kimsenin okudugu bir kitap yok mu![]()
42 sonuçtan 1 ile 10 arası
-
03-03-2007, 11:44 AM #1Azeri.net Sevdalısı
Okuduğunuz kitap..
Çok okuyan bir millet değiliz malum...ama ben okumaya çalışıyorum. Okuduğunuz veya okumakta olduğuz kitapları ufak yorumlarla yazarsanız sevinirim.
Benim şu an okudugum kitap
Üstün Dökmen:İletişim çatışmaları ve EMPATİ
Bu kitapta öncelikle insanlararası iletişimle ilğili bilğiler veriliyorBu bilgiler,hem çocukların eğitiminde yararlı olabiliyor,hemde ailede farklı ortamlarda görülen çatışmaların çözümüne ışık tutabilecegini düşünüyorum..
Psikolejiye ilğisi olanlara tavsiye ederim
-
03-03-2007, 10:33 PM #2Azeri.net Sevdalısı
-
03-04-2007, 03:14 AM #3
benim yoooooooooooook şu an yok tabi
okuyunca yazarımherzaman doğruyu söyle ne dediğini hatırlamak zorunda kalmassın
-
03-05-2007, 03:44 PM #4
Re: Okuduğunuz kitap..
Üstün Dökmenin İletişim çatışmaları ve empati kitabını okudum ve daha sonra iletişimle ilgili 9 eylül üniversitesinin rektörlüğünde Üstün Dökmen'in vermiş olduğu bir konferansada katıldım, mola esnasında izleyicilere kitabını imzalıyordu ve ben kitabını daha önceden alıp okumuştum. Elimde onun kitabı olmadığı halde ona bir konuda soru sormak istiyordum kuyruğa girdim. Sıra bana gelince kafasını benim arkamda sırada bekleyen ve elinde onun kitabı olan şahsa doğru çevirdi ve sorduğum soruyu duymadı bile...
mystrey Nickli Üyeden Alıntı
Seminer boyuncada hep kendi kendini övdü durdu...
Ve ben o gün öğrendim ki kitap yazmak başka, bilgili olmak bambaşka ve bildiklerini yaşama geçirebilmek çok başka şeyler...
Şu anda seninde ilgini çekebilir diye düşünüyorum, Nasıl yazar olunur? diye bir kitap okuyorum, Türk ve dünya tarihindeki önemli yazarları inceliyor, İtibar yönetimi isimli bir kitap var okuduğum oradada bu gün ve gelecekteki büyük şirketlerin tüketiciler ve kamuoyu nezdindeki itibarları ve bu konuda yapması gerekenler anlatılıyor ancak elimde okuduğum en ilginç kitabın adı 'ismail' Dün akşam ilk yüz sayfasının okudum eğer yazarı deli değilse gerçekten çok ilginç bir kitap (dünyayı gerçekten kurtarmak isteyenler için telefon numarası bile vermişler )
Senin yazdığın deneme türündeki yazılarınıda ilgiyle okuyorum, çalışırsan başarırsın...
-
03-05-2007, 03:45 PM #5Moderator
Ben okuyamıyorum kaç zamandır. Okumayı çok seviyorum ama bu internet engelliyor beni
[
Ya da
[
-
03-05-2007, 07:11 PM #6Azeri.net Sevdalısı
teşekkürederim takipeden birinin oldugunu bilmek beni mutlu etti..birazda karamsarlıga kapılmaya başlamıştım..
yesterday Nickli Üyeden Alıntı
tavsiye ettiğin kitapları mutlaka okuyacagım.hatta bu konular hakkında fikir teatisinde bulunabilecegimizi düşünüyorum..yalnız kitapların yazarlarını belirtmemişsin..ben bu isimlerlede bulurum ama yinede yazar ismi alırsam memnun olurum..
bende sizin anlatım tarzınızı beğeniyorum..yorumlarınızda akılcı ve bilğilendirici..
-
03-05-2007, 08:46 PM #7Azeri.net Sevdalısı
- Yer
- Yerixo
işim gereği o kadar çoookkkk şey okuyorum ki... bazen okumak yıldırıyor beni... hele hele zevk için okumaya başladığım kitapları da düzeltmeye başlayınca, iş çığrından çıkıyor...
'Global Gods' (Küresel Tanrılar) diye bir kitabı okumaya çalışıyorum... İnceleme türü... kolay gelsin...Şükr Allaha ki pişiklerin qənətləri yox... Olsa idi, göydə göyərçin qalmazdı... Allah kimə qənət verəcəyini bilir!
