YALANCI ÇİĞKÖFTE

Malzemeler:

4 çay bardağı ince bulgur
3 diş sarımsak
1 ortaboy kurusoğan
1 yemek kaşığı biber salçası, 2 domates salçası
1 çay kaşığı nane, karabiber,yenibahar
3 çay kaşığı pulbiber
yarım demet yeşil soğan
yarım demet maydanoz
1 domates
5 adet yumurta
1 su bardağı ayçiçek yağı

Hazırlanışı: Ön hazırlık olarak; kurusoğan, tazesoğan, sarımsak ve maydanoz çok ince kıyılır. Domatesin kabugu soyulur.Geniş bir kaba köftelik bulgur kıyılmış kurusoğan,sarımsak, domates ve baharatlar eklenir yoğrulur. Köfte yoğrulurken suyu çekildikçe su ilave edilir.Yumuşayıp yenecek gibi oluncaya kadar yoğurulur. derin bir kasede az tuz ile yumurta çırpılır. Tavada yağ kızdırılır ve yumurta pişirilir. kıvamını bulan çiğköfteye ince kıyılan maydanoz ve taze soğan eklenir yoğurmaya devam edilir daha sonra pişen yumurta eklenir, yumurtalar fazla dağıtılmadan karıştırışır, avuç içinde sıkılarak şekil verilir. Marul, maydanoz turpla süslenerek servis yapılır. Çiğ et yemek istemeyen çiğköfte severlere , Afiyet olsun.

(Çiğ köftenin püf noktası, ister etli ister yumurtalı olsun yapılır yapılmaz yenilmesi tüketilmesi gerekir beklemiş çiğköfte lezzetli olmaz.)