250 g yumurtalı erişte
250 g kuşkonmaz (ayıklanıp, kabukları soyulmuş)
3 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
1 soğan (ince doğranmış)
125 g mantar (tercihen küçük boy; yıkanıp, kurulanmış)
2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
40 g jambon (2,5 cm boyunda, 0,5 cm eninde şeritler halinde kesilmiş)
1 tatlı kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
2 çorba kaşığı taze fesleğen yaprağı
60 g (1 su bardağı) Parmesan (ya da kaşar) peyniri rendesi (taze rendelenmiş)

Kuşkonmazların her birini önce verevine 3 parçaya, sonra da parçalardan her birini boylamasına 2'ye keserek, bir kenara bırakın.
Zeytinyağının 1 çorba kaşığını kalın dipli bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Isınınca soğanları koyup, sık sık karıştırarak, saydamlaşıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin.
Bu arada bir tencereye 3 litre (13 su bardağı) su koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın. Kaynayınca erişteleri koyup (tuz serpmeyin), yumuşayıncaya (ama diriliklerini bütünüyle .yitirmemelidirler) kadar pişirin (9 dakika geçince birini alıp, pişip pişmediğini kontrol edin). Soğanların piştiği tencereyi karıştırarak mantarlar, sarımsaklar ve karabiberi ekleyip, mantarlar yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin. Kuşkonmaz parçalarını koyup, yumuşayıncaya kadar (4 - 5 dakika) pişirdikten sonra, jambon şeritleri, limon suyu ve fesleğen yapraklarını ekleyerek, tencereyi ateşten alın. Öbür tencereyi de ateşten alıp, erişteleri bir süzgeçte süzerek, jambonlu karışımın bulunduğu tencereye aktarın. Parmesan (ya da kaşar) peyniri rendesini serpip, kalan zeytinyağını üstlerine gezdirerek, iyice karıştırdıktan sonra, bir servis tabağına aktarın ve bekletmeden servis yapın.