Sayfa 9/11 İlkİlk ... 7891011 SonSon
108 sonuçtan 81 ile 90 arası

Türkiyeden Güncel Haberler

  1. #81
    Junior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2008
    Yer
    TRABZON/TÜRKİYE
    Mesajlar
    3

    ...

    ! Paragraf arasında talabaninin bir cümlesi var dı ; pkk sorununu türkiye iç siyaseti ile çözmeye mahkumdur dedi...

    sayın cumhurbaşkanımız güldü, üzdü bizi
    "benim gamzelerim gülerken değil, ağlarken bellli olur "

  2. #82
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Yer
    türkiye/trabzon
    Mesajlar
    1.318
    "PKK, ORTAK BELAMIZ

    Türkiye'nin başından beri Irak'ın toprak bütünlüğüne, siyasi birliğine, egemenliğine, refah ve güvenliğine özen gösteren ülkelerin önünde yer aldığını dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, Başbakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı sırasında da bu konudaki diplomatik, insani girişimleri Türkiye ve Türk hükümeti adına yaptığını hatırlattı. "Bizim vizyonumuz ulusal uzlaşısını tamamlamış komşularıyla barışık müreffeh ve kalkınmış bir Irak görmektir" diyen Gül, bu vizyonun hayata geçmesinde Türk-Irak işbirliğine büyük önem verdiklerini söyledi. Türkiye ile Irak halkı arasında büyük potansiyel harekete geçirildiğinde örnek bir komşuluk örneğinin ortaya çıkacağına dikkat çeken Gül, bunun tüm bölgedeki ekonomik istikrar ve işbirliğine de önemli katkı yapacağını bildirdi. Gül, terörle mücadele konusunda da, şu mesajı verdi:
    "Terör acısını en iyi Irak bilmektedir. Dolayısıyla bizim terör ve terör örgütü PKK ile mücadelemizi en iyi onların anladığını düşünüyorum. Bunu müşterek bir bela olarak görüyoruz. Bu ziyaret bu bakımdan da önemli olmuştur." Gül, ziyaretin Türkiye ve Irak halkları için kalıcı sonuçlar getireceğine inandığını da sözlerine ekledi.
    EİTHER YOU APOLOGİSE OR I WİLL NEVER SPEAK TO YOU AGAİN....!!!!!!


  3. #83
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Yer
    türkiye/trabzon
    Mesajlar
    1.318
    İşte bomba yüklü kamyonla intihar saldırısı



    Irak'ta direnişçilerin bir kontrol noktasına bomba yüklü bir kamyonla yaptığı intihar saldırısı kameralara saniye saniye yansıdı.

    Direnişçilerin bulunduğu bomba yüklü kamyon kontrol noktasına yaklaştığı anda kendini patlatınca ortalık toz dumana boğuldu


    Kontrol noktasını hedef alan korkunç intihar saldırısının kameralara saniye saniye yansıyan görüntüleri Irak'taki şiddet olaylarının dozajını da açıkça ortaya koyuyor.
    EİTHER YOU APOLOGİSE OR I WİLL NEVER SPEAK TO YOU AGAİN....!!!!!!


  4. #84
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Yer
    türkiye/trabzon
    Mesajlar
    1.318
    Gübre bomba korkusu
    PKK terör örgütüne ait sığınaklarda son iki ayda yapılan aramalarda toplam 692,5 bin kilogram amonyum nitrat yani gübre ele geçirildi.

    Örgütün özellikle büyük kentlerde düzenlediği bombalı saldırılarda kullandığı amonyum nitrat, kullanılan bombanın tesirini arttırıyor ve bombanın yarattığı etkiden daha büyük facialara neden oluyor.

    Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesindeki verilere göre, Türk Silahlı Kuvvetleri, 1 Ocak 2008 – 29 Şubat 2008 tarihleri arasında Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaptığı arazi arama – tarama operasyonları sırasında toplam 692,5 bin kilogram nitrat ele geçirdi. Geçtiğimiz yıl yapılan arama – tarama çalışmaları sırasında 1192,5 kilogram gübre bomba ele geçirilirken, bu yılın sadece ilk iki ayında 692,5 bin kilogram amonyum nitrat ele geçirilmesi dikkat çekti. Bu durum örgütün son operasyonlar sonrasında büyük kentlerde olası saldırı girişimlerinde bulunabileceği ihtimalini de ortaya çıkardı.

    2003 yılında İstanbul'da İngiliz Konsolosluğu ve HSBC Bankın bombalanmasında amonyum nitrat yoğun olarak kullanılırken, 11 Eylül 2007'de Ankara'da bir otoparkta minibüs içerisinde patlatılmaya hazır 500 kilogram amonyum nitrat ele geçirilmiş ve muhtemel bir facia önlenmişti. Ayrıca bu yılın başında 8 kişinin yaşamını yitirdiği Diyarbakır saldırısında da bombanın etkisini arttırmak amacıyla amonyum nitrat kullanılmıştı.
    Genelkurmay Başkanlığı, gübrelerde kullanılan azot oranının bomba yapımında kullanıldığı için yüzde 34'ten, Avrupa Birliği standardı olan yüzde 26-28'e indirilmesini istiyor. Tarım Bakanlığı'nın ise gübredeki azot oranının düşürülmesine Türkiye'de toprağın yüzde 32-34 oranında azotlu gübre istediği ve oranın yüzde 26-28 seviyesine çekilmesinin çiftçilerin maliyetini ve toprağın tuzluluk oranını arttıracağı gerekçesi ile karşı çıktığı öğrenildi. Tarım Bakanlığı'nın “amonyum nitrattaki azot oranının düşürülmesi yerine gübre tüketiminin denetlenmesini” savunduğu bildiriliyor. Konuya çözüm bulunması için Genelkurmay Başkanlığı, İçişleri, Tarım, Sanayi Bakanlıkları; Jandarma ve Emniyet Genel Müdürlüğü arasında çalışmaların sürdüğü öğrenildi
    Kara Kuvvetleri Komutanı İlker Başbuğ, 27 Haziran 2007 günü el yapımı patlayıcılarla ilgili açıklama yaparken amonyum nitrattaki azot oranı ile ilgili olarak, “Yurt içinde el yapımı patlayıcı madde hazırlanmasında büyük ölçüde amonyum nitrat gübresinden yararlanılıyor. Bu gübrelerin ihtiva ettiği anot oranının 1989 yılından sonra yüzde 26'dan yüzde 34'e yükseltilmesi ve bu gübrelerin dağıtımının kontrole tabi tutulmamasıdır. Bu oran AB'de yüzde 28'dir. Bizim isteğimiz bu oranın yüzde 26-28'e düşürülmesidir. El yapımı patlayıcılarla mücadele açısından bu bizim için çok önemli” demişti.
    EİTHER YOU APOLOGİSE OR I WİLL NEVER SPEAK TO YOU AGAİN....!!!!!!


  5. #85
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Yer
    türkiye/trabzon
    Mesajlar
    1.318
    40 araçlık askeri konvoy sıcak bölgede

    PKK terör örgütüne yönelik Doğu ve Güneydoğu bölgesinde hava destekli operasyonlar aralıksız sürüyor. Irak sınırının sıfır noktasında bulunan birliklere personel ve mühimmat sevkiyatı yapıldı. Tam teçhizatlı 40 araçlık askeri konvoyun geçişi sırasında olağanüstü güvenlik önlemleri alındı.



    Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'nin Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirdiği sınır ötesi kara harekatının ardından PKK terör örgütü mensuplarının Türk topraklarına sızmalarına karşı askeri birlikler kırımızı alarma geçti.

