3 sonuçtan 1 ile 3 arası

Sağlık haberleri

  1. #1
    Azeri.net Sevdalısı
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Yer
    Türkiye/Adana
    Mesajlar
    1.587

    Sağlık haberleri

    Felçli hastalar beyin dalgalarıyla hareket özgürlüğü kazanabilecek.
    Japon bilimadamları, felç geçiren hastalar için sanal dünyada da olsa hareket özgürlüğüne sahip olabilecekleri yeni bir teknoloji icat etti. Bu teknoloji sayesinde, hasta, beyin dalgalarını kullanarak fiziksel olarak yapamadığı hareketleri sanal dünyada yapabilecek. Japon bilimadamları, gelecek yıldan itibaren felç geçiren kişilere sanal ortamda ikinci bir hayat sunmaya hazırlanıyor. Tek ihtiyaç duyulansa beyin gücü ve konsantrasyon.Uzmanların geliştirdiği yeni teknoloji sayesinde, felçli bir hasta bir çok şeyi tamamen beyin dalgalarıyla yapabiliyor.Sistem, hastanın vücuduna takılan elektrodlarla beyin faaliyetlerine bağlı olarak oluşan elektrik akımlarını yorumlayan bir bilgisayara bağlı olarak çalışıyor.Japon bilimadamı Junichi Ushiba, “bu teknoloji sayesinde felçlilerin hareket etmek istediklerini anlayabiliriz. Ayrıca felçli kişiler internette alışveriş yapabilir, iş kurabilir hatta insanlarla sohbet edebilirler” dedi.Bilimadamları gelecekte bu teknolojiyi geliştirerek sadece düşünce gücüyle hareket edebilecek sibernetik organlar icat etmeyi hedefliyor.Yeni teknolojinin, gelecek yıl felçi hastaların kullanımına sunulması bekleniyor.
    BiRi BeNi DurDurDrsNNN ! !!

  2. #2
    Azeri.net Sevdalısı
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Yer
    Türkiye/Adana
    Mesajlar
    1.587
    1-2 Milyar İnsan Ölebilir

    Yeni grip salgını çok tehlikeli bir biçimde yaklaşıyor. İşte korkutan hastalık...
    Dünyayı büyük bir grip salgınının beklediğini söyleyen grip uzmanı Dr. Fedson: 1-2 milyar insan ölebilir.
    Grip aşısının geliştirilmesi ve gribin önlenmesi üzerine çalışmalarıyla tanınan ABD'li doktor David Fedson, dünyayı yakın gelecekte bir grip salgınının beklediğini ifade etti. Fedson, salgının kuş gribi virüsünden (H5) kaynaklanması durumunda, dünya genelinde 1 ile 2 milyar arasında insanın ölebileceği uyarısında bulundu.
    Kuş gribi virüsünün, mutasyona uğrayarak insandan insana geçip geçmeyeceğinin bilinemeyeceğini kaydeden Dr. Fedson, "Mutasyonun gerçekleşme olasılığı milyonda 1 de olabilir. Ancak, mutasyon gerçekleşir ve virüs insandan insana geçerse 1-2 milyar arası insanın ölebileceği geniş çaplı bir felaket yaşayabiliriz" dedi.
    Dr. Fedson, bu vakalarda ölüm oranının yüzde 50 düzeyinde olduğunu kaydetti.
    Dr. Fedson, "Böylesi bir felakete yeterince hazırlanmazsak, tüm insanlık olarak büyük bir sorumsuzluk sergilemiş oluruz" diye konuştu.
    Grip virüsünün, kuşlar ve insanlar arasında çok çabuk yayıldığını ve yayılmak için mutlaka bir yol bulduğunu anlatan Dr. Fedson şöyle konuştu:

    Hazırlık şart
    "1957'de H2 tipi virüsten yaşanan salgın nedeniyle çok sayıda insan yaşamını yitirdi. Daha sonra bu virüs değişerek yerini H3 tipi virüse bıraktı Virüs yeniden ortaya çıkar ve bir salgına dönüşürse, bu da bir felaketle sonuçlanabilir."
    BiRi BeNi DurDurDrsNNN ! !!

  3. #3
    Azeri.net Sevdalısı
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Yer
    Türkiye/Adana
    Mesajlar
    1.587
    Yanlış ilaç kullanımı en çok rastlanan 4. ölüm sebebi
    Sağlığımız için iyileştirici özellikleri sebebiyle sık sık başvurduğumuz ilaçlar bilinçsizce ve yanlış kullanımlar sonucu ölüme kadar varabilen sonuçlarla da karşımıza çıkabiliyor.

    Genetik Tanı Merkezi Sorumlusu Uz. Dr. Gülay Özgön, “Toplumdan topluma, hatta kişiden kişiye oluşan genetik farklılıklar sebebiyle kişilerin ilaca verdiği tepkiler de farklıdır. Bu genetik farklılar yüzünden çok sayıda farklı ilaç üretiliyor. Kişi mutlaka kendine uygun ilacı kullanmmalıdır” dedi. Amerika’da yapılan araştırmalarda, ilaç etkileşimleri ve yan etkilerinden dolayı hastaneye yatan-ölen kişi sayısının, bütün hastane yatış-ölüm sebepleri arasında 4. sırada yer aldığını söyleyen Özgön, “Özellikle bazı tansiyon hastaları, ilaç kullandığı halde ilaca cevap alamazlar. Genetik farklılıklar yüzünden oluşan bu durum Farmakogenetik testlerle çözülebilir ve doz ayarlamasıyla sonuca ulaşılır” diye konuştu.
    BiRi BeNi DurDurDrsNNN ! !!

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.