8 sonuçtan 1 ile 8 arası

Qadınlar üçün pratik bilgiler

  1. #1
    Azeri.net Sevdalısı
    Üyelik tarihi
    Jan 2007
    Mesajlar
    2.201

    Qadınlar üçün pratik bilgiler

    Her kadın, güzel ve bakımlı bir cildi olsun ister. Bu uğurda da çok para harcar. Oysa sağlıklı bir beslenmeyle de pırıl pırıl bir cilde sahip olabilir. Beslenme ve Diyet Uzmanı Turgay Köse, cildinize yeniden hayat veren besinleri sizler için sıraladı...

    Ispanak sivilcelere iyi geliyor
    Koyu yeşil yapraklı bitkilerde bol miktarda antioksidan ve bir kısmında bol miktarda demir bulunur. Eğer ıspanak gibi sebzeleri yemiyorsanız, yeterli miktarda demir alamıyorsunuz demektir. Bu da yüzünüzde koyu renkli halkaların oluşmasına sebep olur.

    Cilt kuruluğu için zeytinyağı
    Pürüzsüz bir cilt için zeytinyağı birebir! Eğer cildiniz kuru ve dökülen bir yapıdaysa bu sizin yeterince yağ almadığınızı gösterir. Bu durumda yemek listenize zeytinyağı eklemek zorundasınız. Bir hafta içinde cildinizin kuruluktan kurtulduğunu göreceksiniz. Bir diğer probleminiz de tıkanmış gözeneklerse, yine zeytinyağında bulunan yağ asitleri bunların temizlenmesinde yardımcı olacaktır.


    Teninizin vazgeçilmezi su
    Cildiniz soluk ve gri renkte ise kurumuş demektir. Kuru bir cildi canlandırmanın en iyi yolu da sudur. Nemli bir cilt her zaman daha sağlıklı ve dinç görünür. Ayrıca kırışıklıkların daha az görünmesini sağlar. Her gün mutlaka 2 litre su için.

    Esnekliği brokoli sağlar
    Kansere karşı etkili olan kimyasalları içeren brokoli, A ve C vitaminleri gibi antioksidanlar açısından da oldukça zengin bir sebzedir. Brokolideki C vitamini cildi esnekleştirir, morarma ve çürümelere engel olur.

    Kırışıklıklara dut ve ahududuDut,
    böğürtlen, ahududu gibi meyveler yaşlanmayı geciktirir. Ayrıca hafızayı kuvvetlendirmede faydası vardır. Yiyeceğiniz bir avuç çilek içinde bulundurduğu C vitamini sayesinde günlük ihtiyacınız olan kolajeni üretmeye yetecek düzeydedir.

    İnce çizgilere karşı somon balığı
    Somon balığı Omega - 3 yağ asitlerini içerir. Bu asitler kolajeni yok etmek için savaşır ve yüzdeki ince çizgilerin derinleşmesini engeller.

    Kantolup kavunu canlandırıyor
    Kantalup kavunu likopen gibi karotene benzer maddeleri içerir. Bu maddeler kolajenin hasar görmesi durumunu azaltır. Eğer soluk bir cilde sahipseniz bu kavunu yemek cildinizin rengini kısa sürede yerine getirecektir.

    Aknelerin düşmanı soya
    Soya içerdiği östrojene benzeyen kimyasallar nedeniyle akne oluşumunun düşmanıdır. Ayrıca soyada cildi nemli tutan E vitamini de bol miktarda bulunur.

    Havuç yiyin, yüzünüz nemlensin
    Havucun içinde bulunan beta karoten, kuru ciltler için uygundur. Dolayısıyla havuç içerdiği karoten sayesinde cilde nem verir ve kırışıklıkları önler.

  2. #2
    Azeri.net Sevdalısı
    Üyelik tarihi
    Jan 2007
    Mesajlar
    2.201

    Şifalı bitkiler

    -zayıflamak için,3,5 gr "sandoros" denilen sakız dövülüp 1,5 gr "kitre zama-ı" ile macun yapılarak sabahları yutulacaktır."Zayıflamanın en iyi yolu".

