kaynak:[
Şehitlerin ruhuna önce Kur’an-ı Kerimin okundu, dualar edildi. Zeynebiye Camii İmamı Hamit Turan’ın şehitler için okuduğu dua ve mersiyenin ardından törende bir konuşma yapan Türkiye Caferileri lideri Selahattin Özgündüz önce 20 Yanvar Şehitlerini anarak sözü Ermenistan işgaline getirdi. Özgündüz, Ermenistan’a yönelik anlamlı mesajlar verdi.
Özgündüz şunları söyledi:

“Türk dünyasının özellikle Azeri Türkü coğrafyasının tam orta yerinde bulunan Ermenistan’ı Filistin intifadacıları gibi sapan taşıyla bile olsa üzerlerine çökeriz. O zaman Ermenistan Karabağ’a sahip olayım derken, Erivan’ı da üstüne koyup vermek zorunda kalır dedi.

Özgündüz: “Herkes haddini bilecek, biz bunları derken Erivan bizi ciddiye alır almaz onların bileceği şey ama bir milyona yakın Azeri, Ermenistan’ın tam kuzeyinde Gürcistan vatandaşı olarak Gürcistan’dadır, doğusu Azerbaycan’dır, güneyi İran Azerbaycan’ıdır, batısı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan Azerilerdir, Iğdır ve Kars’tır. Bir yüzüğün kaşı gibi ortamızdadır. Etrafında bir halka gibiyiz. Ermenistan etrafına bir baksın. Dört yanı Azeridir. Rusya’ya da fazla güvenmesin. Rusya iki buçuk milyonluk Çeçenistan’la baş edemedi. Diğer İslam ülkeleri buna ne derece katılır bu onların bileceği şey ama Kırk elli milyon sadece Azeri Türküdür, arkalarında ise yüz milyonu aşkın Türk soydaşları var.

Ben bunu söylerken bir hamaset olsun diye söylemiyorum Ermeni işgalciler anlasın diye diyorum şunun için söylüyorum işte o zaman hakikaten sel olur onları akıtırız volkan olur patlarız üstlerine diyen Selahattin Özgündüz, Karabağ konusunun birinci derecede Azeri Türklerinin, ikinci derecede bütün Türklerin onuruna saplanmış bir hançerdir. Bir avuç Ermeni gelip benim yurduma konacak ve benim bir milyona yakın insanımı kendi toprağından sürerek şehitlerimin üzerinde kendine yurt yapacak öyle mi? Bunun boş hayal olduğunu anlasın diye tekrar altını çiziyorum; Biz onurlu yaşamayı hedeflemişiz, onursuz yaşamaktansa ölümü tercih ederiz. Erivan hesabını ona göre gütsün.


Ermenistan o gün geldiğinde büyük bir hesap yanlışlığı yaptığını görecek ama iş işten geçmiş olacak. Bu işaret ne zaman gelir bunu bilmiyorum. Ümit ederiz ki bu işaret gelmesin ve Ermenistan işgal ettiği topraklardan çekilsin ve ödemesi gereken bedeli de ödeyerek Türk dünyasıyla barış içerisinde yaşamanın yollarını arasın diyen Türkiye Caferileri lideri Selahattin Özgündüz; Biz dediklerimizin arkasında dururuz. Sözlerimizde ne siyasi avantaj ne de ticari avantaj hesabı asla yoktur. Birilerinin hoşuna gitsin diye, birilerinin gözüne girmek için diye de yapmıyoruz, bu bizim derdimiz.


Bu camia o günkü 20 Yanvar’da ayağa kalkarak Türkiye’yi nasıl ayaklandırdıysa bu günde aynı duygu ve düşüncededir. 70 milyonluk necip milletimiz o günde Özal’lı devlete rağmen dağ gibi bizim arkamızda durduysa, bu gün de duracaktır. Ümit ederiz ki Ermenistan, Sevgili Prezdent İlham Aliyev’in barışçıl önerilerine kulağını tıkamadan istenileni verecek ve aramızda yaşayacak. Arzumuz bunun bir an önce sonuçlanmasıdır. Bu mesele onurumuza saplanmış bir hançerdir. Bu hançer oradan çıkıncaya kadar bu yaradan kan akmaya devam edecektir” diye konuştu.


Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz’den, “Iğdır -Ermenistan Sınırında Ermenistan’a Kulak Çekme Mitingi” sinyali

Özgündüz sözlerinin sonunda Iğdır- Ermenistan sınırında “Ermenistan’a yönelik kulak çekme mitingi yapılabileceğini söyledi. Özgündüz; Eğer camiamızın ileri gelenleri de uygun görürse geçen yıl düşündüğümüz özlem turumuzu bu yıl yapabiliriz. Hem memleketimizi gezeriz ve hem de Ermenistan sınırında bir kulak çekme denemesi yaparız. Bu konu değerlendirilsin dedi.
Gazze konusuna da değinen Özgündüz, Bütün insanlık, her gün Filistin’de akan kanın sorumlusu olarak Amerika’yı görüyor haklı olarak. Bölge halkına çıbanbaşı olan İsrail’i tükürse tükürüğünün altında boğulur. Arkasında Amerika’nın olduğunu herkes biliyor. Bu gücün İsrail’in olmadığını herkes biliyor. Onun için ve bölge halkı olabildiğince Amerika’ya karşı kin ve öfke doludur. Gazze de çocukların, yaşlıların, okulların, camilerin üzerine fosfor bombası atan İsrail’in yaptığı soykırım değil de nedir? Allah Siyonizm’i yok etsin. Diyen Selahattin Özgündüz konuşmasını; Allah Bakü de, Gazze de akan kanları heder etmesin. Allah Amerikan Emperyalizmini yok etsin. İşgalci güçleri yok etsin Can Azerbaycan’ımızı ve ülkemizi nadan dostun ve şeytan düşmanın şerrinden korusun sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Özgündüz'ün konuşması salavat ve tekbirlerle desteklendi.
Tören, okunan şiirler ve Azerbacan Ehl-i Beyt İlahi Gurubundan Rıza Yiğitoğlunun okuduğu sinezan ve mersiyeyle son buldu.