Sonuçlar: Türk Birliği Kurulmalımı

Katılımcı sayısı
11. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • A) Evet

    11 100.00%
  • B) Hayır

    0 0%
Sayfa 1/3 123 SonSon
21 sonuçtan 1 ile 10 arası

Türk Birliği - SAH ve MAT, Tüm Oyunlari Bozan Bir Hamle

  1. #1
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jun 2009
    Mesajlar
    3

    Türk Birliği - SAH ve MAT, Tüm Oyunlari Bozan Bir Hamle

    [ mutlaka izleyin


    Bugün, dünya üzerinde çeşitli ortaklıklardan yararlanılarak kurulmuş yüzlerce birlik vardır. Özellikle güçlü devletlerin önderliğinde, toplumlar / devletler arasında ortak yönler bulunarak bu benzerlikler çerçevesinde yeni bir “birlik” oluşturma çabalarını görebiliyoruz. Dil, din, soy veya ülkü ortaklıkları bulunan devletler, emperyalist politikaların var olduğu şu dönemde birleşerek belli yönlerde daha güçlü olmak için çabalıyorlar. Düşünün ki adları aynı olan insanlar bile birbirlerini hiç tanımadıkları hâlde karşılıklı bir “yakınlık” duyarlar ve belki de kendilerini ortak bir “çatının” altında görürler. Gözleri renkli olan insanların bile bir ortaklıkları vardır. Böylesine küçük benzerlikleri bile bir “ortaklık” sayarken, aralarında “dil, kültür, soy, din…” gibi ortaklıkların bulunduğu toplumların sahip olduğu değerler çevresinde bir araya gelmesi oldukça doğaldır.

    Dilleri, soyları, kültürleri ve mezhepleri birbirinden apayrı olan Almanya, Fransa, Belçika, Hollanda… gibi devletlerin kurdukları “Avrupa Birliği“, bugün dünya siyasetine yön verebilecek kadar etkili ve hatta bizi batağa çekmek isteyen siyasetçilerin “göz bebeği” durumuna gelmiştir. Her gün binlerce insanın ölümüne neden olan ve dünyanın çeşitli yerlerinde mandalar kurarak “güç odağı” hâline gelen Amerika Birleşik Devletleri’nin kuruluşunda da “Avrupa Birliği“ne benzer bir ortaklık söz konusudur. Bugün sefalet içerisinde yaşayan Afrikalılar bile 53 ülkeyi birleştirerek kendi birliklerini oluşturmuşlardır. Zamanında Anadolu’daki Türk gücünü kırmak ve Türkleri tarihten silmek isteyen Haçlı Birlikleri de, “din” ortaklığında birleşen toplumların somut bir örneğidir.

    Yukarıda adı geçen toplumların neredeyse hiçbiri yokken var olan ve binlerce yıldır dilini ve kültürünü geliştirerek yaşatan biz Türkler ise, dünyanın farklı yerlerine dağılmış durumdayız. Kırgız, Kazak, Tatar, Özbek, Azeri, Başkurt, Gagauz, Türkmen, Saka… Türkler’i gibi Türk soyundan gelen kandaşlar olarak, bugün dünyanın farklı bölgelerinde ve değişik etkiler altında yaşamaya çalışıyoruz. Soydaşlarımızın çoğu, bağımsız veya özerk devletlerde yaşıyorlar. Bu Türk devletlerinin her birinin kendi bütçeleri ve siyasi, askeri… güçleri var. Dünyadaki bütün Türk nüfusu, çoğunlukla bu devletlere dağılmış durumda.

    Dünyanın çeşitli bölgelerine dağılarak farklı düzeylerde güçlerle oluşturulmuş bu kadar çok Türk devleti varken ve ortada tarih boyunca imparatorluklar kurup bütün dünyayı dize getirmiş büyük bir ulusun farklı boylarından 300 milyona yakın insan yaşıyorken, bütün Türk devletlerinin ekonomik, siyasi, askeri… anlamda güçlerini birleştireceği bir birliğin olmaması, gerçekten hepimizi üzüyor. Bu birliği yalnızca Türkiye Türkleri değil, neredeyse bütün Türkler istiyor. Özellikle Sovyetler döneminde kuzeydeki Türkler, Türklüklerinden uzaklaştırılmaya çalışılmışsa da, bugün çeşitli toplantılarda Türk ellerinden gelen konuklar hep Türk birliğini arzuladığını söylemektedirler.