-
03-05-2007, 08:56 PM #8Azeri.net Sevdalısı
Bende zevkle kitaplarını okudum bir yazarla ilgili bir anımı anlatayım
mystrey Nickli Üyeden Alıntı
mesleğimlede alakalı oldugu için prof.dr Kemal Çakmaklının kitaplarını herzaman zevkle okumuşundur..Kitaplarındaki çocuk yetiştirmeyle ilgili her öğretisini harf harf dimagıma cizmeye çalıştıgım kemal beyle 1 gün tanışma fırsatını yakın bir akrabamızın çocuğuyla ilgili sorun dolayısıyla tanımış oldum..bunuda ona ben tavsiye etmiştim.
Kemal bey in kadiköydeki evine ziyarete gittik.randevu alarak bendeki heyecanı tarif dahi edemem..ben onu kitaplarındaki ruhuyla hayal etmiştim..şunu belirtmedende geçemiyecegim.hayatımda bir evde görebilecegim en çok kitabıda ogün görmüştüm..
Ogünki görüşmeden sonra şunu anladım başkalrını gözünde idol yapmayacaksın kendinin idolü kendin olacaksın..yesterday ın dediği gibi kitap yazmak önemli deyil eger onu kendi yaşamınıza uygulayabiliyorsanız o zaman başarıya ulaşmışınız demektir
-
03-06-2007, 10:58 AM #9
Nasıl yazar olunur? Enver Aysever ( Daha önce hiç adını duymamıştım, kitapçıda ilgimi çekti ve aldım, yazmayı seven ve düşünenler için önerilir )
İtibar yönetimi (Salim Kadıbeşegil) Kapitalizmin hunharca geliştiği dünyamızda insanların artık şirketlerden sosyal alanlardada faaliyet göstermesi gerektiğini anlatan bir kitap
İsmail (Daniel Quinn) Dün gece sabah 04 00'e kadar elimdeydi ve bu gün yazılanları okurken yeshu'nun bir cümlesi beni kitaba götürdü.
'Doğru insan yok, bir kişi bile... yasak meyveyi yediğimiz o günden beri...)
Kitapta tarım toplumuna geçiş süreci ile insanın nasıl bir evrim geçirdiği ve yasak meyveyi yediği günden beri alanlar tarafından (alanlar ve bırakanlar olarak insan neslini iki guruba ayırıyor, alanlar tarım toplumuna geçip doğanın dengesini bozmaya başlayanlar, bırakanlar ise doğanın kendi dengesinde diğer canlılar gibi yaşayanlar) dünyanın nasıl yok edilmeye başlandığını anlatıyor....
Ama ben şu an okuduklarımızın dışında sizin ve diğer forum üyesi arkadaşların önerecekleri kitaplar varsa onlarıda öğrenmek ve alıp okumak isterim... Sizde iz bırakan kitap yada kitaplar var mı?
Mesela Az Seçilen Yol (Scott Pek ) Sevgiye çok farklı bakan bir kitap yazmış, mutlaka okunmalı...
Roman olarak Anna Karenina'yı ve Sefilleri okumamış olmayı bir eksiklik gibi görürüm. Sizin bu şekilde değerlendirdiğiniz ve önereceğiniz kitaplar ?
-
03-06-2007, 11:24 AM #10Azeri.net Sevdalısı
Kitapları not ettim bugün çarşıya çıkınca bakacagım .bulurum inşallah.
yesterday Nickli Üyeden Alıntı
Anna Karenina ve sefilleri ben okudum tavsiye ederim okuyunuz..
Türk ve dünya klasikleri için üniversitede hocamış şöle demişti.
''Çocuklar kitap okumayı seviyorsanız bunu ilk öncelikle klasiklerle başlayın..Klasik eserlerde karakterler ne kadar kötü olursa olsun sonuçta mutlaka dogru yaşar..insan psikolejisini en iyi anlatan eserlerdir..Bkın insan hayatta böyle şeylerde yaşayabilir ve sonuçlarıda bu oluru güzel gösteren eserlerdir..'' demişti
bende yapmaya çalıştım ama bazı eserler gerçekten çok agır sırf okumuş olmak içinde okumayı sevmiyorum..kitabın birazda beni sürüklemesini istiyorum..
bir çok kitaba başlayıpda bırakmışlığımda vardır bu sebepten..
size kitap tavsiyesinde bulunayım ama bana geliyorki siz benden daha çok okumuşsunuzdur..
hitlerin kendi hayatını kaleme aldıgı KAVGAM okudugum bir kitaptır ilğinizi çekerse tavsiye ederim..

LinkBack URL
About LinkBacks

Yer imleri