Əsas məzmuna keç
Sayfa 1/2 12 SonSon
15 sonuçtan 1 ile 10 arası

Şükür etmək

Moderator

Şükür etmək

Şükür etmək

İndi tamamilə xoşbəxt olduğunuzu deyə bilərsinizmi?

Sualıma düzgün cavab verin. Haqqınız olduğuna inandığınız uğurlara nail olmusunuzmu? Əgər cavabınız “xeyr”dirsə, böyük ehtimalla, məsələnin çox vacib məqamını nəzərinizdən qaçırırsınız: şükür etmək, təşəkkür etmək...
    Dərin və səmimi şükür duyğusu varlığınızın əvəzedilməz hissəsinə çevrilməlidir. Təbii ki, əgər daimi xoşbəxtlik və bir-birini əvəz edən uğurlar arzusundasınızsa...
    Bu baxımdan Siseronun bu sözləri ilə həmfikirəm: “Şükür etmək ancaq ləyaqətli insanların ən böyük xüsusiyyəti olmaqla qalmır, eyni zamanda digər bütün ləyaqətlilərin də böyüyü olması deməkdir”.
    Həqiqət budur ki, qeyd-şərtsiz şükür etməyi bacarmayan həqiqi xoşbəxtliyə nail ola bilməz. Xoşbəxt olmadan isə böyük uğurlara nail olmaq mümkün deyil. Digər ifadə ilə desək, şükür edərək yaşayan insan çox böyük ehtimalla xoşbəxt və müvəffəq olur.
    Əgər “niyə?” sualına cavab axtarırsınızsa, kainatı nizama salan qlobal qanunlara nəzər yetirək. Bu qanunlar “diqqətinizi nəyə yönəltsəniz, ona nail olarsınız” deyir. Mənfi düşüncələrə dalanlar daha çox mənfiyə meyillidirlər. Müsbətə meyilli olanlar isə əksinə...
    Şükür etmək üçün həyatınızda baş verən müsbət hadisələrə baxın. Bu gözəlliklər sizə bəxş edildiyi üçün şükür edin. Gözəl şeylərə baxın, gözəllikləri düşünün.
    Bu gününüzə və keçmişinizə baxın və gözəllikləri axtarın. Mütləq tapacaqsınız. Onu tapın və şükür edin. Çünki o olmaya da bilərdi. Konfutsinin bu fikri bu məqamda tam yerinə düşür: “Ayaqqabılarım olmadığı üçün şikayət edirdim, ta ki ayaqları olmayan birini görənə qədər”.
    Keçmişdə uğursuzluqlarınız da ola bilər. Bundan da nəticə çıxarmaq lazımdır. Gələcəkdə baş verə biləcək hər hansı hadisə zamanı keçmiş təcrübələrinizdən faydalanın.
    Hər şey üçün şükür və təşəkkür etmək mümkündür. Bir avtomobiliniz və ya bir eviniz varsa, şükür etmək üçün səbəb var deməkdir. Gözəl bir mənzərə ilə rastlaşmısınızsa və onu doya-doya seyr edirsinizsə, deməli, şükür etmək üçün əsas var: o mənzərəni yaradana, o mənzərəni görən gözləri sənə verənə, o gözəlliyi duyan hissləri sənin qəlbinə yerləşdirənə...
    Şükür et, təşəkkür et. Və bunu sözlərlə ifadə et. “Şükür olsun”, “təşəkkür edirəm” de. Zaman keçdikcə diliniz də, könlünüz də bu sözə öyrəşəcək, hətta həyatınızın ayrılmaz parçasına çevriləcək.
    Şükrünüzdə və təşəkkürünüzdə səmimi olun. Bu sözlər ruhunuzdan süzülsün. Şükür sizi doğru yola istiqamətləndirəcək.
    Bu yazını oxuya bilirsinizsə, görə bildiyiniz üçün, bu yazını sizin üçün oxuyurlarsa, eşidə bildiyiniz üçün şükür edin.
    İnsanların qələbəlik olduğu yerdə oturun. Hər gördüyünüz insana ürəyinizdə “təşəkkür edirəm” deyin. Heç bir səbəb olmasa da, bunu edin. Bunu səssiz bir sevgi ilə deyin.
    Bu yazını oxuduğunuz üçün sizə təşəkkür edirəm!
    [
    Ya da
    [

Senior Member
    Yer
    Turkiye
    evet gerçektende doğru bir konu...
    İnsan hayatı sevmeli, doğayı, denizi, hayvanları bitkileri ve insanları sevmeli, bunun içinde Önce Allaha şükretmeli, sonrada doğanın güzelleştirilmesine katkıda bulunan insanlara teşekkür edilmeli.
    etrafımıza baktığımızda belki anlamsız gördüğümüz şeylerin bile orda bulunması bizim için bir güzelliktir, onlar olmasa belkide anlamsızlık bizim için bir sorun olmayacaktır ve düzeltmek için bir çaba göstermeyecelktik.
    herşey güzel diyip çevremizdeki herşeye olumlu bakabilmek kadar güzel birşey var mıdır.
    teşekkür etmek için karşınızdakinin birşey mi yapması lazım sizce, ene hayır. otobüste yaşlı birine yer veren kişi sırf teşekkür almak için bunu yapmaz. karşılıksız yapar. insanlara saygısından ve sevgisinden. ama o yaşlı kişi ise gönlünden gelerek teşekkür eder
    hayat böyle güzel ve anlamlı şeylerle doludur. hayatı sevin. insanları ve doğayı sevin. bunları severken bizim buu sevgimizin ve bütün bu güzelliklerin sebebi olan Allaha da şükredin
    bunu eklediğin için de ben sana teşekkür ederim elif
    [
    [

