Yayla Çorbasi

Mutfak: Türk

Süre: 30dk

MALZEMELER

Pirinç 1/3 su bardagi 60 gram

Su 4 su bardagi 800 gram

Tuz 2 tatli kasigi 12 gram

Un 3 yemek kasigi 18 gram

Yogurt 1 2/3 su bardagi 360 gram

Yumurta 1 adet 50 gram

Margarin veya tereyagi

4 yemek kasigi 40 gram

Nane 1 ½ yemek kasigi 2 gram

YAPILIŞ TARİFİ

Pirinci yika, su ve tuz ile tencereye koy, iyice yumusayana degin, yaklasik 30 dakika pisir. Unu, ayri bir kapta, yogurtla ez,içine yumurtayi kir,karistir, sicak çorbadan birkaç kasik koyarak ilit. Yogurtlu karisimi tencereye azar azar ekleyerek, çorbayi sürekli karistir, kaynayincaya kadar karistirmaya devam et.10 dakika pisir. Yagi tavada erit, naneyi kat,birkaç kez çevir, ocaktan al, çorbanin üzerine gezdir.