5 sonuçtan 1 ile 5 arası

H. N. ATSIZ Hocadan bir emanet daha..Anlamanız,anlatmanız ve yaşamanız dileğiyle..

  1. #1
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Yer
    antalya
    Mesajlar
    29

    H. N. ATSIZ Hocadan bir emanet daha..Anlamanız,anlatmanız ve yaşamanız dileğiyle..

    BİR TÜRK KIZI NASIL YETİŞMELİ



    Her şeyden önce yarının Türk anaları oldukları düşünülerek yetiştirilmelidir. Dünyadaki muhtelif milletler arasında Türkler, kadına gerçek değerini veren bellibaşlı milletlerden biridir. Eski Yunanlılar, Romalılar, Araplar, İranlılar ve hindiler kadını kötü yaratık sayıyor ve ona esir muamelesi yapıyorlardı. Türklerde ise saygı görüyor, fakat hiçbir zaman da her işte erkekle eşit tutulmuyordu. Zaten fizyolojik ayrılıklar erkekle kadının tamamı ile müsavi olmasına engeldir.

    Bugün memlekette kadına karşı yanlış bir hava esiyor: Ya onun hukuku hiç tanınmıyor, yahut da feminizm teranesi altında ona fevkalade itibar ediliyor, adeta imtiyazlı bir sınıf muamelesi gösteriliyor. Bunların ikisi de yanlıştır. İkisi de kadını manevi sukuta götürür. Birincisinin neticesinde kadın esarete, ikincisinin neticesinde de koketliğe düşer. Yalnız süs ve lüks düşünen kadın, kadına hakkı olmadan verilen fazla ve büyük değerin neticesidir.

    Türk kızları, çok eski zamanlardaki Türk kızları gibi fazilet mümessili olarak yetiştirilmelidir. Soğukkanlı, vakur, sade ve vazifeşinas olmalıdırlar. Yalnız süs peşinde koşan bir kız, analık ve yurt duygularından uzaklaşmış müstakbel bir kokettir. Bu vatanın iyi danseden, şu kadar elbisesi olan, güzel boyanan, hatta kusursuz pasta yapan kızlara değil; “bu vatana şerefli oğullar ve faziletli kızlar yetiştirmek en büyük borcumdur” diyen kızlara ihtiyacı vardır.



    Bu seciyeyi kız çocuklarımıza şimdilik ancak okullarda verebileceğiz. Fakat bunun için de kız çocuklarımız karşılarında örnek kadın öğretmenler görmelidir. Boyalı ve züppe kadın öğretmenlerden ders alan kız talebelere sadeliğin faziletinden bahsetmek biraz gülünç oluyor.

    Kızlarımızın faziletli olmasını istiyoruz. Fakat bin türlü vasıtalarla onların zehirlenmesinin önüne geçecek tedbirleri hiç düşünmüyoruz. Filmler, romanlar, plajlar ve sokaklar bin türlü ahlaksızlıkla dolup taşarken okullarda verilecek birkaç öğüdün ne tesiri olabilir?

    Birçok kimseler sinemasız kalmaktansa gençliği zehirleyen filmlerin gösterilmesine taraftar bulunuyor. Bunlar fikirlerini “güzel sanat” ve “bedii ihtiyaç” maskesiyle yaldızlıyorlar. Hakikatte ise yalnız zevklerinin ve keyiflerinin tellallığını yapıyorlar. Acaba gençlerimizin ve bilhassa kızlarımızın zehirlenmesine engel olmak için bütün memlekette sinemalar kapatılsa, erkek ve kadın plajları ayrılsa, roman ve hikayeler sansürden geçse ne olur? Demokrasi, hürriyet suya düşüp medeniyet yokmu olur? Yoksa “Abdullah Çavuş ”un dediği gibi kıyamet mi kopar?

    Hüseyin Nihal ATSIZ
    derinlerin adamıydı dediler.Derinlerde değildi olmamalıydı.O,derinlerde yüzmüşse biz kendimizi nereye koyacaktık??

  2. #2
    Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2007
    Mesajlar
    49

