Kereviz(Ege Usulü)

Servis (Kaç Kişilik): 4
Tek Kişilik Servis Kalorisi: belirtilmemiş
Hazırlama Süresi: 25 Dk.
Zorluk Derecesi: Kolay


Gereçler:
1 Kilo Kereviz (Yapraklı)
5 Orta Domates
1 Demet taze Soğan 1/2 Çay bardağı Zeytinyağ
1 Çay Kaşıgı Tuz
1/4 Çay Kaşıgı Karbiber
1 Çay bardağı içme suyu
Yapılışı:
Kerevizlerin yapraklarını ayıklayıp bol su işe yıkayın, kerevizlerin beyaz kısımlarını soyun ve istediginiz büyüklükte doğrayın. Soganları soyup yıkayın. Domateslerin kabuklarını soyup ince ince doğrayın. Kervizleri, yapraklarını, yeşil yerleri ile birlikte taze soganları, domatesleri, yağı, tuzu, karabiberi ve suyu bir tencereye koyun. Çok kısık ateşte kaynadıktan sonra 10 dakika daha pişirin.

Servis Önerileri:
Mutlaka ılık olarak yenmelidir. Afiyet olsun.
Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar):
Çok saglıklı pişirme için mutlaka iyi su kullanın.