Servis (Kaç Kişilik): 4-6 kişilik
Tek Kişilik Servis Kalorisi: belirtilmemiş
Hazırlama Süresi: 30-45 dk
Zorluk Derecesi: Kolay

Gereçler:
HAMUR İÇİN:
5 su bardağı un
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı maya
1 tatlı kaşığı tuz
Yeterince ılık su SOS İÇİN:
250 gr kıyma
2 büyük soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
100 gr margarin
2 adet sivri biber
Kırmızı biber
maydanoz

apılışı:

YAPILIŞI:
Kuru maya un ile karıştırılır. Sonra diğer hamur malzemeleri katılıp yumuşak bir hamur yapılır.15-20 dakika bekletilir. Hamurdan bezeler alınıp,tabak büyüklüğünde açılıp yağsız teflon tavada pişirilir. Bir tavada kıyma, soğan, biber ve maydanoz kavrulur. İçerisine salça eklenip karıştırılır. 1 çay bardağı kaynamış su eklenip biraz pişirilip ateşten alınır.Bir tepsiye ekmek konur.Üzerine karışımdan sürülür. Aynı işlem harç bitene kadar devam eder.Üçgen şeklinde dilimlenerek servis yapılır. Afiyet olsun.
Servis Önerileri:
üzerine sarımsaklı sos ilave edebilirsiniz.


Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar):
her bir bazlama parçasına arasına yapılan sos ayrı ayrı sürülür ve en son 4 parcaya ayrılır.