    Türk birliğini tam anlamıyla çözemeyen / benimsemeyenler, şu soruyu sorabilirler: “Peki, Türk birliği kurulunca ne olacak?” Öyle güzel şeyler olacak ki… Her şeyden önce daha tarihin ilk dönemlerinde ayrıldığımız soydaşlarımızla bir çatı altında toplanmış olacağız. Şu anda bu “çatı“yı, devlet sınırlarının silinerek yeni sınırların çizilmesiyle kurulacak bir birliğin çatısı olarak anlamamak gerekir. Bu, şu anda istenilenin ötesinde olan bir ülküdür. Fakat şu anda onun ilk adımı olan “Avrupa Birliği“ne benzer bir birliği gerçekleştirmek gerekir. Bu birlikte devletler kendi bağımsızlıklarını koruyacaklar; fakat askeri, siyasi, ekonomik… anlamda dayanışma / yardımlaşma içerisinde olacakları bir Türk Birliği‘ne bağlı olacaklardır. Bu birlik sayesinde ekonomik anlamda yardımlaşmalar olacak, bütün Türk devletleri kalkındırılmaya çalışılacaktır. Hatta bugün maddi güçsüzlük nedeniyle bağımsız olamayan özerk Türk devletlerine verilecek destekle, onlar da bağımsızlığını kazanacaktır. Bu birlikle, dışarıdan aldığımız birçok şeyi (petrol, doğalgaz, tekstil ürünleri, gıda ürünleri…) Türk Birliği‘ne dahil olan ülkelerden alıp, yine dışarıya gönderdiğimiz ürünleri de öncelikli olarak Türk Birliği‘ne dahil ülkelere göndereceğiz. Böylece bugün dışarıya akıttığımız milyonlarca YTL, dolaylı olarak bizim olacaktır. Yine dışarıya sattığımız ürünler de soydaşlarımıza gidecek, bugün resmen “kaçırılan” kaynaklarımız dolaylı yoldan “bizim” olacaktır. Bunların dışında, Türk Birliği’nin desteklediği büyük sanayi bölgeleri oluşturulacak, birçok ülkede Türk malları satılacaktır.

    Bu birliğin ekonomik getirilerinin dışındaki önemli bir yönü ise “siyasi” anlamdaki kalkınmadır. Türk birliği ile birlikte güçlenen ekonomimiz sayesinde dünya siyasetine yön verebilecek bir kurulumuz olacaktır. Böylece belki de “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi” ne ihtiyacımız olmayacak, yatırımlarımız için İMF‘ye yalvarmamıza gerek kalmayacaktır. Bu birlik sayesinde, hem Türk devletlerinde hem de dünyada barışı sağlayacak bir askeri güç (ordu) oluşturulacak, böylece bütün Türk devletlerinin iç ve dış güvenliği sağlanmış olacaktır.Bunların dışında Türk Birliği‘nin getireceği en önemli şeylerden biri ise, “kültürel” anlamda birliktelik sağlamaktır. Bugün dilleri ve yaşantıları neredeyse aynı olan Türk toplulukları, bu birlik sayesinde kaynaşacak, sıkı ilişkiler sayesinde bütün Türkler birbirine bağlanacaktır. Hatta bu birlik sayesinde ortak bir Türk Dili oluşturmak bile mümkündür.

    Bir yazı ile anlatılamayacak kadar yararı olan bu kut’lu birlik, bir an önce devlet başkanları tarafından görüşülmeli ve hayata geçirilmelidir. Afrikalıların bile bir birlik kurduğu şu dönemde, üzerinde her türlü oyunların oynandığı Türk ulusunun geleceği adına, bu birlik kurulmalı ve gün, dünyaya TÜRK‘ün adını yüksekten söylettirecek günlerin miladı olmalıdır.

  2. #2
    Member
    Üyelik tarihi
    May 2009
    Mesajlar
    30

    Re: Türk Birliği - SAH ve MAT, Tüm Oyunlari Bozan Bir Hamle

    Turk dovletlerinin birlikde bir teskilat yaratmaqlari cox yaxsi olardi.Elbetde siyasi ,iqdisadi ve medeni elaqelerimiz var. Amma bunu daha da inkisaf etdirmeliyik.Bunun ucun birge teskilatimizi yaratmaq yaxsi olardi .Amma dunyada geden prosesler buna engel torede biler ve bezi quvveler turk dovletlerinin birlikine qisqancliqla yanasir. Amma butun bu engellere baxmayaraq biz birlikde olmaliyiq.

  3. #3
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jun 2009
    Mesajlar
    3

    Re: Türk Birliği - SAH ve MAT, Tüm Oyunlari Bozan Bir Hamle

    Türkler bir ırk bir millet olarak yeryüzünün en şerefli insanlarıdır Türk dünyasının tek çatı altında toplanması ve örgütlenmesi için ulusal bir yapı oluşturulabilir...asla zor diye birşey yok yeterki içinizde inanç olsun ve bunu gerçekleştirmek içinde kitlesel bir adım atmamız lazım Ve Türk milletinin bu birliği kuracağındanda eminim Tüm Türklerin bu birliğin kurulması için ayaklanması ve kitlesel bir adım atması gerekiyor

  4. #4
    Moderlər
    Üyelik tarihi
    May 2009
    Mesajlar
    2.892

    Re: Türk Birliği - SAH ve MAT, Tüm Oyunlari Bozan Bir Hamle

    Türk birliyi- gözəl səsləsnir. amma hec kim böyük qardaş rolunu almasin .esil birlik bərabərlik olsa əla olar.Yoxsaa.... istəmərəm.
    Yaşamaq istəyirsənsə, hərəkət et. Süküt ölümdür

