Kuş Yuvası Salatası





Malzemeler,

6 adet yumurta
1,5 su bardağı iç bakla
1 adet salatlık
3 yemek kaşığı zeytin yağ
Maydonoz
Dere otu
Limon suyu
Tuz, karabiber

Hazırlanışı,

Yumurtaları katı kıvama gelen kadar haşlayın.
Soğuduktan sonra kabuklarını soyup, sarılarını çıkarın.
İç baklayı üzerini geçecek kadar su ile yumuşayana kadar haşlayın.
Haşlanmış iç baklayı süzüp, robottan geçiririn.
Kasede, iç bakla, yumurta sarıları, dere otu, tuz, karabiber ve limon suyunu karıştırın.
Karışımı, her bir yumurta beyazının üstüne sürün.
Salatalığı ince ince dilimleyip, yumurtaların üzerine dizin.
Maydonoz yapraklarıyla süsleyip, servis yapın.