Antep'e özgü yoğurtlu yemeklerden birisi olan Şiveydiz ismiyle de çok dikkat çekiyor. Antep'de sulu yemeklerde salça kadar yoğurt da kullanılıyor. Sebze, et, yoğurt ve nohut bileşimi size ilginç gelebilir ama güzel bir yemek olduğunu söyleyebiliriz.




Malzemeler

1 kg taze sarımsak+1 kg taze soğan VEYA 1.5 kg pırasa + 1 küçük baş sarımsak 2 su bardağı nohut
400 gr. parça et
650 gr. süzme yoğurt
1 yumurta
sıvı yağ, nane, tuz

Hazırlanması
Yemeklik doğradığınız eti nohutla birlikte üzerine yemek için yeterli gelecek miktarda su tamamlayarak pişirin (eğer pişmiş nohutunuz varsa nohutu pırasa ile birlikte atın içine)
Pırasanın (veya taze soğan+sarımsağın) beyaz kısımlarını ve yeşil kısımlarının az miktarını kullanın. Soyup yıkadığınız pırasanın önce beyaz kısımlarını doğrayın. (2-3 cm uzunlukta) sonra beyaza yakın taze yeşil kısımlarını doğrayıp geri kalan yeşillerini yemeğe almamak üzere ayırın. Pırasaları etin üzerine atıp pişirin.
Pırasalar da piştikten sonra süzme yoğurdun içine 1 yumurta kırıp yumurtayı yedirin, yoğurda yemeğin suyundan ilave ederek sulandırın ve yavaş yavaş yemeği karıştırarak yemeğe aktarın.
Bir tavaya sıvı yağı koyup ısıtın, altını kapatıp içine nane katın ve yemeğin üzerine dökün.