilde istifa kararının da doğruluğunu tartışmamaktadır.” ifadelerini kullandı.

Karar almada ikinci etkenin ise parti tüzüğü gereği, genel merkez tarafından yeni bir il başkanının atabilmesini mümkün kılmak olduğunu belirten Sümer; “Konya il başkanlığı ve teşkilat konusunda yeniden yapılandırma çalışmalarının önünü açmak ve ivedilikle bu çalışmaların tamamlanmasını sağlamaktır” şeklinde konuştu.
Seyit Mehmet Sümer sözlerinin sonunda, “Bundan sonrada partimizin her kademesinde görevde olan arkadaşlarımızın bu hassasiyet bilinciyle hareket edecekleri bilinmelidir” ifadelerine yer verdi.