[
[
[
[
[
[
[
[
[
[
Kəpənəklərin Rənqli Dünyası
Printable View
-
04-23-2008, 06:23 PMsladkayaKəpənəklərin Rənqli Dünyası
-
04-23-2008, 06:32 PMdoktorT
çok güzeller ama bunların (yazın) kanatlarını tutması daha güzel
vallah çok zevkli oluyor tavsiye ederim :D :P -
04-23-2008, 06:37 PMsladkayaAlıntı:
doktorT Nickli Üyeden Alıntı
ama kanatlarını tutarsan ölürler :? :? :? -
04-23-2008, 06:56 PMsweety_girl
Çok güzeller şekerim ellerine sağlık :alqis:
-
04-23-2008, 07:09 PMElif
Etiraf edirem :oops: Kepeneklerden qorxuram men
-
04-23-2008, 07:17 PMdoktorTölüyorlar zaten hehe :twisted:Alıntı:
sekerim Nickli Üyeden Alıntı
ama gerçekten çok zevkli ben çocukkende suya batırırdım bunları tutup yüzmeyi öğrensinler diye ama hiçbiride öğrenemedi çünkü öldüler :twisted: -
04-23-2008, 07:19 PMdoktorT:D kelebekten miii abovv seni örümcekler hamamböcekleri akrepler yılanlar arasında görmek isterdim :DAlıntı:
Elif Nickli Üyeden Alıntı
şaka şaka olabilir bende eskiden örümcekten korkardım ama artık korkmadan öldürebiliyorummmm :eyes: -
04-23-2008, 07:21 PMElif8OAlıntı:
-
04-23-2008, 07:25 PMdoktorT:loll: birgün felsefe dersini aşağıda işliyoruz bizim sınıfta bir kız var merve çok böyle narin bi kızAlıntı:
bir örümcek buna doğru geliyor ama büyük değil fazla ( bizim okul dağın başında old hayvanlar çok fazla neyse ) bu bağarmaya başladı
aaaa hocam kocamannn geliyorrrrr
arkadaşım için ( öhöm öhöm ) kendimi feda ettim ve pattt örümceği öldürdüm artık o günden sonra örümceklerden korkmuyorummm :twisted:
sende bir kelebek öldür olsun bitsin yawww :bye: :loll: :twisted: :eyes: -
04-23-2008, 07:35 PMElif
Örümcek ve Karıncalar başta olmak üzere hayvanlara zarar verilmesine çok kızarım :mad: Bidaha duymayayım
-
04-23-2008, 07:37 PMdoktorTFelsefe dersinde örümceği öldürdüm ama arkadaşım zor durumdaydı o çok korkuyor :utandim:Alıntı:
hehe siz beni cani sanıyorsunuz şimdi kesin şaka yaptım yaaa kızmayın :eyes: -
04-23-2008, 10:42 PMvusal_21
bu kepenekler cooxxqesengdi ama menim imzamdaki kepenek hamisndan qesengdi :super: ama onlari hec vaxt tuta bimiremmm axi yaziqdilar :?
-
04-24-2008, 02:16 PMvusal_21
[
-
04-24-2008, 04:00 PMElif
[
[ -
04-24-2008, 04:02 PMElif
[
-
04-24-2008, 04:05 PMElif
Bu arada ben hep kelebeklerin bana sevdiğim, özlediğim insanlardan haber getirdiğine inanırım :oops: Özellikle beyaz kelebeklerin.
