Malzemeler :

1.5 kg, hamsi - 3 su bardağı pirinç - 1/2 su bar*YaPaY ZeKa*dağı sıvı yağ - l demet maydanoz - 3 adet soğan - l tatlı kasığı karabiber - l çorba kasığı seker - l çay bardağı kuş üzümü - l çay bardağı mısır unu - su.




Hazırlanışı :

Hamsi ayıklanır, yıkanır, kılçıkları çıkartılır ve tuzlanır. Pirinç yeterli yumuşaklığa erişinceye kadar haşlanır ve süzülür. Haşlanmış pirince kıyılmış maydanoz, ince doğranmış soğan, karabiber, şeker, kuru üzüm, tuz ve yağın üçtü biri ekle*YaPaY ZeKa*nerek karıştırılır. Kalan yağın gerisi bir tepsiye konarak kızdırı*YaPaY ZeKa*lır ve hamsilerin yarısı una bulanarak aralıksız sırtı tepsiye ge*YaPaY ZeKa*lecek şekilde dizilir. Üzerine hazırlanan harç dökülür ve düzgün*YaPaY ZeKa*ce yayılır. Kalan hamsiler aynı şekilde una bulanarak sırtı üste gelecek şekilde dizilir ve fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Not : Aynı şekilde tavada arkalı önlü kızartarak da yapılabilir