4 sonuçtan 1 ile 4 arası

Nefis Bir Bekir Coşkun Yazısı

  1. #1
    Member
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    Antalya
    Mesajlar
    81

    Nefis Bir Bekir Coşkun Yazısı

    Her kelimesine imzamı atacağım bir yazı.

    Not: Üyelerden bir ricam olacak. Aylardır Azeri Net'e yazıyorum. Yazılarım görüntüleniyor ama her nedense hanidiyse yok denecek kadar az yanıt veya yorum var. Lütfen yorum yazın okuduğunuz yazılara. Aksi taktirde forumun hiçbir anlamı kalmaz. Azeri diliyle de yazabilirsiniz. Yanlış yazarız diye çekinmeyiniz. Önemli olan birbirimizi anlamamız. Ben anlayabiliyorum ve bu dili okumaktan büyük keyif alıyorum. Sevgi ve dostlukla...

    ***

    Müslümanlar...


    İSRAİL’e kızmış adamın elindeki megafon Çin malıydı.

    Gözündeki dereceli gözlük İtalyan, saati muhtemelen İsveç, gömlek cebindeki kalem belki Alman, belki Tayvan...

    Öbür elinde tuttuğu silah Rus...

    Ve üzerinde durduğu kamyonet Japon...



    Megafonla bağırdığına ben de katılıyorum:

    "Katil İsrail..."

    Ama benim sorumun yanıtı bu değil.

    Sırası gelmişken yeniden sormalı:

    "Neden tüm Müslüman ülkeler kan ve gözyaşı içinde?.. Neden Batı istilası altında Müslümanlar?.. Neden 200 milyonluk Arap álemi, 7 milyonluk İsrail karşısında aciz?.."

    *

    Bunun yanıtı lazım...

    Ve dahası:

    "Neden bir tek Müslüman ülke kalkınmış değil... Neden tümü -gizli ya da açık- Batı’nın sömürgesi?.. Neden Ortadoğu yeryüzünün en zengin doğal kaynaklarına sahip; ama Ortadoğu yeryüzünün en geri kalmış bölgesi?.. Neden Müslüman gençler bir geminin ambarında, bir TIR’ın kasasında, bir lastik botla Batı’ya kaçıyorlar, akın akın?.. Ve Müslüman ülkelerin neden bin yıldır bir tek buluşu yok?.. Neden insanların yaşamını kolaylaştıracak, acıları dindirecek, insanlığa hizmet edecek bir tek icadın, bir tek ilacın, bir tek aracın sahibi değil Müslümanlar?.."

    *

    Neden?..

    Yobaz buna hemen bir bahane bulabilir.

    Ama tek neden:

    Arap kültürünün, insanlık tarihinin en son dinini uygarlığın önüne set yapmasıdır... Her ilkelliği dine bağlılık gören... Her medeni gelişmeyi dine karşı sayan o akıl dışılık...

    Suçlu din değildir...

    Dinleri dahi yücelten, huzur ve mutluluk kaynağı yapan o inancın insanıdır...



    Ve o İsrail’e kızan adam...

    İtalyan gözlükle bakıp, Çin megafonu ile bağırıp, İsveç saatine göre, Japon kamyonetle gitti, Rus tüfeği ile düşmanı vurmaya...

    Ama hiçbir zaman yenilgisini sorgulamadı:

    "Neden?.."



    Bekir Coşkun
    30 Aralık 2008
    Yaşasın Türk Birlikteliği
    EYLEME GEÇEN CEHALET KADAR ÜRKÜTÜCÜ HİÇBİR ŞEY YOKTUR.

    [img][[/img]

    BİZ BİR DALA KONMUŞ ÜÇ ARKADAŞIZ. BİRİMİZİN ADI DÜRÜSTLÜK, DİĞERİMİZ BİLGELİK, BİR DİĞERİMİZ CESARET. İÇİMİZDEN BİRİ BİLE UÇUP GİDERSE KALANIMIZIN İŞE YARAMAYACAĞIN FARKINDAYIZ. ONUN İÇİN ÇOK İYİ GEÇİNİYORUZ.

  2. #2
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Dec 2008
    Yer
    Ankara
    Mesajlar
    2

    Re: Nefis Bir Bekir Coşkun Yazısı

    cevap yazın diye çok ısrar etmişsin onun için yazıyorum


    kahve köşelerinde (göbeğini kaşıyan adamın!) her zaman yaptığı muhabbeti alıp köşesine taşımış, günü kurtaran boşluğu dolduran bir yazı işte, yeni ve kendinden katılmış bir parça yok bu yazıda, yıllardır anlatılan aynı terane, hem bekir çoşkun'da eminim çoook üzülüyordur müslümanlar eziliyor diye!!! 26 aralık tarihli yazısını da okuduysanız bu insanın zihniyetini daha iyi anlarsınız! kamplaşma kutuplaşma bölünme çatışma tahrik bu insanın özünde var! keşke yazısı yerine kuş veya manzara fotoğrafı falan koysalar daha faydalı olur, o da pakosunun yanına defolup gitse!

