Sayfa 1/2 12 SonSon
12 sonuçtan 1 ile 10 arası

TÜRK OLMAK

  1. #1
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2007
    Mesajlar
    2

    TÜRK OLMAK

    Aslında çok şeydir, Türk olmak.

    Türk olmak, Osmanlı’nın borcunu ödemektir. Hovarda babanın borçla yaşayan evladı gibi. Kosova’da ve Bosna’da, Batı Trakya’da ve Makedonya’da bilmem kaç asır geçmişte kalan meselelerin hesabını vermektir.

    Türk olmak Kıbrıs’ta, Hocalı’da, Anadolu’da ve Balkanlar’da soykırıma uğrayıp, yapmadığın soykırımla suçlanmaktır. Türk olmak faşist olmaktır, vatanına, yurduna, tarihine sahip çıktığınca. Türk olmak demokrat ve çağdaş olmaktır, vatanına, yurduna, tarihine sahip çıkmadığınca.


    Türk olmak lisanının Avrupa’da yasaklanmasıdır ve yine Türk olmak kendini anlatamamaktır.


    Avrupa’da hor görülmek Türk olmaktır, ataların bir sürü asır önce Viyana’yı kuşattığı için ve hoş görülmemektir, sadece kuşatıp; Napolyon gibi bütün Viyana’yı yakmadığın için.


    Türk olmak Selanik’te Pontus Anıtı’nın, Viyana’da çiğnenen yeniçeri minberinin ve Malta’da papazın üzerine bastığı Türk bayrağı heykelinin önünden geçmektir.

    Türk olmak zordur, çetindir ve eziyetlidir. Üç kıtadan dönüp, bir küçük yarımadada misafir muamelesi görmektir. Sayısız imparatorluk kurmak Türk olmaktır, aynı zamanda sayısız imparatorluk yıkmak da Türk olmaktır.


    Arabaya koşulan ilk atın vatanında, ilk yazılı antlaşmanın imzalandığı yurtta, yazının bulunduğu, paranın icad edildiği her metrekaresinden bereket fışkıran bu yurtta, kalkınmak için yabancı sermaye beklemektir.


    Türk olmak; Troya’dan bu yana, Sümer’den bu yana serpilerek gelse de, tarihten eski bu topraklarda, bütün zamandan damıtılarak gelen yüksek değerlerine rağmen, bir haftalık hafıza ile yaşamaktır.


    Doğu Roma’yı da Batı Roma’yı da yıkıp, yeni Roma olan AB’ye girmeye çalışmaktır Türk olmak. Türk olmak, Mostar’da köprüdür, Kerkük’te kaledir, İstanbul’da Kızkulesi’dir, Anadolu’da buğdaydır, Çukurova’da pamuktur, Ege’de tütün, Karadeniz’de fındık, Trakya’da ayçiçeğidir.


    Türk olmak Çanakkale’de ölmektir. Çanakkale’de ölmeden önce düşmana su vermektir, onun yaralısını sırtında kendi hastanene taşımaktır.


    Düşmanın ardından rahmet okumak, kanlından helallik almaktır. Sabahları odana rahmet dolsun diye, camı açmaktır. Kar yağdığında kayak yapmayı değil, evsizleri düşünmektir. Balkon köşesine kuşlar için, kışın ekmek kırıntısı, yazın su koymaktır. Yağmura rahmet, kara bereket diye bakmaktır.


    Türk olmak, harap bir ülkede, zengin ülkelerin müstemlekesini reddedip, tahtadan kılıç ve ipten üzengi ile, paylaşacak ve sahiplenecek tek varlığı fakirlik olmasına rağmen, yedi düvele meydan okumaktır.


    Türk olmak askere davul-zurna ile uğurlanmaktır, belki de dönmeyeceğini bilerek. Türk olmak, annenin ardından “bir oğlum daha olsun, onu da göndereceğim” demesidir. Babanın gözyaşlarını tutarak, tabutuna son kez dokunurken “vatan sağ olsun” demesidir.


