MALZEMELER
1 su bardağı dondurulmuş vişne (veya taze ama çekirdekleri çıkmış olacak)
2 adet orta boy şeftali
10 adet mürdüm eriği
1 yemek kaşığı kuru İzmir üzümü
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı tarçın

Hamuru için gerekli olan malzemeler:
150 gr un
150 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
150 gr toz şeker

Varsa:
1 su bardağı esmer şeker
1 çay kaşığı rendelenmiş muskat veya Nutmeg (yoksa da hiç dert değil)

HAZIRLANIŞI
Önce tatlımızı yapacağımız orta boy (30-35 cm çapında) ama kenarları en az 3 parmak yüksekliğindeki fırın kabımızı ayarlayalım. Kabımızın kenarları yüksek olmalı çünkü meyve pişerken sulanıyor ve kalıptan dışarı taşabiliyor. Eğer kenarları yüksek bir kabınız yoksa, kalıbımızın altına alüminyum folyo serip, uçlarını da kıvırmayıp, yukarı doğru kaldırıp, yüksek duvar yapabilirsiniz.
Diyelim ki kalıbınız hazır. İçini yumuşamış ya da eritilmiş margarinle iyice yağlayalım.
Bir tarafta şeftalileri soyup, çok ince elma dilimleri şeklinde doğrayalım. Mürdüm eriklerini ve kuru sarı üzümleri ayrı ayrı kaplarda sıcak suya koyup 15-20 dakika bekletelim. Böylece yumuşayan mürdüm eriğinin çekirdeğini çıkarıp ufak ufak doğrayalım.
Şimdi derin bir tasın içinde; şeftaliyi, parçalanmış mürdüm eriğini, suyu süzdürülmüş sarı üzümleri, vişneleri (dondurulmuş ise biraz buzunun çözülmesini bekleyelim), dövülmüş ceviz içi ve tarçını iyice harmanlayıp, karıştıralım. Bir kenarda beklemeye bırakalım. Artık hamurumuzu yapmaya başlayalım. Oda sıcaklığında yumuşamış yağımızı un ile karıştırarak, birbirine iyice yedirelim. Sonuçta bütün bir hamur değilde, sanki ufalanmış ekmek gibi dağınık bir hamur elde edeceğiz. Ama zaten biz de böyle dağılan bir hamur olsun istiyoruz.
Öte yandan yağlanan fırın kabımızı önümüze alıp, en altına cevizli meyve karışımını serelim. Üzerine ufalanmış hamur parçacıklarını elimizle serpiştirelim. Ama meyveleri görünmeyecek şekilde iyice kapatalım (sakın elinizle üstüne bastırmayın). Sonra da fırında 35-40 dakika kadar pişirelim. Fırından çıkarıp, ılınmasını bekleyelim ve kaşıkla servis yapıp, üzerine de çırpılmış hazır çiğ krema gezdirelim. Çırpılmış krem şanti de olabilir. Afiyet olsun.