Əsas məzmuna keç
2 sonuçtan 1 ile 2 arası

Guney azərbaycandan quzeyə səlam

Junior Member
    Yer
    guneyazerbaycan-beyqud

Mən ikı həftə zad olar bu furuda uz olmuşam və azərbaycan bolumundə sizləri səlamlamişdım ama mənı bir alqişlayan olmadı və sılamım cavabsiz qaldı.oraya yazdiğım sozlərimı bira kopı ilirəm balkə bir cavab verən ola.

Quzeyli baci-qardaşlarima itthaf

Guneydən quzeyə səlam gətirmişəm
    Təbrizdən bakıya səlam gətirmişəm
    Ərdəbildən,marağadan,zəngandan
    Nəxcəvana,lənkərana,zəngilana
    Örmudan,sulduzdan,qöşaçaydan
    Sumqatyita,qəfqazilan gənciyə
    Bollu səlamım var mənim həpisinə
    Butun azərbaycan, guney-quzeyə
    Qaradağdan Qarabağa
    "Şəhriyar"dan "bəxtiyar"a
    "Kərimi"dən "suleyman"a
    Bollu səlam gətirmişəm
    Ana yurdum "Bəyqurd"dan,"Adigözəl" ölkəsindən
    Quzey dəki elimizə bollu səlam gətirmişam

Mənim bir ürək dolusu səlamım var quzey azərbaycan da yaşıyan hormətli baci-qardaşlarima.halıviz necədi yoldaşlar? İnşallah ki olu tanrinin lutfuilə şad yaşayib və ğəmkədariviz olmasin .
    Amma neyləməli ğəm kədər bizim belimizi bukub.qara dağı qara bağdan və qara bağı azərbaycan dan ayrı salandan buyana bizim üragimiz qanilan dolub və bir xoş gun gorməmişik.
    Indisə ana dilimiz yasaqdir! Və öz dilimizdə yazib oxuya bilmirik! Öz tariximizi və kimliğimizi bilməyimiz , və onu gənclərə və öşaqlara bildirmağimiz yasaqdir,yasaq!ş
    Bu son ku aylarda quney azərbaycanda bir böyuk və yöksək inqilab yaranib,indisə quney azərbaycan cavanlar(gənclər) və tələbələrinin arasinda bir müqəddəs təəsub yaranib, yəni bu ki onlar öz varliqlarina ,dillərinə ,tarixlərinə,ədəbıyatlarina və öz həqlərinə çox həssas dılarş
    Başıvızı çox ağridmayim.
    Mən 21 yaşinda quney azərbaycan lı bir oğlanam.
    "bəyqud" kəndimizin adıdı və mənim ana yurdum.
    Mən bu saytı gorəndə çox sevindım ,çoxdanıydı azərbaycan turkucəsıla bir forum axtaridım , çukr olsun tanrıya bugun bu saytda üzv olmuşam və ürək sozlərımı siz baci qardaşlarima yaziram.
    Mən çun latin əlifbasin özum orənmişəm buna gorə imkanı var bəzi kəlmələrı duz və doğru yazmıyam və yada yazilarimda fars kəlmələri çox işlədəm , buna gorə sizdən üz istırəm və məni bağişlarsiniz.(lutfən imkani olsa duz yazmadığim kəlmələrin duzun mənə orədə siz)
    Mənım üragim dolanda sozlərim bir azca da şeırə oxşar.buna gorədə bir şeirə oxşar səlam yazilarımin əvvəlinda(ılkində) itthaf elədim butun quzey də yasıyan baciqardaşlarima.
    Gələcəkdə quney azərbaycan şaırlərin gozəl şeırlərindən və özumun ürək sozlərimdən sizlərə yazacıyam.

Yazilarimın sonunda bir başqa şeır quluqlariza itthaf eliyrəm(bu şeır özumun deyli başqa şaeırdandı heyf adin bilmirəm)

Sərin sulu bulaqlardan,bulaqlardan
    Yaşıl yarpaq budaqlardan,budaqlardan
    Lalə rəngli yanaqlardan,bal suzulən dodaqlardan
    Sizə səlam , sizə səlam gətirmişəm
    Goy xəzərin kinarından,gozəl otlar dıyarindan
    Savalanin viqarindan,kor oğlunun nigarindan
    Sizə səlam , sizə səlam gətirmişəm
    Qoç nəbinin həcərindən, həcərindən
    Sətarxanin hönərindən, hönərindən
    "bəyqudun",dan ülduzlu səhərindən
    Sizə səlam , sizə səlam gətirmişəm.

"quney azərbaycanı önutmayın"

Olu tanridan sizə və butun azərbaycana(quneylı-quzelı) xoş gunlər diləyirəm.

Bəyqud.
    Otay butay fərqi yoxdu vətəndi

Reklam Qadağandır !

Junior Member
    Yer
    Qars
    Hoşgelmişsin. Yazı gerçekten çok güzel.

Güney Azerbaycan gezim aklıma geldi.

Yer imleri