    Türk olmak “Türk çayında radyasyon olmaz” yalanları ile, “gusül abdesti alana aids bulaşmaz” dolanları ile yaşamaktır. Her hükümetin enkaz devraldığı, ama asla ardında enkaz bırakmadığı ülkede olmaktır.


    Türk olmak, ecdadın yaşadığı kıtlıktan dolayı, çayın yanında gelen şekerden fazla olanı garsona geri vermektir. Aynı nedenle Türk olmak, yemeği ziyan etmekten korkmaktır. Göz hakkına, diş kirasına saygıdır Türk olmak. Evindeki bir kap aşın yarısını tanrı misafirine vermektir. Kendi yerde, misafiri döşekte yatırmaktır Türk olmak.


    Türk olmak, milli maçta ağlamaktır. Ayhan Işık’a, Belgin Doruk’a aşık olmaktır. Türk olmak, aşkını ölesiye sevmektir. Aşkı için ölmektir, öldürmektir. Sevdiceğinin elini bir tez tutamadan, toprağa girmektir.


    En güzel aşk şiirlerini yüreğinde hissetmektir. Eşkıyaya türkü yakmaktır, Türk olmak. Milletine sövmektir, ama başkasına sövdürmemektir, Türk olmak. Türk olmak Yunus’u bilmektir, Aşık Veysel’i sevmektir. Mevlana’yı, Hacı Bektaş-ı Veli’yi ve Hoca Yesevî –tek bir satırını okumasa da- yüreğinde taşımaktır.


    Türk olmak, saz çaldığında, ney üflendiğinde, kös dövüldüğünde ve kaval çaldığında, yüreğinin derinlerinde bir sızı sezmektir, bir de Yemen Türküsü’nde...


    Hayatın sana verdiklerine “nasip”, vermediklerine “kısmet” demektir. Her işin “hayırlısına” inanmaktır ve “feleğe” küfretmektir ve ağlamamak için çok gülmekten çekinmektir.


    Türk olmak, Asya’da batılı, Avrupa’da doğulu diye tepki görmektir. Irk sözünü bilmeden yaşamak, yaradılanı Yaradandan ötürü sevmektir.


    Magazin programları ile dizilerin arasına sıkışsa da, silkinip üzerindeki ölü toprağını atabilmektir. Türk olmak, mahalle maçı için aynı saatte, on kişi buluşamazken, milyon kişinin bir araya gelmesidir. Tavla oynarken bile kavga ederken, milyon kişinin kavga etmeden gösteri yapabilmesidir.


    Türk olmak, buhran zamanında Arjantin’de de mağazalar yağmalanırken, daha ağır buhranda sorumlusuna en ağır cezayı tek bir cam kırmadan sandıkta kesmektir.


    Türk olmak en zayıf gününde bile dünyaya meydan okumak, en dertli gününde bile her ufunetin bir şafakta biteceğini bilerek tevekkül göstermektir.


    Zor iştir Türk olmak. Türk olmak Anadolu’da her düşen yağmur damlasına hamdetmek, her çıkan başak için şükretmektir. Türk olmak, medeniyetler mezarlığı Anadolu’da dik durabilmektir

  2. #2
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Mesajlar
    13
    bir kaç yere katılmasamda gerçekten güzel yazıymış..

    Türklük Nice kahramanlıklarla doludur ve zorluklarla...

    Türk olmak bağımsızlıktır, inançtır, mücadeledir...

  3. #3
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Yer
    türkiye/trabzon
    Mesajlar
    1.318
    türk olmak bir ayrilcaliktirr
    EİTHER YOU APOLOGİSE OR I WİLL NEVER SPEAK TO YOU AGAİN....!!!!!!


