Əsas məzmuna keç
2 sonuçtan 1 ile 2 arası

CUMHURİYETİMİZ 85 YAŞINDA

Member
    Yer
    Antalya

CUMHURİYETİMİZ 85 YAŞINDA

ALTI AY ÖNCE CUMHURİYETİMİZİN 85. YILI NEDENİYLE KALEME ALDIĞIM BU YAZIYI MUHATTAP OLUNAN KESİMLERDEKİ GERÇEK VATANSEVERLERİ TENZİH EDİP BİR KEZ DAHA BURAYA ALINTILIYORUM.

Önümüzdeki hafta Ata'mızın emaneti cumhuriyetimizin 85. yılını kutlayacağız. Bu, nüfus kağıdında TC yazan herkesin en önemli ve en çok değer vermesi gereken bayramıdır. Bir Fransız içi 1789 ihtilali yıldönümü veya bir Amerikalı için 4 temmuz ne ise , 29 Ekimler de bizim için en az onlar kadar önemlidir, kutsaldır , dedelerimizin kanıyla canıyla emperyalist güçlerden kurtardıkları bu vatanın Türkiye Cumhuriyeti olarak tescillendiği gündür.

Bloguma misafir olan arkadaş! Her kim olursan ve hayat görüşün, politik düşüncen ne olursa olsun Ata'mızın Türk Gençliğine Hitabesi'ni lütfen bir kez daha oku. Oku ve kendini sorgula.
    Ona layık olmak için bu güne kadar ne yaptın .

Kamuda çalışan bir personelsen ilk düşüncen 'işi nasıl kaytarırım?' olmadı mı?

Bürokratsan kimlere neyi peşkeş çekeyim de köşeyi bir an önce döneyim demedin mi?

Medyada yazıp çiziyorsan 'mamanı verenden yana' kalemini oynatmadın mı?

Doktorsan ettiğin yeminleri hiçe sayıp milletin canıyla oynamadın mı?

Müteahhitsen 'yap , sat , tüy' şiarın olmadı mı?

YA SEN , MİLLETVEKİLİ, dokunulmazlık zırhının arkasına saklanıp fakirin fukaranın öksüzün yetimin rızkını yandaşlarına , yalakalarına üleştirmedin mi?

Sanayici, sen ne yaptın elin civatasını somununu sıkmaktan başka?

Çiftçi, köylü; elime iki kitap alayım da okuyup dünya görüşümü geliştireyim dedin mi? Yoksa sen de köşe dönücülere uyup 'On dönüm bostan , yan gel yat Osman' mı dedin.

Öğretmen; mesleğinin kutsallığını unutup dersanelere sermaye oldun mu ,olmadın mı?

Sanatçı (ya da öyle geçinen) ; siyasilere yalakalık yaparak aldığın ödüller dışında uluslararası başarı kazanabildin mi?

Almancı'lar ; bilerek ya da bilmeyerek yardım olarak ülkeye aktardığınız paralarla ne yaptığınızın, ülkeyi bölünme noktasına getirdiğinizin farkında mısınız?

Amerikadaki sözüm ona 'Sivil Türk Kuruluşları' ; size 'bilmeyerek' de diyemiyorum. Sizler ne hakla bu ülkeyi Amerikan Mandası olarak konuçlandırmak üzere yok 'ılımlı İslammış' yok 'Büyük Ortadoğu Projesiymiş' gibi maceraların içine çekilmesine önayak oluyorsunuz? Sizler nesiniz biliyor musunuz? Bu hıyanet içine girenlere söylenecek tek söz vardır. Vatan haini!

Hukuk , Adalet, TSK, Diyanet mensupları! Ülkenin bu gün geldiği durumdan mutlu ya da gururlu musunuz?

Başınızı yastığa koyduğunuz zaman rahat uyuyabiliyor musunuz ?

Ben bu yaşıma kadar şerefiyle yaşamış laik demokratik Türkiye sevdalısı bir fert olarak uyuyamıyorum da...
    Yaşasın Türk Birlikteliği
    EYLEME GEÇEN CEHALET KADAR ÜRKÜTÜCÜ HİÇBİR ŞEY YOKTUR.

[img][[/img]

BİZ BİR DALA KONMUŞ ÜÇ ARKADAŞIZ. BİRİMİZİN ADI DÜRÜSTLÜK, DİĞERİMİZ BİLGELİK, BİR DİĞERİMİZ CESARET. İÇİMİZDEN BİRİ BİLE UÇUP GİDERSE KALANIMIZIN İŞE YARAMAYACAĞIN FARKINDAYIZ. ONUN İÇİN ÇOK İYİ GEÇİNİYORUZ.

Senior Member
    Yer
    Azerbaycan Baki

Re: CUMHURİYETİMİZ 85 YAŞINDA

Cani gonulden kutlu olsun...

Yer imleri