Servis (Kaç Kişilik): 4 kişilik
Tek Kişilik Servis Kalorisi: 485 kalo
Hazırlama Süresi: 30 dak.

Gereçler:

1 Kğ olgun domates, ikiye bölünmüş halde
2 Diş sarımsak
1 Çay kaşığı zeytinyağı
1 Çorba kaşığı limon sirke
1 yemek kaşığı esmer şeker
1 yemek kaşığı domates ezmesi
300 ml sebze suyu
6 çorba kaşığı yağsız yoğurt
2 yemek kaşığı taze doğranmış fesleğen
Tuz ve karabiber
Süslemek için küçük fesleğen yaprakları
Yapılışı:

1,Fırını 200C’ye kadar önceden ısıtın. Domatesleri ve soyulmamış sarımsağı kızdırılmış tava üzerine yayın.

2.Yağı ve sirkeyi karıştırıp domateslerin üzerine serpin ve daha sonrada esmer toz şekeri üzerine serpin.

3.Domatesler yumuşayıp kömürleşmeye başlayıncaya kadar önceden ısıtılmış 20 dk fırında pişirin.

4.Fırından domatesleri çıkarıp soğumaya bırakın. Yeterince soğuduktan sonra domates ve sarımsakların kabuklarını soyun. Daha sonrada domatesleri naylon bir kevgirin içine koyup, bir sos tavasının üzerine yerleştirin.

5.Sarımsak ve domatesleri tahta bir kaşığın ters yüzü yardımıyla kevgirden geçirin.

6.Hepsi kevgirden geçirildikten sonra domates ezmesini ve sebze suyunu ekleyin. Düşük ateşte pişirin ve düzenli karıştırın.

7.Küçük bir kapta yoğurt ve fesleğeni karıştırın ve biber ve tuzla tatlandırın. Yoğurtlu fesleğini çorbaya dökün. Daha sonrada fesleğen yapraklarıyla süslendirip servis edin.


Servis Önerileri:
Yoğurtlu fesleğeni karıştırmadan servis kasesinin içerisinede koyabilirsiniz.