MALZEMELER:

500gr. mantar
Bir limon suyu
50gr. galeta unu
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı karabiber
Yarım demet maydanoz


HAZIRLANIŞI: Mantarlar limonlu suda 30 dakika bekletilir. Galeta unu, tuz, biber ve ince kıyılmış maydanoz iyice karıştırılır. Damak zevkine göre başka baharatlarda eklenebilir. Fırın ızgara ayarında 180 derecede ısıtılır. Mantarlar kurulanır, çöp şişlere dizilir. Fırça yardımıyla üzerlerine zeytinyağı sürülür. Geniş bir tabakta galeta ununa bulanır. Şişler yağlanmış fırın telinin üzerine yerleştirilir. 10 dakika fırında pişirilir ve bir kez çevirilir 10 dk. daha pişirilir. Fırından çıkarılıp servis kabına dizilir. Afiyet olsun.