JAWS AKDENİZ'DE
Uzaydan çekilen termal fotoğraflar, Akdeniz`in ısısının 30 dereceye ulaştığını gösterdi. Bu durum büyük beyaz köpekbalıklarının Akdeniz`de yuvalanmasına neden oluyor.Bu yüzden Antalya'nın bir çok yerınde su sporlarını ve denize girmeyi yasakladılar.:(
[
Yazı boyutunu büyütmek için ŞENOL ÇALABAKAN `ın haberi Envisat ve Meteosat -8 uydularının çektiği fotoğraflar, Akdeniz `in sıcaklığının son bir ayda 24`ten 30 dereceye çıktığını ortaya koydu. 6 derecelik artış, sıcağı seven canlılara da davetiye çıkardı. Suların ısınmasıyla birlikte Atlantik `te yaşayan egzotik deniz hayvanları, Akdeniz `de görülmeye başladı. Bu deniz canlıları arasında insanlar için tehlikeli sayılabilecek büyük beyaz köpekbalıkları da bulunuyor. Beyaz köpekbalıkları, Akdeniz `de seyrek de olsa görülüyordu. Ancak denizin ısınmasıyla birlikte beyaz köpekbalıkları üreme alanı olarak kendisine İtalya açıklarını seçti . Biyologlar, Akdeniz `de doğan 1.5 metre boyunda genç bir beyaz köpekbalığı türü saptadı. Denizanalarıyla beslenen deniz kaplumbağası, salyangoz ve daha büyük balıkların azalması, kıyılarda denizanası istilasına yol açtı.
AKDENİZ'DE BEYAZ KÖPEK BALIĞI KORKUSU
Printable View
-
05-28-2008, 02:11 AMmechulaskerAKDENİZ'DE BEYAZ KÖPEK BALIĞI KORKUSU
-
05-28-2008, 02:34 AMmontoya
oy oy oy ben balığa çıkıyorum.ne yenir bu beeeeee :eyes: :eyes: :eyes:
-
05-28-2008, 03:08 AMmechulaskerAy batu sende ya :) Biran önce kurtulsak bu köpek balığından yoksa tatılımız mahvolcak :(Alıntı:
montoya Nickli Üyeden Alıntı
-
05-28-2008, 03:17 AMElif
Bu il de denize girmesez ölmezsiz eee :D
-
05-28-2008, 05:41 PMdoktorT
yaa denize giremeyecekmiyiz şimdi korkarım ben :eyes:
-
05-30-2008, 12:41 AMmechulaskerWalla bu istide öleriy deniz olmasa Elif :( Sıcaklar bastırmaya basladı zatenAlıntı:
Elif Nickli Üyeden Alıntı
