250 g spagetti
45 g (3 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı
1 soğan (ince doğranmış)
35 cl (1 1/2 su bardağı) süt
1 defne yaprağı
2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
500 g kıyma
1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
1 çorba kaşığı pul kırmızıbiber
1/3 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
1/3 avokado (kabuğu soyulup, ince dilimlenmiş)

Sosu hazırlamak için tereyağını bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, tereyağını eritin. Eriyince soğanları koyup, sık sık karıştırarak, saydamlaşıncaya kadar (yaklaşık 2 dakika) pişirin. Süt ve defne yaprağını koyup, karışımı bir taşım kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatarak, karışımı kısık ateşte biraz pişirin.
Bü arada bir tencereye 3 litre (13 su bardağı) su koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın. Kaynayınca tuzun 1 1/2 tatlı kaşığını serptikten sonra, spagettileri koyup, 8 dakika haşlayın. Tencereyi ateşten alıp, spagettileri bir süzgeçte süzülmeye bırakın.
Öbür tencereyi de ateşten alıp, içindeki karışımı bir kâse üstüne oturtulmuş bir süzgeçte süzün (süzgeçte kalanları atın atın). Kâseye süzülen pişme suyunu yeniden tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, aşağı yukarı 25 cl (1 su bardağı) kalıncaya kadar çektirin. Sonra süzgeçteki spagettileri ekleyip, tencerenin kapağını kapatarak, spagettileri yumuşayıncaya (ama diriliklerini bütünüyle yitirmemelidirler) kadar (yaklaşık 4 dakika) pişirin.
Bu arada ayçiçek yağını kalın dipli bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Isınınca kıymayı koyup, ara sıra karıştırarak, pişirin. Sarımsakları ekleyip, 30 saniye pişirdikten sonra, pul kırmızıbiber, kalan 1/4 tatlı kaşığı tuz ve karabiberi serperek, tencereyi ateşten alın ve bir kenara bırakın.
Avokado dilimlerini spagettilerin piştiği tencereye koyup, karıştırın ve tencereyi ateşten alıp, karışımı bir servis tabağına aktarın. Öbür tenceredeki kıymalı karışımı bir kaşıkla spagettilerin üstüne döşeyerek, bekletmeden servis yapın.