-
04-24-2008, 05:52 PMdoktorTbendeAlıntı:
geçen gün ders çalışırken odamın penceresinde fark ettim bir tane
dedim ona selam götür
der demez uçtu kelebek :utandim:
umarım götürmüştür :oops: -
04-24-2008, 11:26 PMsladkaya
menim kepeneklerimi öz işhlerinizde kullanmayın eee :D :D :D
-
04-26-2008, 06:59 PMsweety_girl:aferin: :aferin: hayvanlardan korktuğum gibi onları öldürmem de.Genellikle öldürtürüm :twisted: :twisted: :twisted:Alıntı:
-
04-26-2008, 07:08 PMdoktorTdaha akıllıca :twisted:Alıntı:
sweety_girl Nickli Üyeden Alıntı
bende uygulicam dicem ama millet bana öldürttüğü için pek şansım yok :al: :loll: -
04-26-2008, 07:09 PMdoktorTbir kelebek bir rüzgar başka türlü haberleşemiyoruz yakında dumanla haberleşecez:loll: :loll: :loll: :loll:Alıntı:
sende çok görme Yaprak abla :( :bye: -
04-26-2008, 10:54 PMsweety_girlAllah kahr etsin çok şanslıyım :super:Alıntı:
-
04-27-2008, 09:49 PMsladkayakepeneklerin hamısı gesengdi amma en cox menimkiler :D :D :DAlıntı:
vusal_21 Nickli Üyeden Alıntı
-
04-27-2008, 10:09 PMdoktorThadi bir kavga edinAlıntı:
mısır patlağı yok mu getirin getirin kavga başlıyorr :al: :bye: :canim: -
04-29-2008, 10:28 AMsladkayaaaa tuğçe kavgayıda nerden çıkardın hiç burda böyle seyler olar??? :? :?Alıntı:
-
05-29-2008, 11:06 PMsladkaya
:wink: :wink: men kepenek olmax istirem
-
05-30-2008, 12:38 AMmechulasker
[
Kelebek" kelimesinin kökeni nereden geliyor?
Bu kelimenin kökeninin nereden geldiğini bilen pek kimse yok. Büyük bir ihtimalle ingilizce tereyağ kelimesi butter’ın , Avrupalı bir kelebek çeşidi olan sulphur’un rengine benzemesinden dolayı çıktığı düşünülmekte.
Bir kelebek ile bir güve arasındaki fark nedir?
Hernekadar kelebekler ve güveler birbirine çok benzese de, aralarında birçok fark vardır. Birçok kelebek gün boyunca uçar ama güveler gece uçarlar. Bir kelebeği, bir güveden ayırmanın en kolay yolu, ilk önce antenlerine bakmaktır. Birçok kelebek, kanatları kapalı ve dik halde dinlenmeyi tercih ederken güveler, kanatları açık ve düz olarak dinlenirler. Birbirlerinden ayıran başka bir özellik ise , kelebeklerin parlak şaşaalı kanatları varken güvelerin, daha mat kanatlarının olmasıdır.
Bir kelebek nekadar yaşar?
Yaşlı bir kelebek ortalama bir ay kadar yaşar ama birçok kelebek doğal ortamda meydana gelen tehlikelerden dolayı daha kısa bir hayata sahip olurlar. Ufak kelebekler bir hafta civarı yaşadıkları halde bazıları çok nadirde olsa, dokuz aya kadar bir yaşam sürdürebilirler.
Kelebekler geceyi nerede geçiririler?
Geceleri yada fırtınalı havalarda birçok kelebek, bir yaprağın altına, çimenlerin arasına yada kayaların oyuklarını kendilerine siper alarak uyumayı tercih ederler.
Kelebekler yumurtalarını nereye bırakırlar?
Birçok kelebek yumurtalarını tırtıllar tarafından yenilen bitkilerin üzerine bırakırlar. Bazı çeşit kelebekler yaprakların üstüne, bazıları altına bazıları ise tam arasına bırakırlar.
Kelebekler ve güveler ne yerler?
Kelebekler ve bazı güveler bir tübe benzer olan hortumları ile beslenirler. Bu yüzden besinlerinin sıvı halde olması gerekir. Başlıca besin kaynaklarından biride çiçek nektarıdır. Bazı kelebekler ise ihtiyaçları olan besinleri toprakdan yudumlamak için çamur birikintilerine giderler.
Eğer bir kelebek kanadına dokunursanız, kelebeğe zarar verirmisiniz?
Bir kelebeğin yada güvenin kanadına deydiğiniz zaman, parmaklarınıza birtakım tozlar bulaşır ve kelebeklerin uçmasına yardımcı olan kanatlarına zarar vermiş oluruz. Genellikle bir kelebek kanadına dokunmak çok iyi bir fikir değildir.
Kelebekleri kurtarmak için neler yapabiliriz?
Tabiki onlara yardımcı olabileceğimiz şeyler var. İlk başta güve ve kelebek kolleksiyonu yapmaktan vazgeçmeliyiz. Onların beslenmelerine yardımcı olan bitkiler yetiştirmeliyiz. Araştırıp,güveler ve kelebeklerin neler yediğini bulmalıyız. Eğer kelebek türünün sona ermesini istemiyorsak, doğal ortamalarına zarar vermememiz gerekmektedir.
Eslinde kepeneklerin hamsı gözeldi şekerim seninle eyni fikirdeyem kaşki kepenek olsaydım :?