Bugün (2 Nisan 2016) ermeni askerleri Azerbaycan köylerini ve askeri noktalarını ağır silahlarla taradılar. Bunun sonucunda sivil ve askerler arasında vefat edenler var.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı bu tahribatın önlenmesi, sivil halkın güvenliğinin sağlanması amacıyla Ağdere - Terter - Ağdam ve Hocavend - Füzuli yönünde cevap tedbirlerinin alınması konusunda karar aldı.

Kısa sürede gerçekleştirilen hızlı karşı hamle sırasında Ermeni birliklerinin uzun yıllardan beri elinde tuttuğu ve güçlendirdiği birinci savunma hattı cephenin bazı yönlerinde yarılıp, stratejik öneme sahip birkaç yükseklik ve yerleşim birimleri düşman askerlerden tamamen geri alındı.

Goranboy ilçesi ve Naftalan kentine tehlike yaratabilecek Talış köyü civarındaki yükseklikler gibi Seysulan düşman kuvvetlerinden tam temizlendi.
Horadiz şehrinin düşman tehlikesinden korunması amacıyla Fuzuli bölgesi yönünde bulunan, geniş bir alanı kontrol etmek imkanı veren stratejik önemli "Lele tepe" yüksekliği de askerlerimizin kontrolüne geçti.

Şu anda bu yükseklikler ve yeni savunma hattı boyunca uygun güçlendirme önlemleri yapılmakta, yeni siperler kazılmaktadır.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı ateşkes rejimi anlaşmasının Ermenistan tarafından tekrar ihlal edilmesi durumunda düşmana daha büyük darbe vurulacağını bildirdi.