1 sonuçtan 1 ile 1 arası
-
07-16-2007, 12:53 AM #1Senior Member
TARIİXTEN BUGÜNE
Hep bir bilindik hikaye vardır.Aşk we çılgınlık üzerine ama kimse bir ders çıkarmamıştır bu hikayeden, ne çılgınlığın dawranışından ne de aşkın iletisinden.Aşk we çılgınlık bir bütün gibiler sanki,iki ileti değil de tek bir bütün ileti gibi.İleti ileti deyip duruyoruz,nedir ileti?İ
İleti,werilen anlam sonuç ders anlamında bir isim.Örneğin;aşk we çılgınlık ikiside birer ileti.Tabii sadece aşk we çılgınlık
değil;yalan,sewgi,ihanet,saflık,tutku,şefkat,pa ra hırsı,hepsi birer iletidir.İşte bir gün,dünya bile olmadan,insanlar dünyaya ayak basmadan,hatta mitolojik tanrılardan daha önce iyi we kötü böyle iletiler warmış.O gün toplanmış oturuyolarmış,her zamankinden cok canları sıkılıyormuş.birden saflık ortaya bir fikir atmış: "Neden saklambaç oynamıyoruz?" Hepsi bu fikri beğenmiş.Oyuna başlamışlar.Çılgınlık ebe olmuş we başlamış saymaya; 1,2,3,.... Tüm iletiler saklanacak yer aramışlar.Şefkat,Ay'ın boynuzuna sarılmış;İhanet çöp yığınının içine girmiş;Yalan bir taşın altına saklanacağını söylemiş ama yalan olduğu için gölün dibine saklanmış.Sewgi,bulutların arasına kıwrılmış.Tutku,dünyanın merkezine girmiş.Para hırsı,bir çuwalın içine girerken çuwalı yırtmış.We çılgınlık 95,96,97......... derken,100'e gelmiş.Aşk dışında bütün iletiler saklanmış. Birden kararsızlığını yenip son anda sıçramış güllerin arasına.Çılgınlık "Önüm,arkam,sağım,solum sobe,geliyorum" demiş.We arkasını döndüğünde ilk önce tembeli görmüş,çünkü adı üstünde bir ileti tembelmiş ki saklanacak enerjisi bile yokmuş.Sonra şefkati ayın boynuzunda,ihaneti çöplerin arasında,sewgiyi bulutlarda,yalanı gölün dibinde,tutkuyu dünyanın merkezinde yakalamış.Biri hariç olmak üzere hepsini bulmuş.We çılgınlık umutsuzluğa kapılmış,çünkü aşkı bulamamış.Nereden bilsinki,aşkı bulmanın bu kadar zor olduğunu.... Derken,haset kıskanmış we çılgınlığın kulağına fısıldamış, "aşk güllerin arasında saklanıyor" demiş... We çılgınlık,çatal şeklinde tahta bir sopa almış we güllerin arasına çılgınca saplamış,sapmalış...We bir haykırış duyulmuş.Aşk,güllerin arasından elini yüzüne kapayarak belirmiş.parmaklarının arasından kanlar akıyomuş.Çılgınlık,aşkın gözlerini çatal sopa ile yok etmiş.Aşkın gözleri kör olmuş,artık görmüyomuş...Çılgınlık,pişmanlıkla yanıp kavrulurken sormuş aşka, "Seni kör ettim,senin için ne yapabilirim?" Aşk, "Gözlerimi geri weremezsin,ama benim kılavuzum ol.Bana hayatın anlamını aktar" demiş.We bu hikaye de böyle bilinen bir şey.Buradan cıkarılacak sonuç şudur:Aşkı saklamak da zordur,bulmakta.Aşkın gözü kördür,hep ya bir gülün yaprağında,ya da sewginin kucağında bulunur.Aşk we çılgınlıkhep bir bütündür.Aşk neredyse çılgınlık da ordadır.Ayrıca tüm çılgınlıklar aşkı buşmakta zorlanır ama tüm çılgınlıklar da aşkın yanından ayrılmazlar.
BU BİR ALINTIDIR ÇOK HOŞUMA GİTTİ SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM[

LinkBack URL
About LinkBacks

Yer imleri