  3. #3
    Member
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    Antalya
    Mesajlar
    81

    Re: Nefis Bir Bekir Coşkun Yazısı

    Bence 'Göbeğini Kaşıyan Adam' konusunda gözlemlerini bir daha sorgula arkadaşım. Defolup gitse diyerek karşıt düşüncenizdeki insanlardan kurtulamazsınız. Sizden daha akıllı ve mantıklı yorum bekliyorum. Benim bu yazıya yaptığım yorumu aşağıya kopyalıyorum.

    Bence yanıtlanması gereken sorular şunlardır.

    -İnanç, teknolojik gelişmelerin ve ArGe' nin karşısında mıdır?

    -İnsalığın yararına büyük buluşlara imza atan bilim adamları inançsız mıydı? Mensup oldukları dinlerle ne gibi sorunlar yaşadılar? (Aforoz edilip yakılmadılar mı? Diri diri derileri yüzülmedi mi?)

    -İnanç bilimle çelişiyor mu?

    -Bilim için 'özgür düşünce' gerekmiyor mu?

    -İnançlı insan özgür düşünebiliyor mu? Bunun sınırları neler? (Din kitaplarında yazılan dogmaları sorgulama hakkımız var mıdır?)

    -Bazı bilim adamları gerçekten inanç sahibi miydiler (Örn. Newton) yoksa bulundukları topluma ters düşmemek için öyle görünmeyi mi yeğlediler?

    KİŞİSEL YORUMUM

    İnsanlığın ileriye gitmesi ve yaşamı kolaylaştıracak, her alanda (doğa, sağlık, enerji, tarım, su, vb.) uğraşmak zorunda kalınan sorunlara çözüm getirecek buluşlara imza atmak sadece özgür düşünceyle olur. Dogmalarla biçimlendirilmiş (formatlanmış) beyinler değil buluş yapmak, yapılan buluşları kullanmaya bile günah korkusuyla göze alamazlar.

    Başlangıçta İslam bilim adamlarının yaptığı buluşlara bakarak aslında İslam'ın Arapların yozlaştırdığı bugünkü şeyden çok farklı bir öğreti olduğuna inanıyorum. Yunan filozoflarının eserlerini İslam bilginlerinin Arapça'ya çevirdiğini, daha sonra bunların Arapçadan Latinceye çevrildiğini biliyoruz. Matematikte 'sıfır' bulunmasaydı bugünkü teknoloji asla olmazdı.

    Hıristiyanlık, Rönesans ve Reform döneminde büyük ölçüde bu dindeki dogmalardan kaynaklanan düşün zincirlerini kırmış, formatları elastikileştirmiş ve bilimle inancın karşıkarşıya gelmesinin önüne geçmiştir.

    Bugün İslam için de yapılması gereken budur. Yaşadığımız çağda bilim adamının önüne ayetle, sureyle, hadisle çıkmak kabul edilemez.

    Bilim adamının inançlı olması, buluşlarını insanlık yararına yapıp bu yönde kullanılmasını sağlayacaksa bence mahsuru yok. Ancak şunu da unutmayalım. Savaşlarda onbinlerin üstüne bomba yağdıranlar ve teröristler de inançlı olduklarını söylüyorlar.
    Yaşasın Türk Birlikteliği
    EYLEME GEÇEN CEHALET KADAR ÜRKÜTÜCÜ HİÇBİR ŞEY YOKTUR.

    [img][[/img]

    BİZ BİR DALA KONMUŞ ÜÇ ARKADAŞIZ. BİRİMİZİN ADI DÜRÜSTLÜK, DİĞERİMİZ BİLGELİK, BİR DİĞERİMİZ CESARET. İÇİMİZDEN BİRİ BİLE UÇUP GİDERSE KALANIMIZIN İŞE YARAMAYACAĞIN FARKINDAYIZ. ONUN İÇİN ÇOK İYİ GEÇİNİYORUZ.

  4. #4
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2009
    Mesajlar
    13

    Re: Nefis Bir Bekir Coşkun Yazısı

    bekir coşkunun yazdıkları artık kanıksadığımız gerçekler bunu zaten biliyoruz bekir coşkun bilmediğimiz birşey yazmamış ama katılıyorum .bence olayı sen daha iyi destekleyerek daha güzel ortaya koymuşsun .

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.