2 sonuçtan 1 ile 2 arası

Fərqli Dünyalar

  1. #1
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2009
    Mesajlar
    4

    Fərqli Dünyalar

    Sidneyin yollari nece de uzundur! Gece 4 de bashlayan ve gunorta 2 ye qeder davam eden yorucu ve sixici ishden sonra mopede minib evime yol almisdim. yol boyu nece getdiyimi heqiqeten de xatirlamiram. ancaq bir sey fikrimde var idi ki saat 6 ya qeder vaxtim var yata bildim yatacam sonra ise yene saat 11-12 ye kimi ish var! bu fikirlerime birden hansisa bir mashinin siqnal sesi son qoydu, xeberim olmadan az qala uz uze gelen masinlarin yoluna girecekdim!
    Mopedi qiraga cekib saxladim. Dedim bir az dayansam belke duzelerem. Ele bu vaxt yanimda bir masin saxladi ve surucu dusub yanima dogru geldi. Boyuk ehtimal siqnal veren o idi. Evvel ele bildim ya polisdi ya da sehvime gore hirslenib ve meni yaxsica sindirmaga gelir. beynimde mudafie usullari fikirlesirdim amma yanima gelib
    -necesen oglan ozunu nece hiss edirsen??
    deyende matim-mutum qurudu!
    -yaxsiyam sadece bir az yorgunam
    -yox dostum sen az yorgun olana oxsamirsan hara gedirsense men apararam seni belke acmisan??
    -yox cox sagolun sizin ishiniz..
    -ne danisirsan bir insana komek elemekden vacib ish olar??
    -sag olun amma men artiq yaxsiyam ozum gede bilerem.
    Bu vaxt bir polis masini yaxinlasdi men duzu bir az subhelendim ola bilsin bu ingilis meni polise sikayet edib ve meni danisiga tutub polisin gelmesini gozleyirmis! Menim yanimdan ayrilib polise yaxinlasmasi ve onlara nese danismasi meni lap deli eledi! dedim mopedi ise salib aradan cirim! amma mopedin 100 polis masininin ise 250 km/h suretini fikirlesmeyim meni bu axmaq fikirden qorudu. men de gozledim gorum axiri ne olacaq. aha polisler gedir urra!!!! Amma bu ingilis yene yanima gelir ee bezdim eee!!
    -ne bas verib??
    -polisler dediki gozlesin hec yana getmesin indi gelecekler.
    -cox sag ol!!-yaman hirslenmisdim! ele sagolu da hirsli hirsli dedim!
    -deymez borcumuzdu !-dedi ve sirtiqcasina gulumseyerek elave etdi:
    -nese bir isteyin varmi???
    istedim deyim seni bogmaq amma demim"sag ol lazim deyil"
    cixdi getdi axir ki! indi gel polisleri gozle de belke gedim ?? aha geldiler ki! Ay ALLAH qurban olum mopedi elimden almasinlar qoy 1000-2000 $ cerime yazsinlar amma mopedi almasinlar! ellerindeki nedi ele?? qandal zad olar ee!! goresen yuxulu-yuxulu adam zad vurmamisam ki mopednen???
    -buyur oglan acmisan yeqin (sen deme ingilis bunlara menim komeye ehtiyacim oldugunu deyibmis! men de bayaqdan soyurem..)
    -he....ne.....ax..bu...ac..-onlara hec ne ile cavab vere bilmedim!
    gulusduler.
    dedim ki:- bu hereketiniz menim xetrime deye biler axi! hem meni dilenci yerine qoyursuz hem de gulursuz!!!
    -esl senin bu sozlerin bizim xetrimize deyir! sence polis ancaq ceza vermekden ve suclulari tutmaqdan oteridi ?? xeyr dost! polis insanlara komek elemek ucun lazimdi ancaq buna gore!!!
    HAHA!!!!! Polis insanlara komek ucun lazimdi !!! inana bilirsiz???? bes biz niye bilmirdik??? bize gore polis ish vermekden ve rusvetden otru lazimdi!!! eslinde buna gore bize onlar hec lazim deyil!!! yadima bir ehvalat dusdu:
    Baki,metro,seher saat 8, men de yuxulu! harda dusecekdim men???
