MALZEMELER:

-1 kg. koyun kuşbaşı
-2 soğan
-3 domates
-4 çorba kaşığı yağ
-3 pide
-500 gr. yoğurt
-Tuz ve karabiber
YAPILIŞI:

1- Soğan rendelenir. Suyu alınıp ete ilave edilir. Birkaç
saat veya bir gece bekletilir.
2- 2 kaşık yağ ile et kavrulur. Rendelenmiş domates konur. Birkaç kere karıştırılır.
3- Suyu konur. Etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. (Et yağına kalmalıdır.)
4- Pideler ısıtılıp küçük küçük kesilir. Tabağa yerleştirilip erimiş yağ gezdirilir.
5- Pidelerin üzerine çatalla çarpılmış yoğurt ve sonra pişirilen et konur.
Not: Kebap şöyle de hazırlanabilir:

1) Kuşbaşı et şişe geçirilip kömür ateşinde veya elektrikli ızgarada pişirilir.
2) Cızbız köfte hamuru yapılır, şişe geçirilip kömür ateşinde veya elektrikli ızgarada pişirilir.