    -unutkanlığı gidermek ve zekayı açmak için,Her ayda üç gün 1-3 gr."Günlük" ile 30-40 tane kuru üzüm yenmesi çok iyidir.

    -Saçları uzatmak ve istenilen uzunlukta saçlara sahip olmak için,"turp"yenmey dört ay boyunca devam ederse saçları
    çıkarır."susam yağı"ayda üç sefer saçlara sürülürse bu da saçları uzatır.ayrıca "sinemaki" su ile kaynatılıp,susam yağına karıştırılır,tekrar ateşe koyup suyu uçana kadar kaynatılır.Elde edilen yağ ile saçlar oğulursa saçları çıkarıp,uzatır.(Bu işlemler söylenen zaman boyunca devam ettirilmelidir.)

    -Sivilceler ve ilaçları,"şahtere" denilen bitki kaynatılarak içilir.Çekirdeksiz kuru üzüm ,"iç yağı "ile merhem yapılarak sivilcelerin üzerine sürülür.

    -Şişmanlamak için,500 gr "incir kurusu" veya "incir" 50 gr anason sabahları aç karnına yenilirse vücüdu şişmanlatır

    -Rahim hastalıkları için,"tere otu" adı verilen ot bol bol yenilmelidir.

    -Kanı durdurmak için,en şiddetli kanamayı bile durdurmak için,kanıyan yere "kafur"tozu ekilirse kanı durdurur.

  3. #3
    Moderator
    Üyelik tarihi
    Feb 2007
    Mesajlar
    6.163
    Qızıl balığın tərkibində omeqa-3 yağ turşuları olduğundan beyin üçün çox faydalıdır. Qanında bu turşu az olan insanlarda yaddaş zəifliyi, ruh düşkünlüyü meydana çıxır.

    Pomidora qırmızı rəng verən likopen maddəsi xərçəng xəstəliklərinə qarşı ən gözəl vasitədir. Gündə ən azı 3-4 ədəd pomidor yemək məsləhətdir.

    Mətbəx alətlərinin üzərindəki etiketləri çıxardıqdan sonra izi qalmasın deyə, üzərinə mebel cilası sürtüb, yumşaq parça ilə silin. Heç bir iz qalmayacaq.

    Fincandakı qəhvə və çay ləkələrini təmizləmək üçün nəm dəsmalı yuyucu toz tökülmüş suya batırıb, ləkənin üzərini ovuşduraraq silin.
    əkəni təmizləmək üçün diş məcunundan da istifadə etmək olar.

    Mətbəxinizi yemək qoxularından xilas etmək üçün istilik sisteminin üzərinə qoyduğunuz su dolu qaba bir neçə damcı ətir damızdırın. Su isindikcə bu qoxu mətbəxinizə yayılacaq. Mətbəxə gözəl qoxu vermək üçün daha bir üsul: bir parça alüminium kağız üzərinə darçın səpib, isti sobanın içinə qoyun və sobanın qapağını açıq qoyun.

    İspanaq ləkəsini təmizləmək üçün ləkə düşən yeri kartof dilimi ilə ovub, sabunlu su ilə yuyun.

    Çaydanın əvvəlki parlaqlığını qaytarmaq üçün yarım stəkan sirkəyə bir çimdik duz atın. Sonra sərt süngəri batıraraq çaydanı silin.

    Əşyalarınız parıldasın deyə suya bir neçə damcı limon damızdırın və yaxşıca ovuşduraraq silin.

    Soyuducunuzun yaxşı soyutması üçün içinə bir torba duz qoyun.
    [
    Ya da
    [

  4. #4
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Mar 2007
    Yer
    Berlin
    Mesajlar
    654
    Elif, MyStrey cox sag ol bilgiler icin cox gözel yazmisiz bizde uygulariz insallah dediklerinizi

  5. #5
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    Apr 2007
    Mesajlar
    391
    Ela sehife ve çox lazımlı yazılar üçün teşekkürler.......

