Malzemeler
1 Su Bardağı İrmik
1 Kg Köftelik Bulgur
1 Çay Bardağı Un
2 Adet Yumurta
1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
1 Tatlı Kaşığı Kimyon
2 Adet Yumuta
1 Adet Limonun Suyu
Yeterince Su
Tuz

Sos İçin:
4 Adet Domates
4 Çorba Kaşığı Domates Salçası
7 Diş Sarmısak
Tuz
4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı

Yemegin Yapilisi
Bulguru yeterince ılık suyla önceden ıslatın.Suyu çektikten sonra geniş bir kaba aktarın.Üzerine 1 çorba kaşığı biber salçasını ve 1 tatlı kaşığı kimyonu ekleyin.İyice yoğurun.
Sonra azar azar ve sürekli yoğurarak irmiği ilave edin.İrmiği iyice yedirdikten sonra unu ve yumurtaları ilave edin.Malzemeler özleşene dek yoğurun.Bulgurlu harçtan misket iriliğinde yuvarlakar hazırlayın.Sonra bu yuvarlakların üzerine parmağınızın ucunu iyice bastırın.Derin bir çukur oluşturun.Tüm malzemeyi bu şekilde hazırlayın.
Malzemeyi pişirecek kadar suyu tencereye alın.1 adet limonun suyu ve yeterince tuz ilave edin.Su kaynadıktan sonra bulgurlu köfteleri suya atın.
Bu arada sos için tavaya 4 çorba kaşığı zeytinyağını alın.Rendelenmiş domatesleri ve 4 çorba kaşığı domates salçasını ilave edin.Koyulaşmaya başladığında dövülmüş sarmısakları ve yeterince tuzu ilave edin.Sosu ocaktan alın.
Haşladığınız köftelerin suyunu süzün.Servis tabağına aldığınız köftelerin üzerine domatesli sosu döküp,servis yapın.