Fasulye Çorbasi

Mutfak: Türk

Süre: 45 dk

MALZEMELER

250 gr kuru fasulye

1 orta boy sogan

1 dis sarmisak

1 buke garni (maydanoz koku, defne yapragi, kekik sapi vb bagli olarak)

4 sap kereviz

2 ince sap pirasa

2 tepeleme yemek kasigi tereyag

4 orta boy domates

tuz

YAPILIŞ TARİFİ

1-Fasulyeleri ayiklayip 4-5 saat soguk suyla islatin.Suyunu suzup 2 ½ litre sicak suyla atese koyun.1 adet sogan, sarmisak ve buke garniyi katin.

2-Kereviz ve pirasayi kucuk parcalar halinde dograyip 1 kasik yagla kisik ates uzerinde pismeye birakin.Domatesin kabuklarini ve cekirdeklerini cikartip dogradiktan sonra karisima ekleyin.

3-Fasulye yumusayinca icinden sogan ve buke garniyi cikartip domatesli karisima katin.Sonra da pure makinasindan gecirin, tekrar atese koyup yeterince tuz katin.Servisten once yumurta sarisini 2-3 kasik corbayla alistirarak sulandirin ve kalan 1 kasik yagla birlikte corbaya katin. Yagda kizdirilmis ekmeklerle servis yapin.