Aprel ayının 14-de Naxçıvan Muxtar Respublikası Ali Meclisinin Sedri Vasif Talıbov Nehrem kendine gelib, Nehrem İmamzade Ziyaretgahında
aparılan berpa işleri ile tanış olub.

Melumat verilib ki, XVIII esrde inşa olunmuş Nehrem İmamzade Ziyaretgahı İslam müqeddesleri ile elaqedar yaranmış memarlıq nümunelerindendir. Burada yeddinci imam Musa Kazımın oğlu Seyid eqil defn olunub. Aşağı hissesi kvadrat şeklinde olan abidenin tavanı tağvari günbezle örtülüb. Berpa işleri aparılarken türk-islam memarlıq elementlerinden istifade olunub, imamzadenin tarixi görkemi qorunub saxlanıb.

İmamzade ile tanışlıqdan sonra yeddinci imam Musa Kazımın oğlu Seyid Eqilin ruhuna fatihe oxunub.

Ali Meclisin Sedri muxtar respublikada İslam tarixinin bir hissesi olan imamzadelerin berpa olunduğunu diqqete çatdırıb, onların yaranma tarixlerine nezer salıb, imamzadelerin esrlerden beri ziyaretgah ve inanc yeri kimi fealiyyet gösterdiyini bildirib. Ali Meclisin Sedri Nehrem İmamzadesinin tarixi abide ve ziyaretgah kimi qorunub saxlanması, imamzade haqqında beledçi metninin hazırlanması barede tapşırıqlar verib.

Babek Rayon Dini İcmasının sedri Şahin İsmayılov rayon ehalisi ve dindarları adından minnetdarlıq ederek deyib ki, muxtar respublikada tarixi-medeni irsimize qayğı gösterilir, menevi deyerlerimiz qorunub yaşadılır. Yeni mescidler tikilir, ziyaretgahlarımız berpa olunur, dindarlar üçün herterefli ibadet şeraiti yaradılır. Nehrem İmamzadesinin berpa olunması da tarixi ve dini-medeni irsimize gösterilen qayğının daha bir ifadesidir.

İmamzadenin heyetinde de geniş abadlıq işleri aparılıb.