    Mehmetçik Kato Dağı'nı ablukaya aldı

    Hain teröristlere yönelik bölgede hava destekli operasyon sürerken, Şırnak 23'ncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan yola çıktıkları öğrenilen 40 araçlık askeri konvoy yoğun güvenlik önlemleri altında Cizre'den geçerek sınırın sıfır noktasındaki askeri birliklere kaydırıldı

    Konvoy içerisindeki bazı komandoların sivil araçlarla götürülmesi dikkat çekti. Savaş başlıkları takan tam teçhizatlı komando askerlerinin morallerinin yüksek olduğu görülürken, mühimmat yüklü araçların sınır bölgesine sürekli sevk edilmesi de terör örgütü PKK'ya karşı karadan yeni bir sınır ötesi operasyon yapılabileceği sinyallerini verdi.
    EİTHER YOU APOLOGİSE OR I WİLL NEVER SPEAK TO YOU AGAİN....!!!!!!


  6. #86
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Yer
    türkiye/trabzon
    Mesajlar
    1.318

    Antarktika'dan büyük parça ayrıldı


    Küresel ısınma yüzünden Antarktika'dan neredeyse Ankara'nın Altındağ ilçesi büyüklüğünde parça koptu. Uydudan alınan fotoğraflar, 569 kilometrekarelik yüzeye sahip devasa parçanın Antarktika'dan ayrıldığını, bunun 414 kilometrekarelik kısmının da dağılıp gittiğini gösteriyor.

    Colorado Üniversitesi Kar ve Buzulları İzleme Merkezinin tespitine göre, parçalanma 28 şubatta 25,5 km boyunda 2,4 km eninde dev bir parçanın aniden kopmasıyla başladı
    Bu kopuş, Wilkins platosunun parçalanma sürecini tetikledi ve 12.950 kilometrekare yüzeye sahip platodan 569 kilometrekarelik parça koptu.

    Uzmanlara göre, bu hızla devam ederse yakın gelecekte bölgedeki buzul tabakasının yarısı yok olacak. Ted Scambos adlı uzman, yaklaşık 1500 yıldır var olduğunu düşündükleri Wilkins platosundaki parçalanmaya sıcak hava ve okyanus dalgalarının yol açtığına işaret etti.



    Antarktika'da yaz sona erdiğinden, bilim adamları önümüzdeki aylarda Wilkins'ten yeni parçaların kopmasını beklemiyor. 1995 yılında da 75 km boyunda 37 km enindeki Larsen A platosu Antarktika'dan ayrılıp Weddel denizinde parçalanmıştı. Larsen B platosu da 2002 yılında kopup parçalanmıştı. Uzmanlara göre, son 50 yıl içinde Antarktika küresel ısınma yüzünden en az 13 bin kilometrekare eridi.
    EİTHER YOU APOLOGİSE OR I WİLL NEVER SPEAK TO YOU AGAİN....!!!!!!


  7. #87
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Yer
    türkiye/trabzon
    Mesajlar
    1.318

    Borsa günü hafif sıyrıklarla tamamladı


    İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), yatay açılışın ardından satışlarla gevşedi.

    İlk seansta 40638 puana kadar düşüş kaydeden Ulusal 100 Endeksi, bir süre yatay seyir izledikten sonra, 41000 bölgesine yönelerek, seansı 40957.13 puandan kapattı.

    İkinci yarıda tepki alımları ile 41264 puana yükselen Bileşik Endeks ABD verilerinin beklenenden kötü gelmesinin ardından 40300 bölgesine kadar gevşedi ve günü bir miktar tepki alımı ile 40658.47 puan ile (yüzde 0.81) 333.95 puan ekside tamamladı.

    İşlem hacmi 707.232.124 YTL olurken, toplam hacim 1.108.487.745 YTL olarak gerçekleşti.

