Bezelye Çorbasi

Mutfak: Bilinmiyor

Süre: 45 dk

MALZEMELER

2 ½ lt et suyu(10 bardak)

250 gr (1 bardak) kuru bezelye

2 orta boy sogan

1 kucuk havuç

2 yemek kasigi un

2 yemek kasigi (tepeleme) tereyagi veya margarin

½ yemek kasigi tuz

Terbiyesi:

1 bardak süt

2 yumurta sarisi

Garnitürü:

125 gr un

½ küçük paket margarin

1 adet yumurta

1 çay kasigi tuz

YAPILIŞ TARİFİ

1-Bezelyeyi ayiklayip yikadiktan sonra 4-5 saat suda bekletin.

2-Sogan ve havuçlari küçük parçalara dograyip, yagla birlikte kisik ateste 4-5 dakika börttürün. Un katin ve 2-3 dakika daha kavurun. Et suyu ve bezelyeyi koyun, kisik ateste bezelye ezilinceye kadar pisirin.

3-Çorbayi süzgeçten ezerek baska bir kaba aktarin. Tuz atip tekrar atese koyun. Sütlü terbiyesini katin ve servis yaparken çorbanin üzerine birer kasik garnitürden serpistirin.

Garnitürün yapilisi: Unla yagi birlikte kiyin, yumurta, tuz katip biraz yogurun. Hamuru iki parçaya ayirin. Kalem çapinda uzun bir çubuk yapin. 3 cm uzunlugunda verevine parçalara kesin. Azar azar kizdirilmis yaga atip pembe renkte kizartin.