-
Balıq Küftəsi
Lazım olan ərzaqlar:
Balıq – 200 q
Noxud – 20 q
Düyü – 15 q
Alça – 10 q
Kartof – 150 q
Baş soğan – 20 q
Zeferan – 0,05 q
İstiot, duz
Hazırlanma qaydası:
Nere ve ya uzunburun balığın eti baş soğanla etçeken maşından keçirilir. Qiymeye düyü, duz ve istiot qatılıb qarışdırılır. Qiymeden her paya 1-2 eded küfte hazırlanır, içerisine 2 eded alça qurusu qoyub yumrulanır. Balığın yeyilmeyen hissesinden hazırlanmış bulyon süzülür, evvelceden isladılmış noxud yarım hazır olunca bişirilir. Sonra ardıcıllıqla balıq etinden hazırlanmış küfteler, kartof, xırda doğranmış soğan elave edilir, zeferan şiresi vurulub hazır olunca bişirilir.
-
Re: Balıq Küftəsi
baliq küftesi nece olar tesevür elemirem :D tecrübeden kecirim gerek :D
-
Re: Balıq Küftəsi
birinci defedir eshidirem
-
Re: Balıq Küftəsi
milli küftəmizin yerini verə bilməz,baliğ supunun tami gələr məncə..Baliği ancaq qizardasan vəssəlam.. :D
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.