Servis (Kaç Kişilik): 6
Tek Kişilik Servis Kalorisi: belirtilmemiş
Hazırlama Süresi: 40 dakika
Zorluk Derecesi: Averaj

Gereçler:

1 paket linguine makarna (spagetti ya da fettucini de olabilir)
60 adet istiridye (veya kum midyesi)
1 su bardağı beyaz şarap 1 çay bardağı zeytinyağı
4 diş sarımsak
10 yaprak taze fesleğen
Tuz

Yapılışı:

İstiridyeli MakarnaOldukça derin bir tencereye 7 litre su, yarım çay bardağı zeytinyağı ve 2 tatlı kaşığı tuz koyup kaynamaya bırakın. Kaynayan suya bir paket makarnanızı (500 gr.) boşaltın ve haşlayın. Bu esnada sarımsakları bıçakla olabildiğince küçük parçalara bölün. İstiridyelerinizi ise güzelce yıkayın. Teflon bir tavaya önce 1 çay bardağı zeytinyağını koyun. Yağ kızınca sarımsakları ilave edin. Bir dakika kadar sarımsakları yağda çevirip istiridyeleri ve şarabı ekleyin. Teflon tavanın kapağını kapatıp istiridyelerin kabukları açılana kadar bekleyin. Haşlanmış makarnanızı kevgire dökerek süzün. Kesinlikle soğuk sudan geçirmeyin. Makarnayı pişmiş istiridyelerin bulunduğu teflon tavaya dökerek üzerine küçük parçalar halinde kestiğiniz taze fesleğeni ekleyin ve ocağın altını kapatıp makarnaları zedelemeden biraz karıştırın.
Servis Önerileri:
Her tabağa 10 adet istiridye gelecek şekilde hesaplayın.