    ABD'de dün açıklanan CB tüketici güven endeksi verisinin piyasa beklentilerinden oldukça kötü gelmesi, Merrill Lynch'in Bank of America hisseleri için yatırım tavsiyesini düşürmesi, JP Morgan'ın Merrill Lynch için kar tahminini aşağı çekmesive Goldman Sachs'ın banka, aracı kurum ve hedge fonların kredi zararlarının, şu ana kadar yazılmış olan tutarın yaklaşık dört katına çıkabileceği yönündeki uyarıları ABD borsalarının günü hafif kayıplarla tamamlamasına neden oldu.

    Almanya IFO endeksinin beklenenden iyi gelmesi satıcılıaçılan İMKB'ye bir miktar alım getirse de, ABD'de bugün TSİ 14:30'da açıklanan dayanıklı tüketim malları siparişleri ve TSİ 16:00'da açıklanacak yeni ev satışları rakamları verilerinin olumsuz gelmesi ikinci yarıda satışları artıran faktör olduğu görüldü.

    Bugün Chicago FED başkanı Charles Evans ve Dallas FED Başkanı Richard Fisher tarafından bu akşam yapılacak konuşmaların yarın piyasa üzerinde etkili olması bekleniyor.

    Ak Parti'ye açılan kapatma davasıyla ilgili iddianamenin ilk incelemesini yapan raportörün, ilk inceleme raporunu tamamlandığı ve AK Parti'nin kapatılması yönünde görüş bildirdiğine ilişkin çıkan haberlerin yalanlanmasının ardından konuya ilişkin gelişmeler takip ediliyor.
    EİTHER YOU APOLOGİSE OR I WİLL NEVER SPEAK TO YOU AGAİN....!!!!!!


  8. #88
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Yer
    türkiye/trabzon
    Mesajlar
    1.318
    Canavar bitki yaptılar, şimdi öldüremiyorlar


    Bilim adamları bazı genetiği değiştirilmiş ekinlerin tohumlarının toprakta en az 10 yıl kalabildiğini tespit etti
    İsveç'te 10 yıl önce deneysel amaçlı ekilen bir kolza tarlasında yapılan araştırmada, yıllarca tohumların çıkarılması için süren yoğun çabalara karşın, genetiği değiştirilmiş türlerin hala büyüdüğü görüldü. 'Canavar bitkiler' doğaya bırakıldıktan sonra kontrol altına alınamıyor
    EİTHER YOU APOLOGİSE OR I WİLL NEVER SPEAK TO YOU AGAİN....!!!!!!


  9. #89
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Yer
    türkiye/trabzon
    Mesajlar
    1.318


    Lund Üniversitesi'nden araştırmayı yürüten ekibin başkanı Tina D'Hertefeldt, 10 yıl önce başlattıkları gözlem sonucunda elde ettikleri verilere çok şaşırdıklarını belirtti. Bitki öldürücü kimyasallar bile öldüremiyor
    Araştırmada, genetiği değiştirilmemiş tohumların bu kadar uzun süre dayanmadığı görülürken, bunun genetiğiyle oynanmış organizmaların bir kez doğaya bırakıldıktan sonra kontrol altına alınamadığını gösterdiği yorumu yapıldı
    .
    EİTHER YOU APOLOGİSE OR I WİLL NEVER SPEAK TO YOU AGAİN....!!!!!!


  10. #90
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Jan 2008
    Yer
    türkiye/trabzon
    Mesajlar
    1.318

    Araştırma sonuçlarını Biology Letters dergisinde yayımlayan bilim adamları, genetiği değiştirilmiş kolza bitkisinin bulunduğu araziye, bitkileri öldüren kimyasallardan önemli miktarda püskürtüldüğünü, ardından bu bitkilerin tek tek bulunarak söküldüğünü ifade ederek, normal bir çiftçinin arazisinde yapılandan daha çok çaba ortaya konduğunu kaydettiler.
    EİTHER YOU APOLOGİSE OR I WİLL NEVER SPEAK TO YOU AGAİN....!!!!!!


Sayfa 9/11 İlkİlk ... 7891011 SonSon

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.