  4. #4
    Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2007
    Yer
    istanbul
    Mesajlar
    36

    Türk olmak

    Ben katılmıyorum çoğuna arkadaş sen Türk olmayı yüceltinmi yerin dibinemi soktun amma ezmişsin be kardeşim okadar değil yani... Türk olmak tarih boyunca Güçlü - Kuvvetli olmak, Adaletli Mazlumun yanında olmak demektir, bizim kendimizi anlatmamıza gerek yok okuduğun tarih anlatır her satırında, ne faşist olduk ne kominist hepsinin hallerini gördük, biz Türk olduk,hocalının kosovanın hesabını biz vermiyeceğiz soracağız, Avrupalı hor gördüğünden değil korktuğundan dır lisanını yasaklaması , 16 devleti yıkıldığında 17 cisini kurmuş başka bir mllet yokturda ondan,Türklüğün ne olduğunu anlamak için imparatorluğun çekildiği bölğelere biz göz gezdir hepsinde savaş var hepsinde kan , Türk olmak zor değildir Türk Gururludur Başı diktir Mutludurki Türktür Türk olmak düşmanı bile kolamaktır hangi millet der
    '' Allah düşmanımın başına vermesin '' Budur Türk olmak,Gençliğe hitabeyi tekrar oku her dönemde satılmışlar olmuş dahili ve harici hainlerin hep olacak, onlara bakıp ,bir tarihe bir millete Türk olmak budur demek nekadar doğru,eger Türklük bu ise biz o Türklerden değiliz ...

  5. #5
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Yer
    türkiye/trabzon
    Mesajlar
    1.318
    ne mutlu türküm diyene
    EİTHER YOU APOLOGİSE OR I WİLL NEVER SPEAK TO YOU AGAİN....!!!!!!


  6. #6
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Feb 2008
    Yer
    Düzce
    Mesajlar
    3

    Türk Olmak

    Türk olmanın ne demek olduğunu çok güzel anlatmışsın abi teşekkür ederim. Ne Mutlu Türküm Diyene ! diyerek katılıyorum görüşlerine fakat abi Türk olmak böyledir işte anlat anlat bitiremezsin dünya var oldukça Türk olmanın ne güzel bir ayrıcalık olduğu da dillerden dillere dolanıcak ! Ama unutmamalısın abi sende anlattıklarında görmüşsündür ki biz Türkler olarak kanımıza has mıdır bilmiyorum ama en dibe vurana kadar bekleriz sonra parlarız Bu yeni nesille öyle bir parlayacağız ki güneş utanıcak ama bundan önce çok zor bir dönem olcak ama o dönem asil Türk kanını durduracak büyüklükde değildir !

  7. #7
    Azeri.net Sevdalısı
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Yer
    Türkiye/Adana
    Mesajlar
    1.587
    Türlük bedenimiz Türklük ruhumuz ve o beden ve ruh birleşip bir gün dünyaya hükmedecek

    BiRi BeNi DurDurDrsNNN ! !!

  8. #8
    Member
    Üyelik tarihi
    Nov 2007
    Yer
    istanbul
    Mesajlar
    36
    Doktor kalp kalbe karşıymış bu küreyi biz yönetiriz, hakla adaletle yönetiriz öyle olduğundan ki aklına gelen her avrupalı devletin , sömürgesi var yüzlerce yıl 3 kıtada,millet yönetmiş Türklerin sömürgesi yok , bu gün demokrasi,insan hakları, dersi verenlerin ,geçmişlerine bakıp ,bizim geçmişimizden alacakları dersler var.

  9. #9
    Azeri.net Sevdalısı
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Yer
    Türkiye/Adana
    Mesajlar
    1.587
    Alıntı otuzsubat34 Nickli Üyeden Alıntı
    Doktor kalp kalbe karşıymış bu küreyi biz yönetiriz, hakla adaletle yönetiriz öyle olduğundan ki aklına gelen her avrupalı devletin , sömürgesi var yüzlerce yıl 3 kıtada,millet yönetmiş Türklerin sömürgesi yok , bu gün demokrasi,insan hakları, dersi verenlerin ,geçmişlerine bakıp ,bizim geçmişimizden alacakları dersler var.
    çok haklısınız
    BiRi BeNi DurDurDrsNNN ! !!

  10. #10
    Azeri.net Sevdalısı
    Üyelik tarihi
    Oct 2006
    Yer
    İsTaNbUl//TüRkİyE
    Mesajlar
    2.922


Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.