    İPEĞE

    İPEK ARKADAŞIM
    ATSIZ HOCAMIN BU GÜZEL DÜŞÜNCESİNİ BURAYA YAZDIĞINA GÖRE SENİNDE ATSIZ HOCAMIN İDEAL TÜRK KIZI POTRESİNE UYDUĞUNU GÖSTERİYOR ALLAH ATSIZ HOCAMDAN V E SENDE RAZI OLSUN SİZN GİBİ DÜŞÜNE KIZLARA CEVREMİZDE PEK RASLAMIYORUZ ASLINDA BEN HİÇ RASTLAMADIM ATSIZ HOCAMIN İDEAL TÜRK KIZINI BEN ÇOK ARADIM AMA BULAMADIM KISMETTE DEĞİLMİŞ AMA SENİN BÖLE DÜŞÜNMEN VE İNANIYORUMKİ ATSIZ HOCANIN DEDİĞİ GİBİ YAŞAMAYA ÇALIŞIYORSUN BENİ FAZLASIYLA BAHTİYAR ETTİ VE İNANIYORUM Kİ YARININ TURAN ÜLKESİNİN KURUCULARI SENİN VE SENİN GİBİ DÜŞÜNEN BUGÜNÜN KIZI YARININ ANASI OLACAK OLAN YÜĞÜT SİYUM BUKELER VE TEMİRLERİN ÜLKÜLERİN GÖKÇENLERİN VELHASIN ASENALARIN DOĞURDUĞU BOZKURTLAR OLACAKTIR
    ZAFER SİZLERİN SAYESİNE VUKUU BULACAKTIR. BİZEDE ÖNCE DUA ETMEK SONRADA MÜCEDELE ETMEK KALIYOR ALLAH DAVAMIZDA BİZLERİ MUHAFFAK ETSİN BİZLERE MUZAFFER KILSIN BİZLERE KUTLU ZAFERİ TATTIRSIN AMİN .......
    yeryüzünde yer beğendim indim otüken ormanına

  3. #3
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Yer
    antalya
    Mesajlar
    29
    öyleyim diyemem asla dediğin gibi sadece öyle olmaya çalısıyorum.yani aslında diyebileceğim fazla birşey yok sadece böyle erdemli yaşamayı Alllah herkese nasip etsin.yorumun için gerçekten teşekkürler.kendine iyi bak
    derinlerin adamıydı dediler.Derinlerde değildi olmamalıydı.O,derinlerde yüzmüşse biz kendimizi nereye koyacaktık??

  4. #4
    Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2007
    Mesajlar
    49

    ben tşk ederim

    asıl ben tşk ederim bu kutlu davada umarım yılgınlık göstermezsiniz umarım insani istek ve arzularınız ülkünüzün önüne geçmez ulu teng-riden dileyim size tanrı dagına giden bu çetin yolda güç kuvvet azim versin siz siz olun yufka yüreklileri bu yolda kendinize yoldaş tutmayın umarım kendisine sevdalanan ıran prensini sırf kanını bozmamak uğruna rededen TEMİR GİBİ Kazanlara bağbuğluk yapacak kadar yüce siyum buke gibi bir TÜRK KIZI olursunuz saygılarımla allaha emanetsiniz
    yeryüzünde yer beğendim indim otüken ormanına

  5. #5
    Member
    Üyelik tarihi
    Jun 2008
    Yer
    Antalya
    Mesajlar
    81

    Re: H. N. ATSIZ Hocadan bir emanet daha..Anlamanız,anlatmanız ve

    Bu manifesto niteliğndeki yazının katıldığım ve katılmadığım yönleri var.

    Adolf Hitler'in Nazi Almanyasında attığı hamasi nutuklarda 'Alman kadınının en birinci görevi Alman ordusuna sağlam askerler yertiştirmektir.' şeklinde faşist söylemlerle örtüşmesini kabul etmiyorum.

    Kozmotik ürünlerinden en az birtanesinden günümüzde kadın olsun erkek olsun her çağdaş insan yararlanmaktadır. Bunun kişinin namusu ile hiç bir alakası olamaz.

    Yine bu bağlamda kadın olsun erkek olsun insanın namusunu apışarasıyla ölçme, değerlendirme, kınama , cezalandırma ÇAĞDIŞIDIR.

    TÜRKLÜĞÜMÜZÜ BİLELİM , GURUR DUYALIM AMA IRKÇILIĞA GEÇİT VERMEYELİM. BU, BİLEŞİK KAPLAR GİBİDİR. BİR YERDE BAŞLARSA HER TARAFA SİRAYET EDER, KAN, ÖLÜM VE GÖZYAŞI GETİRMEKTEN BAŞKA BİR ŞEYE YARAMAZ.

    İnançlar ve ırklar insanların özgürlüklerini elinden almamalıdır.
    Yaşasın Türk Birlikteliği
    EYLEME GEÇEN CEHALET KADAR ÜRKÜTÜCÜ HİÇBİR ŞEY YOKTUR.

    [img][[/img]

    BİZ BİR DALA KONMUŞ ÜÇ ARKADAŞIZ. BİRİMİZİN ADI DÜRÜSTLÜK, DİĞERİMİZ BİLGELİK, BİR DİĞERİMİZ CESARET. İÇİMİZDEN BİRİ BİLE UÇUP GİDERSE KALANIMIZIN İŞE YARAMAYACAĞIN FARKINDAYIZ. ONUN İÇİN ÇOK İYİ GEÇİNİYORUZ.

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.