Əsas məzmuna keç
5 sonuçtan 1 ile 5 arası

SAĞLIKLI GÜNLER

Junior Member
    Yer
    afyonkarahisar

SAĞLIKLI GÜNLER

Can sağlığı gerçekten önemli benim gibi bazı şeyleri yaşamadan bunu anlamanızı isterim. Gerçi benim ihmalim yüzünden değil yaşadıklarım ama normal biri olmak sağlıklı yaşamak gerçekten çok önemli. Nesi var diye meraklanmayın behcet hastasıyım. Tedavisi olmayan, nadir görülen, ölüme kadar götürebilen bir rahatsızlık ama benimki hafif seyrediyor. Bunada çok şükür. Allaha emenet olun. Esen kalın
    ÖMER KÖYLÜ

Moderator

Re: SAĞLIKLI GÜNLER

Alıntı arion Nickli Üyeden Alıntı
    Can sağlığı gerçekten önemli benim gibi bazı şeyleri yaşamadan bunu anlamanızı isterim. Gerçi benim ihmalim yüzünden değil yaşadıklarım ama normal biri olmak sağlıklı yaşamak gerçekten çok önemli. Nesi var diye meraklanmayın behcet hastasıyım. Tedavisi olmayan, nadir görülen, ölüme kadar götürebilen bir rahatsızlık ama benimki hafif seyrediyor. Bunada çok şükür. Allaha emenet olun. Esen kalın
    Şükretmen ne kadar güzel. O'ndan geldiğini bilip, sabırla kabul edilen hastalıklar günahları temizleyen nimetlerdir. Allah hastalığını günahlarına kafaret etsin. Hastalığın ne kadar büyük bir lütuf olduğunu idrak edebildiğin için bu rahatsızlığın sana güzel mükafatlar getirecektir inşaallah. Allah yardımcın olsun. Bizden de dualarını esirgeme
    [
    Ya da
    [

Moderator
    Ey sabırsız hasta! Sabret, belki şükret. Senin bu hastalığın, ömür dakikalarını birer saat ibadet hükmüne getirebilir. Çünkü ibadet iki kısımdır. Biri müsbet ibadettir ki, namaz, niyaz gibi malûm ibadetlerdir. Diğeri menfi ibadetlerdir ki, hastalıklar, musibetler vasıtasıyla musibetzede aczini, zaafını hisseder, Hâlık-ı Rahîmine iltica eder, ( merhamet sahibi yaratıcısına yönelir) yalvarır. Hâlis, riyâsız, mânevî bir ibadete mazhar olur.

Evet, hastalıkla geçen bir ömür, Allah'tan şekvâ (şikayet) etmemek şartıyla, mü'min için ibadet sayıldığına rivâyât-ı sahiha vardır. ( Doğru Hadis rivayetleri - el-Elbânî, Sahîhu Câmii's-Sağîr, 256.) Hattâ bazı sâbir (sabreden) ve şâkir (şükreden) hastaların bir dakikalık hastalığı, bir saat ibadet hükmüne geçtiği ve bazı kâmillerin bir dakikası bir gün ibadet hükmüne geçtiği, rivâyât-ı sahiha ve keşfiyat-ı sadıka (doğru keşifler) ile sabittir. Senin bir dakika ömrünü bin dakika hükmüne getirip, sana uzun ömrü kazandıran hastalıktan teşekkî (şikayet) değil, teşekkür et.

Hastalar Risâlesi-İkinci Deva
    [
    Ya da
    [

Junior Member
    Yer
    afyonkarahisar

saol

Çok teşekkür ederim düşünceleriniz için bu kadar güzel düşünen insanların yanında olmak gurur verici. Nasıl olduğunu bilmiyorum ama tesadüfen bulduğum bu forum sayfasında bu kadar güzel insanın var olduğunu bilmek gerçekten çok güzel. Allah dualarnızı kabul eylesin. Alaah'ın sevgili kullarından olasınız ve mükafatınız cennet olsun. Hayırlı günler. dilerim
    ÖMER KÖYLÜ

Moderator

Re: saol

Alıntı arion Nickli Üyeden Alıntı
    Çok teşekkür ederim düşünceleriniz için bu kadar güzel düşünen insanların yanında olmak gurur verici. Nasıl olduğunu bilmiyorum ama tesadüfen bulduğum bu forum sayfasında bu kadar güzel insanın var olduğunu bilmek gerçekten çok güzel. Allah dualarnızı kabul eylesin. Alaah'ın sevgili kullarından olasınız ve mükafatınız cennet olsun. Hayırlı günler. dilerim
    Allah razı olsun.
    Duaların için ve bizleri de kendin gibi (güzel) gördüğün için teşekkür ederiz.
    [
    Ya da
    [

Yer imleri