[

[

Junior Member
    Allahım verdiğin nimetler için binlerce kez şükürler olsun...

Senior Member
    Yer
    Sankt-Peterburq, Rusiya..Azəriyəm
    Həyatıma, nəfəsimə, canıma, havama, suyuma,
    [

Member
    Yer
    istanbul
    sukurle ılgılı bır yazı da ben gostereyım.

Efsane Wimbledon tenis oyuncusu Arthur Ashe AIDS'ten ölmekteydi. Dünyanın her köşesindeki hayranlarından mektuplar yağmaktaydı.

Bunlardan bir tanesi şöyle soruyordu: "Neden Tanrı böylesine kötü bir hastalık için seni seçti?"

Arthur Ashe buna şu cevabı verdi:

Tüm dünyada.50 milyon çocuk tenis oynamaya baslar, 5 milyon tenis oynamayı öğrenir, 500.000 profesyonel tenisi öğrenir, 50.000 yarışmalara girer, 5.000 büyük turnuvalara erişir, 50'si Wimbledon'a kadar gelir, 4'ü yarı finale, 2'si finale kalır. Elimde şampiyonluk kupasını tutarken Tanrı'ya "Neden ben?" diye hiç sormadım. Ve bugün sancı çekerken, Tanrı'ya "Niye ben?" mi demeliyim?

Mutluluk insani tatlı yapar. Zorluklar güçlü yapar. Hüzün ise insan yapar.

Yenilgi mütevazı yapar. Başarı insanı ışıldatır. Ama yalnız Tanrı yolumuza devam etmemizi sağlar.

Junior Member
    Yer
    ankara
    hersey gonlunce olsu
    burada ask varmı?

Senior Member
    Yer
    Sankt-Peterburq, Rusiya..Azəriyəm
    Alıntı anyon Nickli Üyeden Alıntı
    sukurle ılgılı bır yazı da ben gostereyım.

Efsane Wimbledon tenis oyuncusu Arthur Ashe AIDS'ten ölmekteydi. Dünyanın her köşesindeki hayranlarından mektuplar yağmaktaydı.

Bunlardan bir tanesi şöyle soruyordu: "Neden Tanrı böylesine kötü bir hastalık için seni seçti?"

Arthur Ashe buna şu cevabı verdi:

Tüm dünyada.50 milyon çocuk tenis oynamaya baslar, 5 milyon tenis oynamayı öğrenir, 500.000 profesyonel tenisi öğrenir, 50.000 yarışmalara girer, 5.000 büyük turnuvalara erişir, 50'si Wimbledon'a kadar gelir, 4'ü yarı finale, 2'si finale kalır. Elimde şampiyonluk kupasını tutarken Tanrı'ya "Neden ben?" diye hiç sormadım. Ve bugün sancı çekerken, Tanrı'ya "Niye ben?" mi demeliyim?

Mutluluk insani tatlı yapar. Zorluklar güçlü yapar. Hüzün ise insan yapar.

Yenilgi mütevazı yapar. Başarı insanı ışıldatır. Ama yalnız Tanrı yolumuza devam etmemizi sağlar.
    Teşekk
    [

Senior Member
    Yer
    Frankfurt /D

Tesekkürler,

Binlerce defa tesekkürler ey beni "bir damla su" dan yaradan. Verdigin bunca Nimete ve Ruzu ya. saglamlik ve afiyete göre tesekkürler. Bazilari kimi mende sene nankör oldum , meni AFFET . Meni sebirle sükredenlerden eyle, Sükrünü eda edemeyecegim seylerle meni sinama.Elhamdulillah.......

Buradaki kardeslerden birisi mene kömeklik etsede bir avatar yada seklimi buraya koysam Vallahi onada tesekkür edicem aha buraya yazdim....
    Hayat üc bucuk ile dört arasindadir; Ya ücbucuk atarsin, Ya da dört dörtlük yasarsin!!
    " Inandigin gibi yasamazsan; yasadigin gibi inanmaya baslarsin ! "
    *Kurtul tesirinden sahte sözlerin,
    Cag idrakinize hasret sizlerin,
    HAQQA kafa tutan beyinsizlerin,
    Ákibeti neymis görme vaktidir !...*

Junior Member

şükür

daim şükredelim

Member
    Yer
    istanbul
    Evet,ınsan bulundugu konuma yasadıgı guzel seylerı hatırlayıp sukretmelı