Aş Çorbası tarifi

için Malzemeler :

1 kaşık Çorba Kaşığı Sıvıyağ,
2 soğan
1 kaşık 1 Çorba Kaşığı Salça
150 gr kıyma
1 1 Adet Etsuyu Tableti
1 su bardağı Bardağı Su
1 çay bardağı Bardağı Haşlanmış Nohut
1 çay bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı Erişte
Tuz, Kırmızıbiber, Nane
Aş Çorbası

yemeğinin hazırlanışı:

Kıymayı, tuz ve karabiberle yağurun. Küçük parçalar koparın. Elinizde yuvarlayarak minik köfte şekli verin. Soğanları yemeklik doğrayın. Kızdırılmış sıvı yağda kavurun. Salçayı da ilave edip karıştırın. Köfteleri de soğanın yanına alıp dikkatlice çevirmeye devam edin. Etsuyu tabletini ve 4 su bardağı suyu ilave edin. Kaynayınca mercimek ve nohutu katın. En son olarak erişteleri ilave edin. Kapağını kapatıp 10 dakika daha pişirin. Üzerine kırmızıbiber ve nane serpip servis yapın.