hadi bakalim ilk yemek benden olsun. guzel adana'mizdan!
BAŞ KAVURMA (ADANA)
MALZEME:
Patlıcan 1,5 kg. Biber salçası 1 kaşık
Sadeyağ 250 gr. Sarmısak 3 diş
Domates 3 adet Tuz
Yoğurt 1 kase
YAPILIŞI:
Patlıcanların baş kısımları biraz bırakılır, alacalı olarak soyulur. Boyuna dörde bölünür. Dip kısımları dilime ayrılmaz. Bütün patlıcanlar, bu şekilde hazırlanır. Sonra sade yağında hafif kızartılır. Üzerine, kabukları soyulmuş ve fındık büyüklüğünde doğranmış domatesler aynı yağda kavrularak üzerine yerleştirilir, bir iki kaynadıktan sonra indirilir.
hepinize afiyet olsun hayirli ramazanlar!
Re: AZERI VE TURK YEMEKLERI
kisii ideali.3yumurta 1,5 st pesox 3xq bal 1st yag 1st dogranmis qoz 1cq soda 3st un.2 hisseye bol bisir kremi 2pacqa yag 2maloko.nus olsun :D