Sayfa 2/2 İlkİlk 12
13 sonuçtan 11 ile 13 arası

Bunlar nə vaxta qədər davam edəcək???

  1. #11
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Mesajlar
    2
    Biz ortada bırakırsak hırsızlar çalar tabi.Allah yardımcımız olsun.
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

  2. #12
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Oct 2007
    Yer
    Sankt-Peterburq, Rusiya..Azəriyəm
    Mesajlar
    845
    Alıntı TURAN_TURK Nickli Üyeden Alıntı
    Biz ortada bırakırsak hırsızlar çalar tabi.Allah yardımcımız olsun.
    Amin..
    [

  3. #13
    Azeri.net Sevdalısı
    Üyelik tarihi
    Oct 2006
    Yer
    Yerixo
    Mesajlar
    1.946
    Aslında bu eserin haklarını yasal olarak kim elinde tutuyorsa, telif haklarının işletilmesi için Nacy Ajram'ı ya da başkalarını mahkemeye verebilir. Ve eğer ispatlayabilirse, inanılmaz paralar kazanabilir. Yani bu tür şeyler için bizim üzülmemiz yerine, eser sahiplerinin mahkemeye başvurması gerekir.

    Eğer parçanın bir sahibi yoksa (anonim halk şarkısı), o zaman da, örneğin Azerbaycan Kültür Bakanlığı mahkemeye başvurabilir ve halk şarkısının haklarını koruyabilir. Tabii anonim eserlerin 'ispatlama süreci' daha uzun sürer.

    Her şey bizden çalınıyormuş hissine kapılmayalım. Bizimkilerin nelerden 'esinlendiğini' az çok hepimiz biliyoruz. Türkiye'de söylenen bazı parçaların da aşırma olduğunu hepimiz biliyoruz. Bizimkiler de başka ülkelerden bazı parçaları alıp majörlerini minör yapıp hafif oynamalarla yeni parça diye yutturuyorlar. İnanın o kadar çok ki... Azerbaycanlıları bilmiyorum, ama bizimkiler bunu sık sık yapıyor. (Müzisyen yönümle söylüyorum)

    Sadece müzik değil... Kitap türü şeylerde de benzer durum söz konusu. Bir eseri alıp yaşandığı ortamı, olayın akışını, karakterlerin yapılarını vs vs vs değiştirirseniz, yeni bir eser (yani melez bir eser) çıkarabilirsiniz. Üniversitelerimizde bile benzer yöntemlere başvuranlar... Tabii bazıları yakayı ele veriyor. (Yayıncı yönünle söylüyorum)

    Hatta... şimdiler de TV dizilerine bakın... Hem birbirlerinden 'esinleniyorlar' hem de yurt dışındaki film ya da dizilerden 'esinleniyorlar'. Seda Sayın'ın dizisi resmen 'Witney Huston'un 'Bodyguard' filmi değil miydi?

    Türkiye'deki bir şekerleme şirketi, (sanırım) Almanya kökenli bir şirketin bütün ürünlerinin neredeyse birebir benzerlerini çıkarıyor Türkiye'de. Hatta o şirketin dünyaca ünlü rengini (mor) de kullanıyor. Öyle değil mi?

    Sonuçta... bizler de başkalarının eserlerinden yararlanıyoruz... Eskilerde 'birebir' yapardık bunu, ama artık 'kısmi' kullanıyoruz. Yani eserin tamamamını değil, bir kısmını kullanıyoruz. Demek ki, Nancy Ajram ya da parçayı Azerbaycanlılardan kim 'oğradıysa' hele de profesyonel oğru değilmiş... Çaldın, bari hepsini çalma... Nasıl olsa ortaya çıkacağını bilememişler budala hırsızlar.

    Neyse... çalmamak... başkalarının haklarına saygı... sanırım en azından korsan CD almamak ve kullanmamakla başlar. Bunu şimdi yapalım... Yasal olmayan yollarla üretilmiş CD'lerimizi şimdi çöpe atalım... Çalmak günahtır... öyle değil mi?


    Selametle
    Şükr Allaha ki pişiklerin qənətləri yox... Olsa idi, göydə göyərçin qalmazdı... Allah kimə qənət verəcəyini bilir!

Sayfa 2/2 İlkİlk 12

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.