  5. #5
    Member
    Üyelik tarihi
    Jun 2009
    Yer
    Mersin Vilayəti,Türkiyə
    Mesajlar
    90

    Re: Türk Birliği - SAH ve MAT, Tüm Oyunlari Bozan Bir Hamle

    Boru hatları Türk ülkelerini ister istemez birbirine bağlıyor
    bir gün tüm Türk Devletleri ile birlikte çin seddinde buluşacağız

  6. #6
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2009
    Yer
    Azerbaycan Baki
    Mesajlar
    103

    Re: Türk Birliği - SAH ve MAT, Tüm Oyunlari Bozan Bir Hamle

    Bu cure gozel movzuya gore tesekkur edirem emeyi kecen her kese.
    Turk birliyi mutleq,mutleq amma mutleq qurulmalidir.Amma bunu ilk olaraq Turkiye ve Azerbaycan etmelidir cunki yatmislari ancaq bu yolla yuxudan oyatmaq olar.
    InsAllah gorerik o gunleri de,Cin serhedinde dayanacagimiz gunleri de.

  7. #7
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    May 2009
    Mesajlar
    5

    Re: Türk Birliği - SAH ve MAT, Tüm Oyunlari Bozan Bir Hamle

    Bu birliğin bir gün kurulacağından adım gibi eminim o zaman herşey o kadar güzel olacak ki Atatürk'ün de dediği gibi ben görmesem bile gözlerimi bu birliği düşünerek kapayacağım.Karşımızda bütün dünyada dursa bizi yıldıramayacaklar güzel kardeşlerimizle bir an önce buluşup dünyaya Türk'ün gücünü göstereceğiz.Yaşasın Büyük Türk Birliği...güzel kardeşlerime sevgilerle

  8. #8
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2009
    Mesajlar
    637

    Re: Türk Birliği - SAH ve MAT, Tüm Oyunlari Bozan Bir Hamle

    yaxşı mövzudu, yaxşı fikirdi.....

    bəlkə də Atatürkün vaxtında mümkün idi amma indi bunu yaratmağı avropa və amerika imkan verməyəcək çünki onlar Osmanlılar vaxtı bunu görüblər.
    indi dünyada kimlərinsə birliyi yox vahid birinin(heç dövlət yox insanlar da ola biler) hökmranlığı üstündə soyuq və qanlı müharibələr gedir.
    bu qurumun yaranmağı bax onların mənafelərinə ziddir.

    ..... gözəl ARZUDU
    REALLIĞI XƏYALLARDAN AYIRMAĞI BACAR.
    XƏYALLARI İSƏ REALLIQ ETMƏK ÜÇÜN ƏLİNDƏN GƏLƏNİ ET (r.a.)

  9. #9
    Azeri.net Sevdalısı
    Üyelik tarihi
    Mar 2009
    Mesajlar
    2.630

    Re: Türk Birliği - SAH ve MAT, Tüm Oyunlari Bozan Bir Hamle

    Alıntı Amiqo_100M Nickli Üyeden Alıntı
    yaxşı mövzudu, yaxşı fikirdi.....

    bəlkə də Atatürkün vaxtında mümkün idi amma indi bunu yaratmağı avropa və amerika imkan verməyəcək çünki onlar Osmanlılar vaxtı bunu görüblər.
    indi dünyada kimlərinsə birliyi yox vahid birinin(heç dövlət yox insanlar da ola biler) hökmranlığı üstündə soyuq və qanlı müharibələr gedir.
    bu qurumun yaranmağı bax onların mənafelərinə ziddir.

    ..... gözəl ARZUDU
    Mencede

  10. #10
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2009
    Mesajlar
    637

    Re: Türk Birliği - SAH ve MAT, Tüm Oyunlari Bozan Bir Hamle

    Alıntı Xeyallarim Nickli Üyeden Alıntı
    Alıntı Amiqo_100M Nickli Üyeden Alıntı
    yaxşı mövzudu, yaxşı fikirdi.....

    bəlkə də Atatürkün vaxtında mümkün idi amma indi bunu yaratmağı avropa və amerika imkan verməyəcək çünki onlar Osmanlılar vaxtı bunu görüblər.
    indi dünyada kimlərinsə birliyi yox vahid birinin(heç dövlət yox insanlar da ola biler) hökmranlığı üstündə soyuq və qanlı müharibələr gedir.
    bu qurumun yaranmağı bax onların mənafelərinə ziddir.

    ..... gözəl ARZUDU
    Mencede

    yenə hirslənmisən??
    REALLIĞI XƏYALLARDAN AYIRMAĞI BACAR.
    XƏYALLARI İSƏ REALLIQ ETMƏK ÜÇÜN ƏLİNDƏN GƏLƏNİ ET (r.a.)

Sayfa 1/3 123 SonSon

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.