    "qapilar baglanir novbeti dayanacaq nizami" aha vaxtinda ayilmisam!! bu da nizami stansiyasi dusdum yere baxa baxa gedirdim birden bir masin mohkem siqnal verdi. "aaa yola ne vaxt cixdim men?? dogurdan da halim pisdi isti de yaman mazqi eledi ee avtobus gelene kimi burda oturum !" ele oturmusdum ki siqnal veren masinin surucusu kok bir kisi qisqira-qisqira masindan dusub geldi yanima "ay mama! bu mene bir dene qoysa uc dene olaram ki ! yox eee ! qabaginnan yiyen doyulem!!"
    -bagisda dayi vallah gorm...
    -e korsan zibil ! bu boyda x5i gormursen duduk!!! seni bi..
    -e kisi goynen getme dedim bagisda da!! buna bax ee camis!
    -mennensen??? kucuk!!
    -atandi!
    kimse meni tutdu apardi qiraga kishi de soye soye mindi x5 ine getdi! meni aparan kimdi goresen?? aaaaaa!! polis!!
    -ay qardas burax gedim universitete gecisecem
    -cehenneme ki sen xuliqansan xuliqan universitete getmese de olar!
    -o ne demekdi ee?? gormedin kisi meni vururdu niye onu da tutmadin???
    -eee xiyar sen hec bilirsen o kimdi???
    -kimdi ki o donuz??
    -olmeyun gelib ha diyesen gir iceri- meni bolmeye soxdu telfonumu ve boynumdaki sepimi aldilar bilmirem nelerine lazimdi? boyuklerinin yanina getirdiler
    -nagayrif bu??
    -xuliqanliq eliyif!
    -heee! e dumbul e seni ...........
    15 deqiqe danisdi seni bele ise salaram ele turmeye ataram cibine narko qoyaram ........ ve neler neler
    sonda sinif yoldasimin atasinin adini verdim ondan sonra telefonumu qaytardilar ki zeng vur sinif yoldasiva yalan dimis olsan sen day batdun!!!!
    Qurtuldum "canavar" larin elinden !Ele o hadiseden sonra polisler menim yadimda is verenler kimi qalib!
    Burgeri yeye bilmedim istahim yox idi amma suyu icdim! hava yaman isti idi dunen internetde baxmisdim kolgede 42derece olmali idi!!! 42 derece!!!! polisler menim yaxsi olmagimdan emin olandan sonra cixib getdiler.
    men de eve yol aldim. icimnen bir ses bir az uzun olan yolnan getmeyimi dedi. Bir az getmisdim ki bankin yaninda yadima dusdu bu gun heftelik maasimi almaliyam! bankda saxladim mopedi park eledim bankin icerisine girmek istedim. biyyyyyyy! bu nedi bele???? bankin icerisinden cole dogru boyuk bir sira var idi iceriye en az 40 nefer sigar coldede hardasa 20 nefer var idi ! bu qeder adam olar??? eslinde ele de tecublu deyil bu bolgede 3 dene bank var amma 1ini kecen hefte ogrular partlatdilar o birinde de bundan az adam olmayacaqdi. saat hardasa 4 un yarisi olardi saat 2 de isden cixmisam 15 deqiqelik yolda duz saat yarim yubanmisammis! eeh yatmaq getdi!! burda da saat 5 e kimi gozleyerem sonra gedib hazirlasaram sonra da ishe !!! gunun altinda dayanmaq vulkanin ustunde dayanmaqdan pis idi! 50 deqiqe kecdi mennen qabaq hardasa 30 nefer qalmisdi sonra ... birden her sey qaraldi.. gozlerimi acanda etrafimda 30 a yaxin sifet gordum bir az qabaga baxanda sirada hec kimin dayanmadigini gordum! inanirsiz hami mene komek etmeye calisirdi! camaati isinden elediyim ucun ozum ozumden utandim. ayaga qalxmaq istedim .3-4 nefer elimden tutub komekli qaldirdilar aralarinda hekim var imis dedi ki boyuk ehtimal yorgunluqdan ve yuxusuzluqdandi amma camaat infarktan qorxmusdu! ha infarkt hele ne yasim var ki ??? 19! amma ne desen ola biler !
    Camaatin icinden vid fasonundan ele de "yaxsi" qiza oxsamayan biri yaxinlasdi
    -yarasiqli menim siram 4 cudur men senin yerine dayanaram get orda dur
    -yox xanim dura bilmerem
    -onda meni sindirmis olarsan !!
    -axii.. siz nece saatdi gozleyirsiz???
    -menim ucun esas olan kimese komek etmekdi!
    bu arada bankin iscilerinden biri geldi qolumnan tutub hamidan icaze aldi (subhesiz hami razi oldu) ve meni 1 ci siraya aldi pulumu alib cixmaq isteyirdim ki biri yaxinlasdi:
    -qardas masinlasan??
    -yox mopedim var
    -ela gel bele eleyek menim yutum var (cipe oxsayan arxasina yuk zad yigilan masin) mopedi qoyaq yuta men seni oturum evine bele sure bilmezsen
    -yox essi ozum gederem
    -ne danisirsan ozunu dusunmursen basqalarini dusun belke kimise vurdun??
    -................
    -tez ele gel
    meni apardi evime. yolda hardan oldugumu sorusdu ozu ereb idi azeri oldugumu bilende sorusdu
    -sizde sene bele munasibet gostererdilermi
    men de zarafatyana dedim
    -sen mene "seni evine oturum"dedin amma bizde "gel seni evime aparim "deyerdiler
    gulusduk dedi ki onlarda bele elemezdiler ve men xosbextem ki bele milletim var !! amma men ona bu hadiseni danissaydim ne deyerdi??
    Yene Baki, Tarqovi, Xaqani ticaret merkezinin 4 cu mertebesi. Orifleymde ishleyirdim ve mallari almaq ucun sirada durmusdum ! gozlediyim 2 saat yarimnan cox olmusdu ve hele qabagda 10-15 nefer var idi! qabagimdaki qizla arada danisib gulurduk qizi qonsuluqdan taniyirdim.cox yorgun idim. qolumu divara soykeyib basimi qoluma dayadim gozumu yumdum! hardasa 2 ya 3 deqiqelik. basimi qaldiranda gozume inanmadim! qabagimda qonsu evezine bir dene emelli basdi YEKE qadin ve qabaginda da 3-4 cavan qiz oldugunu gordum. bunlar hardan dusduler?? qonsu qizin 5 nefer qabaqda oldugunu gordum dedim yeqin sirami buraxmisam . gedib qizin yaninda dayanmaq isteyende qadin qolumnan tutdu
    -e hara gedirsen biz axmaq zadix qabagima niye cekirsen eeeee???
    -yox xala men bu qizdan sonra idim istesen ozunnen sorus
    qiz he menasinda basini terpetdi
    -get ozuvu dola ade xala da nenendi zibilin biri zibil redd ol burdan!!!
    men donub qalmisdim hec ne deye bilmedim. ne deyim axi??
    arxadan bir qadin ozunu saxlaya bilmeyib qisqirdi
    -sen bunun heyasizligina bax eee !! usagin yerine kecir hele onu da borclu cixarir!! sen redd ol bildin??
    -sen kimsen aazz>???
    -men direktoram bildin!! senin yerindi ora bala get dur bu qelet eliyir!
    -agzivin danisigini bil iftrite!
    -yaxsi edirem usaq 3 saatdi gozduyur sen indi gelmisen!
    ne ise araliq qarisdi hec mallari goturmeye de hevesim qalmadi! getdim eve 3 saat bos yere gozde sonra da....
    Gelek Sidneye, sohbet eleye eleye catdiq eve meni getiren kisi hec eve girmedi qapidan getdi. saat 5.30 idi ise getmeye hec halim yox idi amma getdim. boss meni bele gordu yanina cagirdi bir az sohbetden sonra eve gonderdi islemediyim halda bu gunun maasini verdi! urra bu gun doyunca yatacam! Amma bir fikir meni yatmaga qoymadi, niye biz basqa guruk??? niye burdakilar onlarin milletinden olmadigim halda mene bele komek etsinler lakin bizimkiler yerimi elimden alsin meni turmeye salsin meni soysun ve s. ve ilaxir niye???
    burda her bir insan insanligi dusunur! bizde ise here ozunu niye??? aramizdaki ferq nedi ki ??
    bunlarin da iki ayagi, iki eli, bir agzi, bir burnu, iki qulagi, iki gozu var bizim de!!! bes onda niye beledi?? gunah kimlerdedi???
    Burda insanlar bizimkiler kimi terbiyeli deyil, namuslu deyil, halal-haram qanmir amma insandilar!!!!
    En sonda muselman olub olmamagindan asili deyil, Allah kimi hidayete catdiracagini yaxsi bilir!
    Hamimiza hidayete catmaq arzusu ile!

    Ibrahim Umarov (manhunt)

  2. #2
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2009
    Mesajlar
    12

    Re: Fərqli Dünyalar

    saol

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.