Korku insana herşeyi yaptırır. Hayatta korkup, sanalda başka bir ismin ardına saklanabilir insan, çünkü orda kimse senin sen olduğunu bilmez. Güvenlidir, kötü insanlardan korunabilirsin, kendini koruyabilirsin. Korkularından bir çırpıda kurtulabilirsin.
Sanal diyoruz ya, gerçek olmanın ne anlamı olur ki orda? Neden sanalda gerçek olalım.? Sosyal yaşamda gerçek olmak daha önemli değil mi? Gerçek hayatta, sanal olmuşuz, sanalda sanal olsak ne olur?
Kişi kendini kandırmadığı zaman, gizlenmesine gerek kalmayacak aslında. Gerçekte de gerçek, sanalda da gerçek olacak. Bu da demek oluyor ki, kendin olduğunda korkmayacaksın, korkularından kurtulmak için sanalda olmayacaksın..
Karışık bir yorumum daha size..
17 sonuçtan 11 ile 17 arası
-
03-10-2007, 04:53 AM #11Senior Member
bende olmadigi gibi gorunmek isteyen lerin neden bu yola basvurduklarini dusunmusumdur kimbilir belki "yalan" dan orulmus sehirlerinin arasinda ne evler insaa ediyolardir bundan duyduklari haz ne olabilirki ..diye
kimbilir belkide yasadigi firtinadan, yada isyan yureginin kurdugu hayalleri avuntu babindan yasamak istegi olanlarda olabilir ..
ama belirtmek istedigim : ikinci bi kimligi korumak icin deha olmak gerekir muhakkak gercek karekterini sergileyecektir..
heleki forum ortaminda birinin karekter analizini cok rahat yapabilirsiniz..
arkadasimin yorumuna katiliyorum: ulasilamama uzaklarda olma hissi bize icimizdeki bastirilmisligi disa vurum hissi uyandiriyor ..
burda sunu sormak gerekiyor bizler bu kadar korkaklastikmi.?
peki bastirdigimiz nelerdiki klavyede ozgurlugumuzu gorduk ..?aksam savusur, gun cikar ..aydinlik bizimdir....
-
03-10-2007, 08:16 AM #12
-
03-11-2007, 04:03 AM #13
vallahi karışık ama güzel mirze aslında yalansız konuşmak daha cazip hep doğruları söyleyerek kendimize iyilik yapıyoruz şimdi düşünün bir insanla sohbet ederken bi kaç yalan söylediniz aradan zaman geçdi başka bir konuşmada aynı kişiye söylediğiniz yalandan farklı bişey söylediniz adam anladı ve sen bana böyle söylemiştin dedi ne olacak yerin dibine gireceksin ne gerek var yalana şuna ne demiştim buna ne demiştim diye düşünmeye hepsine aynı şeyş söylemek daha akılllıca bence yani doğruyu
herzaman doğruyu söyle ne dediğini hatırlamak zorunda kalmassın
-
03-11-2007, 12:41 PM #14Senior Member
- Yer
- Türkiye Cumhuriyeti.
evet bende uyduruk uyduruk isimlerle gelip burda duygu sömürüsü yapıp sonrada ben kendimi biliyor ve seviyorum diyen insanlar sanal dünyanın kimliksizleri elif kardeşime,adem kardeşime ve mirze kardeşime katılıyorum...
-
03-11-2007, 08:10 PM #15
zafercan Nickli Üyeden Alıntı
Zafer kardeşim bizlere katılman sevindirdi ama senin yorumuna ben katılmıyorum. Bence, ben kendimi biliyorum diyen insan herşeyin üstesinden gelir. Bu cesareti gösteren insan yoktur pek. Sen bile ben kendimi biliyorum, kendime güveniyorum, kendimi seviyorum diyemiyorsun. Korku burda başlıyor. Bence özgüveni tam olan bir insan ancak ben kendimi biliyorum diye net bir cevap verebilir. Bazı insanlar bunu başarmış, sizinde başarmanız dileğiyle..
Kendini sevmek yürek ister Zafer... Sanal kimlik derken başka konulara dalmışsın..
-
03-12-2007, 02:25 PM #16Senior Member
- Yer
- Türkiye Cumhuriyeti.
ben ne yazdığımıda ne söylediğimide iyi biliyorum,kimseye hoş gitsin diye bir düşüncemde yok,katılan katılır katılmayan katılmaz.
Mirze Nickli Üyeden Alıntı
-
03-12-2007, 04:41 PM #17

LinkBack URL
About LinkBacks

Yer imleri