Hürriyet Yayın Tarihi : 20 Aralık 2008 09:19'


Alıntı:
'Eda ile Sema birlikte ölüme atladı!
OKMEYDANI’ndan mahalle arkadaşı 15 yaşındaki Eda Ç. ve yaşıtı Sema T., el ele tutuşarak Haliç Köprüsü’nden atladı. Balıkçıların sudan çıkarttığı iki kız hastaneye kaldırıldı. İki ayrı lisede birinci sınıf öğrencisi olan Eda ve Sema, dün okul çıkışı buluşarak Eyüp’e gitti. İddialara göre psikolojik sorunları olduğu iddia edilen Eda, eve dönüş yolunda Haliç Köprüsü’nden yürürken, Sema ile birlikte intihar etmeyi teklif etti. İki kız el ele çıktıkları köprü korkuluklarından, "Yaşamak istemiyoruz" diye bağırdıktan sonra Haliç’e atladı. Balıkçılar tarafından sudan çıkartılan iki kız Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Eda’nın belinin kırıldığı, Sema’nın ise şokta olduğu belirtildi.

YORUMUM

Hayatının baharında iki kız çocuğu niye ölüme gitmek ister?

Bu sadece 'psikolojik sorunları varmış' diyerek geçiştirilebilecek bir durum mu?

Çekirdek aile yapısındaki olumsuzlukların artması, sosyoekonomik sorunların giderek altından kalkılamayacak hale gelmesinin çocuklar ve gençler üzerindeki negatif etkilerinin giderilmesi ve onların bundan zarar görmemeleri için neler yapılması üzerinde aile bakanlığınca ne gibi çalışmalar yapılıyor?

Genç insanları bu derece umutsuzluğa sürükleyen nedenler nelerdir?

Okullardaki psikolojik danışmanlar işlerini gerektiği gibi yapabiliyorlar mı , yoksa kimse tarafından ciddiye alınmıyorlar, laf olsun diye mi kadro işgal ediyorlar?

Genç insanların kafasını hiçbir bilimsel dayanağı olmayan dogmalarla doldurmak ve onların hayatın gerçekleriyle karşılaştıkları zaman yaşayacakları şoku gözardı etmek eğitim sistemimizin olması gerekeni midir? (Biraz daha açayım bunu. Sizleri bilmem ama benim çevremde şeytanarla, cinlerle, şehir efsaneleriyle büyüyen ve bunları okulda öğrettiklerini söyleyen öğrenciler var.) Oysa milli eğitimin görevi artık çağdaş aydınlık insanlar yetiştirmek değil mi? Her önüne gelenin dini eğitim veriyoruz diye çağdışı zırvalıkları körpe beyinlere kazımaları denetleniyor mu? (Bu işi hakkıyla yapan kurumları tenzih ediyorum)