  6. #6
    Moderator
    Üyelik tarihi
    Feb 2007
    Mesajlar
    6.163

    Faydalı məsləhətlər

    Qurabiyələrinizi qurumaması üçün qapağı möhkəm bağlanan bir qutuda, yanına 1-2 dilim alma qoymaqla saxlaya bilərsiniz.

    Çörəyin uzun müddət qalması üçün bir torbaya qoyub hava almasının qarşısını alın. Belə etsəniz, çörək 5-6 gün qalsa da bayat olmayacaq. Əgər çörəyi çörəkqabında qorumaq istəyirsinizsə, kiçik qaba azca duz töküb, çörəkqabının bir küncünə qoyun.

    Limon sərtdirsə, kəsməzdən öncə 1-2 dəqiqə isti suya batırın.

    Soyuducunuzun yaxşı soyutması üçün içinə bir torba duz qoyun.

    Doğradığınız nanənin hamısını istifadə edəcəksinizsə, üzərinə bir az şəkər tozu səpin. Belə etdikdə nanənin qoxusunu bir az da artırmış olacaqsınız.

    Düyü, lobya, mərcini böcəkdən qorumaq üçün banka və ya qutunun içinə 2-3 diş sarımsaq qoyun.

    Çox yağlı təzə süd qaynayarkən qazanın dibinə yapışır. Bunun üçün südü qazana tökməzdən əvvəl qabı təmiz su ilə yaxalayın və qurutmadan südü töküb bişirin.

    Kökün rəngini itirməməsi üçün qaynayan sudan çıxarıb, tez soyuq suyun altına tutub, bir neçə dəqiqə saxlayın.

    Duz daşlasırsa, içinə bir neçə ədəd düyü qoyun. Düyü duzun rütubətini özünə çəkəcək.

    Holland pendiri qurumasın deyə, ağzıqapalı bankaya qoyun.

    Qabıqlarını soyduğunuz meyvələrin qaralmaması üçün limonla ovun.

    Şamların ömrünü uzatmaq üçün istifadədən 2 saat əvvəl soyuducunun dondurucu yerinə qoyun.

    Otaqda havanı təmizləmək üçün istifadə edilən xoşqoxulu məhsulların (otaq spreyləri) əksəriyyəti sağlamlığın düşmənidir. Əsasən də saxta istehsal edilən belə otaq təmizləyici spreylər daha təhlükəlidir. Belə malları alarkən ehtiyatlı olmaq məsləhətdir.
    [/b]
    [
    Ya da
    [

  7. #7
    Moderator
    Üyelik tarihi
    Feb 2007
    Mesajlar
    6.163
    Alıntı bakilibalasi Nickli Üyeden Alıntı
    Elif, MyStrey cox sag ol bilgiler icin cox gözel yazmisiz bizde uygulariz insallah dediklerinizi
    Alıntı Manolita Nickli Üyeden Alıntı
    Ela sehife ve çox lazımlı yazılar üçün teşekkürler.......
    Siz sağolun bajılar
    [
    Ya da
    [

  8. #8
    Moderator
    Üyelik tarihi
    Feb 2007
    Mesajlar
    6.163

    Məsləhətlər

    Mis qablarınızı parlatmaq üçün parçanı azca sirkədə isladıb, qabı onunla sürtün.

    Evdən qarışqaları uzaqlaşdırmaq üçün qəhvə çöküntüsünün iyi kifayətdir.

    Xrustalların daha parlaq və işıqlı olması üçün yuduqdan sonra yaxalayacağınız suya bir az sirkə əlavə edin.

    Göyərtiləri duzlu suda yumağa vərdiş edin. Duzlu su göyərtiləri daha tez təmizləyir.

    Yemək bişirərkən qazanın dibi yapışırsa, bir gecə duzlu suda saxlayın. Belə etsəniz, qazan asanlıqla təmizlənəcək.

    Çay və qəhvə ləkəsini soda ilə təmizləyin.
    [
    Ya da
    [

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1 ©2011, Crawlability, Inc.