3 sonuçtan 1 ile 3 arası

FEDAKAR ANA(yasanmis hekaye)

  1. #1
    Member
    Üyelik tarihi
    Aug 2009
    Mesajlar
    41

    FEDAKAR ANA(yasanmis hekaye)

    Anamin bir gozu kor idi.ona nifret edirdim,bir gozunun olmadigina gore cox utanirdim.men ibtidai mektebdeyken 1 gun anam meni yoxlamaq ucun sinifimize gelmisdi.utandigimdan yer yarilmis,yere girmisdim.hansi curetle sinifime gelmisdi?cox eseblesmisdim.anami nifretle suzub oradan uzaqlasdim.
    Ertesi gun sinif yoldasimdan olan biri yaxinlasib istehza ile “senin ananin tekce 1 gozu var …!“dedi.xecaletden yere girmek isteyirdim,bir de anamin yox olmasini!buna gore de eve gelen kimi anama:
    ”meni gulunc veziyetine qoymaqdansa,olsen,daha yaxsi olardi!!!”dedim.anam susdu.dediklerimin ferqine de varmirdim.cunki cox eseblesmisdim.o anda onun hisleri meni hec maraqlandirmirdi.onu evde gormek istemirdim..
    Cox calisdim ve muveffeqiyyet qazandim.sonra Sinqapura oxumaga getdim.universiteti bitirib yaxsi is tapdim.sonra evlendim.yaxsi yasayirdim.yaxsi pul qazanirdim.usaqlarim oldu.heyatimdan razi idim.
    Birgun anam mene bas cekmek ucun Sinqapura geldi.nece il idi ki,meni gormurdu.hesretimi cekmisdi.usaqlarim onu qapida gorende coxx qorxmuslardi.usaqlarimi hec gormediyi ucun onlari tanimamisdi,usaqlarimda nenelerini tanimamislardi.bu veziyyet meni cox narahat etdi.
    --ne curetle menim evime gelib usaqlarimi qorxudursan!tez redd ol get burdan!-deye onun ustune qisqirdim.anam sessizce “bagislayin,deyesen,unvani sehv salmisam”,dedi ve gozden itdi.uzun muddet ne men onunla maraqlandim,axtardim,ne de ondan bir xeber aldim.
    birgun bitirdiyim mektebde mezunlarla bagli teskil olunan merasime devet olundum.merasimde istirak etmek ureyimden idi,ancaq anamin yanina getmek istemirdim.
    Yoldasima “ezamiyyete gedirem,”-deye behane uydurdum ve o yigincaga yollandim.merasimden sonra yasadigim ve boyuduyum o kohne evi gormek istedim.sirf maraq ucun oraya getdim,anam ucun deyil.
    Qonsular anamin olduyunu dediler.hec kederlenmedim.anamin “ogluma catacaq”deye yazdigi mektubu yazmisdi.mektubda:
    “canim oglum ,hemise seni fikirlesirem.sinqapura gelib usaqlarini qorxutduguma gore cox pesmanam.mezunlarin toplantisina geleceyini esitmisem ve cox sevincliyem.amma seni gormek ucun yataqdan ayaga qalxa bileceyemmi,bilmirem senin ucun hemise 1 utanc menbeyi olduguma gore cox kederlenirem.
    Bilirsen,oglum.sen kicikken 1 qeza kecirmisdin ve o qezada gozuvun birini itirmisdin.bir ana kimi senin bir gozu kor boyumene razi ola bilmezdim.buna gore de gozumun birini sene verdim.
    “o goz ile menim yerime de gorur”-deye seninle o qeder fexr edirdimki…..
    Butun Sevgimle anan…..

  2. #2
    Moderator
    Üyelik tarihi
    Dec 2006
    Mesajlar
    2.721

    Re: FEDAKAR ANA(yasanmis hekaye)

    bu mövzudan da ele bil forumda açılmışdı nə vaxtsa
    silməklə bitmir

  3. #3
    Moderlər
    Üyelik tarihi
    May 2009
    Mesajlar
    2.892

    Re: FEDAKAR ANA(yasanmis hekaye)

    kaş menim anam sağ olardi hec biri gözü bele olmayardi . geze bele bilmeyerdi onu qucağımda gezdirerdim. Anasindan utanan övlad övlad deyil. əclafdı
    Yaşamaq istəyirsənsə, hərəkət et. Süküt ölümdür

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.